Mąka z zarodków pszennych, Ol'Vita 250 g
  • Mąka z zarodków pszennych, Ol'Vita 250 g
  • Mąka z zarodków pszennych - wartości odżywcze

Mąka z zarodków pszennych, Ol'Vita 250 g

Uzyskiwana z częściowo odtłuszczonych zarodków pszennych, które są cennym źródłem składników odżywczych i mineralnych: fosforu, żelaza, selenu oraz witaminy B1 (tiamina).

Posiada bardzo neutralny smak dzięki czemu nie dominuje swoim smakiem. Nie wymaga obróbki termicznej dzięki czemu znajduje zastosowanie nie tylko w domowych wypiekach, ale również jako dodatek do musli, deserów, sałatek i past.

4,89 zł
Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie


Mąka z zarodków pszennych

To doskonałe źródło białka roślinnego zbudowanego z aminokwasów egzogennych: arginina, treonina, walina, leucyna, fenyloalanina i lizyna. Nasz organizm wymaga dostarczenia ich z zewnątrz wraz z pożywieniem, ponieważ nie jest w stanie wytworzyć ich samodzielnie.

Dodatkowo stanowi ona bogate źródło cennych składników mineralnych i witamin. W 100 g mąki znajdziemy:

  • Tiamina 1,31 mg (Niezbędna dla prawidłowej pracy układu nerwowego, cenna dla serca i układów krwionośnego i trawiennego.)
  • Ryboflawina 0,5 mg (Budująca odporność i zdrowie układu nerwowego.)
  • Kwas foliowy 74,5 µg (Potrzebny dla poprawnego rozwoju układu nerwowego.)
  • Potas 952 mg (Potrzebny dla serca.)
  • Fosfor 878 mg (Niezbędny do utrzymania zdrowego układu nerwowego oraz mocnych zębów i kości.)
  • Magnez 228 mg (Konieczny w stresującym życiu.)
  • Żelazo 8,02 mg (Buduje hemoglobinę i jest niezbędne podczas transportu tlenu do komórek.)
  • Cynk 12,3 mg (Dla zdrowej skóry.)
  • Selen 65 µg (Wzmacnia układ immunologiczny oraz wykazuje działanie przeciwzapalne, poprawia pracę tarczycy.)

Zastosowanie:

Mąka z zarodków pszennych jest niezwykle delikatna, doskonale nadaje się do lekkich placuszków, naleśników, domowych wypieków i zagęszczania sosów. Nie wymaga obróbki termicznej co sprawia, że można ją stosować również do dań na zimno, między innymi do wzbogacania w witaminy, minerały i cenne aminokwasy koktajli odżywczych.

Skład:

100% mąka z częściowo odtłuszczonych zarodków pszennych.

olv-maka-zarpsze-250

Opis

Produkt naturalnie bezglutenowy
NIE
Wymaga obróbki termicznej
NIE
100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników
TAK
Białko w 100g
32,2 g
Tłuszcz w 100g
7,3 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1,5 g)
Węglowodany w 100g
51 g (w tym cukry - 10,8 g)
Wartość energetyczna / 100g
kcal 399,1 (1687 kJ)
Kraj pochodzenia:
Wyprodukowano w Polsce (Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki)

Napisz swoją opinię

Mąka z zarodków pszennych, Ol'Vita 250 g

Uzyskiwana z częściowo odtłuszczonych zarodków pszennych, które są cennym źródłem składników odżywczych i mineralnych: fosforu, żelaza, selenu oraz witaminy B1 (tiamina).

Posiada bardzo neutralny smak dzięki czemu nie dominuje swoim smakiem. Nie wymaga obróbki termicznej dzięki czemu znajduje zastosowanie nie tylko w domowych wypiekach, ale również jako dodatek do musli, deserów, sałatek i past.

Napisz swoją opinię

Zobacz także