

Szeroka gama produktów jednoskładnikowych umożliwia indywidualne dobranie konkretnego oleju, w zależności od potrzeb i wymagań skóry.
Silnie odżywiają i/lub delikatnie złuszczają martwy naskórek sprawiając, że skóra odzyskuje blask i jędrność.
100% naturalne organiczne glinki pochodzące ze skał osadowych niosą w sobie pokłady składników mineralnych. Absorbują nieczystości, regulują wydzielanie sebum i poprawiają kondycje skory i włosów.
Hydrolaty, inaczej wody kwiatowe, to produkty wytworzone w wyniku destylacji parą wodną różnych części roślin.
Kupuj świadomie!
Każdy produkt, który został przeceniony z powodu krótkiego terminu posiada informację o dacie przydatności do spożycia / użycia.
Nieklarowany, niepasteryzowany ocet jabłkowy od ponad 2000 lat wykorzystywany jest do przyprawiania i konserwowania żywności.
Poza walorami smakowymi doceniony został za swoje szczególne właściwości prozdrowotne. Pomocny w walce z cukrzycą, nadciśnieniem, nadwagą oraz w kosmetyce jako doskonały tonik czy odżywka do włosów.
Ocet jabłkowy firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawierający wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Otrzymany przez naturalną biologiczną fermentację octową z wina cydrowego ekologicznego. Niepasteryzowany, niefiltrowany. Bez dodatku wody. Naturalnie mętny. Posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3 pH. Termin przydatności do spożycia od daty produkcji: 540 dni.
Skład: ocet z jabłek ekologicznych 5%.
Opakowanie: butelka szklana.
Ocet jabłkowy, dzięki procesowi fermentacji octowej staje się bogaty w składniki bioaktywne, takie jak: kwas octowy, jabłkowy, galusowy, kawowy i chlorogenowy oraz katechiny (występują również w herbacie zielonej) - o silnych właściwościach przeciwutleniających i przeciwzapalnych.
Opis
Specyficzne kody
Sama robie ocet jablkowy z jablek jest bardzo dobry na caly rok robie i sie nie psuje.
Rzeczywiście, ocet ma wyraźny zapach jabłek i dobry smak. I nie jest przejrzystą wodą jaką sprzedają sklepy spożywcze - czyli wszystko ok.
Najwyższej jakości ocet jabłkowy o intensywnym (ale nie przykrym) zapachu. Do tej pory wszystkie octy jabłkowe były dla mnie odrażające. Ten jest inny, naprawdę czuć w nim jabłka a nie kompost. W sosie winegret sprawdza się znakomicie, jak również w stosowaniu ochronnie na żołądek - dwie łyżki rozpuszczone w wodzie pite na czczo.
Nieklarowany, niepasteryzowany ocet jabłkowy od ponad 2000 lat wykorzystywany jest do przyprawiania i konserwowania żywności.
Poza walorami smakowymi doceniony został za swoje szczególne właściwości prozdrowotne. Pomocny w walce z cukrzycą, nadciśnieniem, nadwagą oraz w kosmetyce jako doskonały tonik czy odżywka do włosów.