Strona niniejsza używa mechanizmu cookies. Kontynuując korzystanie z niej wyrażasz na to zgodę. Polityka cookies.

Najczęściej kupowane

Informacja

Marki Jest 4 marek

Pokazuje 1 - 4 z 4 elementów
  • BioFood

    Firma BioFood z Ciechocina zajmuje się przetwórstwem warzyw i owoców pochodzących w 100% z upraw ekologicznych. W swoim zakładzie posiada wdrożony system ISO 22000 gwarantujący bezpieczeństwo i najwyższą jakość, a produkty posiadają certyfikat BIO.

    Konsument szukający zdrowia na pewno znajdzie wiele ciekawych pozycji w ofercie firmy, która stara się nie zmienić tego co natura daje nam w warzywach. Soki nierozcieńczane wodą, zarówno kiszone, jak i te bezpośrednio tłoczone (NFC) to duma firmy.

    Wielokrotnie nagradzani za swoje ekologiczne produkty, m. in.:

    • Złoty medal na targach Natura Food 2011 – za sok z kiszonych buraków;
    • Złoty medal na targach Natura Food 2012 – za sok z kiszonej marchwi;
    • Certyfikat "Dobry produkt - wybór ekspertów" w 2012 roku – za innowacyjny produkt dla soku z kiszonych buraków;
    • Złoty medal na targach Natura Food 2013 – za sok wielowarzywny.
  • Hepatica

    Hepatica to dzieło podróżnika, badacza, fitoterapeuty i naturoterapeuty - Sławka Rasińskiego. Kluczowa w doborze surowców tego producenta jest odpowiednia ich selekcja oraz zawartość substancji aktywnych.

  • J.A.W. Łącz s.c. - Oleje Świecie

    Rodzinna firma państwa Łącz ze Świecia nad Osą zajmuje się przetwórstwem roślin oleistych już od 1992 roku. Początkowo produkowali tylko olej rzepakowy, z czasem olej słonecznikowy, a w 2007 rozpoczęli produkcję oleju lnianego. W procesie tłoczenia nie stosują żadnej chemii: olej po wytłoczeniu w prasach na zimno, trafia do osadników na 10 dni, po czym jest butelkowany. Taki produkt zawiera w stanie niezmienionym wszystkie kwasy tłuszczowe, witaminy, enzymy, lecytynę i mikroelementy jakie naturalnie zawiera surowiec.

    Ogromny nacisk na jakość surowca, który w produkcji olejów tłoczonych na zimno ma najistotniejszą rolę sprawił, że na gospodarstwie państwo Łącz sami uprawiają rzepak i len gwarantując, iż rośliny te są wolne od GMO i są najwyższej jakości, dzięki zastosowaniu technologii odżywiania gleby efektywnymi mikroorganizmami (EM).

    W roku 2013 firma otrzymała tytuł „HIT Regionu”. Wyróżnienie to przyznane zostało za produkcję olejów tłoczonych na zimno oraz wytłoczyn. Przedsięwzięcie „Gospodarczo-Samorządowy HIT Regionu” od połowy lat 90tych wyłania i promuje szczególnie cenne dokonania rynkowe, samorządowe i ekologiczne.

    W tym samym roku firma została przyjęta do grona europejskiej sieci Dziedzictwa Kulinarnego – Kujawy i Pomorze, promującej firmy produkujące produkty tradycyjnymi recepturami, zgodne z naturą i dla zdrowia.

  • Ol'Vita

    Ol'vita to polska rodzinna firma powstała dzięki pasji i doświadczeniu w branży olejarskiej jej właściciela - Krzysztofa Dziaducha. Zajmuje się przede wszystkim tłoczeniem na zimno nasion oleistych i pestek celem uzyskania fantastycznych olejów spożywczych oraz kosmetycznych. W ofercie firmy znajdują się również mąki z orzechów, pestek i nasion. Cechują się one wysoką zawartością białka, witamin i minerałów.

    Ol'vita pod hasłem „Jedz zdrowo. Żyj długo” produkuje żywność w 100% naturalną. Proces produkcji jest w pełni zgodny z zasadami HACCP, co jest gwarancją dobrych praktyk produkcyjnych oraz higienicznych (GMP/GHP), a jakość produktów potwierdzona jest badaniami w zewnętrznych laboratoriach. Opracowana przez Ol'vitę innowacyjna technologia pozwala uzyskać smaczne produkty, bogate w składniki odżywcze i prozdrowotne o możliwie wysokiej naturalnej stabilności bez udziału środków konserwujących.

    Bezkompromisowa dbałość o najwyższą jakość produktów owocuje licznymi nagrodami i odznaczeniami:

    • Certyfikat Ślężański Produkt Lokalny - dla Ślężańskiego Oleju Rzepakowego tłoczonego na zimno, nieoczyszczonego.
    • Statuetka „Drzewko Życia” - dla olejów tłoczonych na zimno i sprzedawanych w opakowaniach termicznych zdobyta na katowickich targach ”Bliżej zdrowia, bliżej natury” w 2010 roku.
    • I Nagroda w konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo, Smaki Regionów" - dla Ślężańskiego oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno, nieoczyszczonego w 2012 roku.
    • Puchar Jakości 2013 - dla oleju lnianego do diety dr Budwig nadany przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. Prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie.
    • Nagroda III stopnia w kategorii rodzinnej oraz tytuł Laureata XIII edycji Ogólnopolskiego Konkursu "Sposób na Sukces" 2013 - dla firmy Ol'vita.
    • Perła Roku 2013 - dla produktu regionalnego - za Ślężański Olej Rzepakowy tłoczony na zimno, nieoczyszczony, nadana podczas targów „Polagra” w Poznaniu.
    • I Nagroda w konkursie "Nasze kulinarne dziedzictwo, Smaki Regionów" - dla oleju lnianego do diety dr. Budwig w 2013.
    • I miejsce - dla oleju z kiełków pszenicy zimno tłoczonego, nieoczyszczonego w konkursie na najlepszy produkt żywnościowy IX Targów "Zdrowie ma smak" w 2015 roku.
    • I Miejsce i Zloty Medal Natura Food 2016 – dla oleju z kiełków pszenicy tłoczonego na zimno, nieoczyszczonego na łódzkich Międzynarodowych Targach Naturalnej Żywności Natura Food.
    • II Miejsce - dla Ślężańskiego oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, nieoczyszczonego w kategorii Najlepszy Produkt-Usługa w Plebiscycie Gospodarczym Sudeckie Kryształy 2016.

    Kupując olej lniany do diety Dr Budwig, olej konopny, olej z kiełków pszenicy, olej z pestek dyni czy olej wiesiołkowy wraz z firmą Ol'vita wspierasz Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi.

Pokazuje 1 - 4 z 4 elementów