

Szeroka gama produktów jednoskładnikowych umożliwia indywidualne dobranie konkretnego oleju, w zależności od potrzeb i wymagań skóry.
Naturalne organiczne glinki pochodzące ze skał osadowych niosą w sobie pokłady składników mineralnych. Absorbują nieczystości, regulują wydzielanie sebum.
Silnie odżywiają i delikatnie złuszczają martwy naskórek sprawiając, że skóra odzyskuje blask i jędrność odkrywając Twoje naturalne piękno
Wody kwiatowe to produkty wytworzone w wyniku destylacji parą wodną ziół i płatków kwiatów. Idealnie sprawdzają się w roli toniku i delikatniej odświeżające mgiełki.
Mieszanka kilku wspaniałych olejów - dla najlepszej pielęgnacji twojej skóry
Masło do ciała to ratunek dla skóry suchej i podrażnionej. Zmiękcza zrogowacenia, łagodzi spękania i regeneruje.
Kupuj świadomie!
Każdy produkt, który został przeceniony z powodu krótkiego terminu posiada informację o dacie przydatności do spożycia / użycia.
Mąka konopna powstaje z odtłuszczonych nasion konopi siewnej. Jest ciemnozielonego koloru co nadaje potrawom ciekawego wyglądu. Zawiera wartościowe, łatwo przyswajalne, odżywcze białka o bogatym profilu aminokwasowym, zawierającym wszystkie aminokwasy egzogenne.
Maka konopna zawiera także: przeciwutleniacze, błonnik, fitosterole, fosfolipidy, minerały i witaminy.
Poza ciekawym, lekko ziołowo-orzechowym smakiem niesie ze sobą szereg wartości odżywczych. W pierwszej kolejności dostarcza nam wysokowartościowego i łatwo przyswajalnego białka roślinnego zawierającego aż 18 aminokwasów w tym wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne: arginina, fenyloalanina, histydyna, izoleucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina. Aminokwasy egzogenne nie są syntetyzowane przez nasz organizm więc muszą być dostarczane wraz z pożywieniem. Mąka konopna zawiera również cysteinę, tyrozynę, alaninę, kwas asparaginowy, kwas glutaminowy, glicynę, prolinę i serynę. Tak szerokie spektrum aminokwasów czyni z niej pokarm bardzo gęsty odżywczo. Dzięki temu po spożyciu produktów z dodatkiem mąki konopnej - dłużej pozostajemy syci. Pozytywnie wpływa to na utrzymanie i kontrolę wagi ciała. Dodatkowo stosowanie mąki konopnej znacząco poprawia metabolizm. Mąka konopna zawiera błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny, który jest pokarmem dla pożytecznych bakterii w jelitach, oraz poprawia perystaltykę jelit.
Maka konopna to źródło cennych witamin A, D i E oraz minerałów (mangan, magnez, fosfor, cynk, żelazo, miedź, wapń).
Mąka konopna naturalnie nie zawiera glutenu. Można ją wszechstronnie stosować zarówno na zimno jak i do pieczenia. Doskonała do wytrawnych tart, chlebów i innych wypieków oraz do jogurtów, deserów i musli.
100% mąka z częściowo odtłuszczonych ziaren konopi siewnej.
Opis
Zobacz także
Mąka konopna powstaje z odtłuszczonych nasion konopi siewnej. Jest ciemnozielonego koloru co nadaje potrawom ciekawego wyglądu. Zawiera wartościowe, łatwo przyswajalne, odżywcze białka o bogatym profilu aminokwasowym, zawierającym wszystkie aminokwasy egzogenne.
Maka konopna zawiera także: przeciwutleniacze, błonnik, fitosterole, fosfolipidy, minerały i witaminy.