Strona niniejsza używa mechanizmu cookies. Kontynuując korzystanie z niej wyrażasz na to zgodę. Polityka cookies.

Mąka Arachidowa - Ol'Vita 250g

Mąka arachidowa powstaje z częściowo odtłuszczonych, nieprażonych orzechów arachidowych zachowując ich naturalny smak, aromat i kolor.

Maka arachidowa jest produktem wysokobiałkowym, niskotłuszczowym i niskowęglowodanowym.

Jest doskonałym źródłem białka, błonnika oraz witamin: B3 (niacyna) oraz B1 (tiamina). Zawiera żelazo, magnez, fosfor, potas i cynk.

Więcej szczegółów

Dostawa: do 2 dni roboczych

9,90 zł

Opis

Maka arachidowa

Cechuje się wysoką zawartością błonnika oraz białka. Doskonała do diety niskowęglowodanowej. Zawiera cenne składniki odżywcze i witaminy: B3 i B1; oraz żelazo, magnez, fosfor, potas i cynk.

Mąka arachidowa jest doskonała dla osób dbających o zdrowie w tym sportowców i osób na diecie wysokobiałkowej, oraz dla ludzi ograniczających spożycie węglowodanów. Mąka ta jest gęsta odżywczo więc zapewnia zdrową energię na długi czas.

Zastosowanie:

Nie wymaga obróbki termicznej.

  • fantastyczna do koktajli, smoothie, owsianki, jako dodatek do owoców oraz wypieku ciast, chleba, naleśników itd.
  • doskonale zagęszcza zupy i sosy.
  • po połączeniu z niewielka ilością wody/mleka powstaje z niej niskokaloryczne, odżywcze „masło arachidowe”.
  • można ją łączyć z innymi mąkami lub stosować samodzielnie.

Skład:

100% maka z częściowo odtłuszczonych orzechów arachidowych,

Więcej informacji

Produkt naturalnie bezglutenowyTAK
Wymaga obróbki termicznejNIE
100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwnikówTAK
Białko w 100g59 g
Tłuszcz w 100g8 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1 g)
Węglowodany w 100g24 g (w tym cukry - 3 g)
Wartość energetyczna / 100gkcal 401 (1695 kJ)
Kraj pochodzenia:Wyprodukowano w Polsce (Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki)

Opinie

Napisz opinię

Mąka Arachidowa - Ol'Vita 250g

Mąka Arachidowa - Ol'Vita 250g

Mąka arachidowa powstaje z częściowo odtłuszczonych, nieprażonych orzechów arachidowych zachowując ich naturalny smak, aromat i kolor.

Maka arachidowa jest produktem wysokobiałkowym, niskotłuszczowym i niskowęglowodanowym.

Jest doskonałym źródłem białka, błonnika oraz witamin: B3 (niacyna) oraz B1 (tiamina). Zawiera żelazo, magnez, fosfor, potas i cynk.

Napisz opinię

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: