Mąka Konopna - Ol'Vita 250 g
  • Mąka Konopna - Ol'Vita 250 g
  • Mąka Konopna - wartości odżywcze

Mąka Konopna - Ol'Vita 250 g

Mąka konopna powstaje z odtłuszczonych nasion konopi siewnej. Jest ciemnozielonego koloru co nadaje potrawom ciekawego wyglądu. Zawiera wartościowe, łatwo przyswajalne, odżywcze białka o bogatym profilu aminokwasowym, zawierającym wszystkie aminokwasy egzogenne.

Maka konopna zawiera także: przeciwutleniacze, błonnik, fitosterole, fosfolipidy, minerały i witaminy.

8,49 zł
Ilość
Dostawa: do 2 dni roboczych

Mąka konopna

Poza ciekawym, lekko ziołowo-orzechowym smakiem niesie ze sobą szereg wartości odżywczych. W pierwszej kolejności dostarcza nam wysokowartościowego i łatwo przyswajalnego białka roślinnego zawierającego aż 18 aminokwasów w tym wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne: arginina, fenyloalanina, histydyna, izoleucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina. Aminokwasy egzogenne nie są syntetyzowane przez nasz organizm więc muszą być dostarczane wraz z pożywieniem. Mąka konopna zawiera również cysteinę, tyrozynę, alaninę, kwas asparaginowy, kwas glutaminowy, glicynę, prolinę i serynę. Tak szerokie spektrum aminokwasów czyni z niej pokarm bardzo gęsty odżywczo. Dzięki temu po spożyciu produktów z dodatkiem mąki konopnej - dłużej pozostajemy syci. Pozytywnie wpływa to na utrzymanie i kontrolę wagi ciała. Dodatkowo stosowanie mąki konopnej znacząco poprawia metabolizm. Mąka konopna zawiera błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny, który jest pokarmem dla pożytecznych bakterii w jelitach, oraz poprawia perystaltykę jelit. 

Maka konopna to źródło cennych witamin A, D i E oraz minerałów (mangan, magnez, fosfor, cynk, żelazo, miedź, wapń). 

Zastosowanie

Mąka konopna naturalnie nie zawiera glutenu. Można ją wszechstronnie stosować zarówno na zimno jak i do pieczenia. Doskonała do wytrawnych tart, chlebów i innych wypieków oraz do jogurtów, deserów i musli.

Skład:

100% mąka z częściowo odtłuszczonych ziaren konopi siewnej.

B5-0JOF-2HGC

Opis

Produkt naturalnie bezglutenowy
TAK
Wymaga obróbki termicznej
NIE
100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników
TAK
Białko w 100g
33 g
Tłuszcz w 100g
6 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1 g)
Węglowodany w 100g
41 g (w tym cukry - 1 g)
Wartość energetyczna / 100g
kcal 356 (1504 kJ)
Kraj pochodzenia:
Wyprodukowano w Polsce (Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki)

Napisz swoją opinię

Mąka Konopna - Ol'Vita 250 g

Mąka konopna powstaje z odtłuszczonych nasion konopi siewnej. Jest ciemnozielonego koloru co nadaje potrawom ciekawego wyglądu. Zawiera wartościowe, łatwo przyswajalne, odżywcze białka o bogatym profilu aminokwasowym, zawierającym wszystkie aminokwasy egzogenne.

Maka konopna zawiera także: przeciwutleniacze, błonnik, fitosterole, fosfolipidy, minerały i witaminy.

Napisz swoją opinię

Zobacz także