-
MenuWstecz
-
Zdrowa żywność
-
-
-
-
-
D
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Z
-
-
-
-
-
-
-
Przetwory z warzyw i owoców
-
-
-
-
-
Soki tłoczone NFC (nie z koncentratu)
-
-
-
-
Naturalne kosmetyki
-
-
Oleje kosmetyczne - opis
Szeroka gama produktów jednoskładnikowych umożliwia indywidualne dobranie konkretnego oleju, w zależności od potrzeb i wymagań skóry.
-
-
Glinki - opis
Naturalne organiczne glinki pochodzące ze skał osadowych niosą w sobie pokłady składników mineralnych. Absorbują nieczystości, regulują wydzielanie sebum.
-
-
Hydrolaty - opis
Wody kwiatowe to produkty wytworzone w wyniku destylacji parą wodną ziół i płatków kwiatów. Idealnie sprawdzają się w roli toniku i delikatniej odświeżające mgiełki.
-
-
Serum olejowe
Mieszanka kilku wspaniałych olejów - dla najlepszej pielęgnacji twojej skóry
-
-
Masła do ciała
Masło do ciała to ratunek dla skóry suchej i podrażnionej. Zmiękcza zrogowacenia, łagodzi spękania i regeneruje.
-
-
Serie produktów
-
-
Producenci
-
-
ZERO WASTE
-
-
Zero Waste - Nie lubimy gdy się marnuje!
Krótkie terminy w niskiej cenie.
Kupuj świadomie!
Każdy produkt, który został przeceniony z powodu krótkiego terminu posiada informację o dacie przydatności do spożycia / użycia.Sprawdź datę przed zakupem w zakładce “szczegóły produktu” pod zdjęciem produktu.
-
-
-
- Blog
Mąka Konopna - Ol'Vita 250 g
Mąka konopna powstaje z odtłuszczonych nasion konopi siewnej. Jest ciemnozielonego koloru co nadaje potrawom ciekawego wyglądu. Zawiera wartościowe, łatwo przyswajalne, odżywcze białka o bogatym profilu aminokwasowym, zawierającym wszystkie aminokwasy egzogenne.
Maka konopna zawiera także: przeciwutleniacze, błonnik, fitosterole, fosfolipidy, minerały i witaminy.
Mąka konopna
Poza ciekawym, lekko ziołowo-orzechowym smakiem niesie ze sobą szereg wartości odżywczych. W pierwszej kolejności dostarcza nam wysokowartościowego i łatwo przyswajalnego białka roślinnego zawierającego aż 18 aminokwasów w tym wszystkie niezbędne aminokwasy egzogenne: arginina, fenyloalanina, histydyna, izoleucyna, leucyna, lizyna, metionina, treonina, tryptofan, walina. Aminokwasy egzogenne nie są syntetyzowane przez nasz organizm więc muszą być dostarczane wraz z pożywieniem. Mąka konopna zawiera również cysteinę, tyrozynę, alaninę, kwas asparaginowy, kwas glutaminowy, glicynę, prolinę i serynę. Tak szerokie spektrum aminokwasów czyni z niej pokarm bardzo gęsty odżywczo. Dzięki temu po spożyciu produktów z dodatkiem mąki konopnej - dłużej pozostajemy syci. Pozytywnie wpływa to na utrzymanie i kontrolę wagi ciała. Dodatkowo stosowanie mąki konopnej znacząco poprawia metabolizm. Mąka konopna zawiera błonnik rozpuszczalny i nierozpuszczalny, który jest pokarmem dla pożytecznych bakterii w jelitach, oraz poprawia perystaltykę jelit.
Maka konopna to źródło cennych witamin A, D i E oraz minerałów (mangan, magnez, fosfor, cynk, żelazo, miedź, wapń).
Zastosowanie
Mąka konopna naturalnie nie zawiera glutenu. Można ją wszechstronnie stosować zarówno na zimno jak i do pieczenia. Doskonała do wytrawnych tart, chlebów i innych wypieków oraz do jogurtów, deserów i musli.
Skład:
100% mąka z częściowo odtłuszczonych ziaren konopi siewnej.
Opis
- 100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników
- TAK
- Produkt naturalnie bezglutenowy
- TAK
- Wartość energetyczna / 100 g
- kcal 356 (1504 kJ)
- Wymaga obróbki termicznej
- NIE
- Białko w 100 g
- 33 g
- Tłuszcz w 100 g
- 6 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1 g)
- Węglowodany w 100 g
- 41 g (w tym cukry - 1 g)
- Kraj pochodzenia:
- Wyprodukowano w Polsce (Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki)
Zobacz także