Mąka Lniana - Ol'Vita 250 g
  • Mąka Lniana - Ol'Vita 250 g
  • Mąka Lniana - Ol'Vita - wartości odżywcze

Mąka Lniana - Ol'Vita 250g

Mąka lniana powstaje w wyniku rozdrobnienia odtłuszczonego ziarna lnu brązowego.

To jedna z najbardziej wartościowych mąk! Zawiera aminokwasy egzogenne, błonniki rozpuszczalne i nierozpuszczalne, lignany, śluzy, sporo tiaminy (Wit B1), manganu, magnezu, fosforu, miedzi i cynku!

5,90 zł
Ilość
Dostawa: do 2 dni roboczych

Maka lniana

Ta aromatyczna mąka doskonale zastępuje jajko w wypiekach dla wegan i osób uczulonych na jaja. Zawiera śluzy, które doskonale scalają ciasto.

Dodatkowo bogactwo wartości odżywczych, w tym cenne, niezbędne aminokwasy egzogenne (leucyna, lizyna, fenyloalanina, tryptofan). To doskonałe źródło wartościowych białek przy niskim udziale węglowodanów. Dlatego mąka lniana jest doskonałym komponentem diety niskowęglowodanowej.

Mąka lniana zwiera:

  • Aminokwasy egzogenne biorące udział w regulowaniu gospodarki hormonalnej organizmu oraz korzystnie wpływają na wzrok i kondycję skóry.
  • Witaminy z grupy B (głównie B1), które dbają o układ nerwowy i poprawną przemianę materii.
  • Błonniki - korzystnie wpływają na układ pokarmowy, poprawiają perystaltykę jelit i stanowią pożywkę dla dobrych bakterii.
  • Śluzy - działają osłonowo na błony (wyściółkę) przewodu pokarmowego.
  • Mikroelementy (mangan, magnez, fosfor, miedź i selen) - poprawiają funkcjonowanie całego organizmu.
  • Lignany - poprawiają gospodarkę hormonalną, łagodzą objawy okresu menopauzy u kobiet.

Zastosowanie:

  • Mąkę lnianą możemy zastępować jako w wypiekach (2 łyżki maki +3 łyżki wody = 1 jajko).
  • Doskonała do wypieków chleba i ciast zarówno słodkich jak i wytrawnych.
  • Jest lekka i nie wymaga obróbki termicznej.
  • Stanowi wartościowy dodatek do musli, jogurtów i koktajli.

Skład:

100% mąka z częściowo odtłuszczonych ziaren lnu.

I8-XK0P-ACVV

Opis

Produkt naturalnie bezglutenowy
TAK
Wymaga obróbki termicznej
NIE
100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników
TAK
Białko w 100g
42 g
Tłuszcz w 100g
6 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1 g)
Węglowodany w 100g
28 g (w tym cukry - 1 g)
Wartość energetyczna / 100g
kcal 334,8 (1415 kJ)
Kraj pochodzenia:
Wyprodukowano w Polsce (Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki)

Napisz swoją opinię

Mąka Lniana - Ol'Vita 250g

Mąka lniana powstaje w wyniku rozdrobnienia odtłuszczonego ziarna lnu brązowego.

To jedna z najbardziej wartościowych mąk! Zawiera aminokwasy egzogenne, błonniki rozpuszczalne i nierozpuszczalne, lignany, śluzy, sporo tiaminy (Wit B1), manganu, magnezu, fosforu, miedzi i cynku!

Napisz swoją opinię

Zobacz także