

Mąka lniana powstaje w wyniku rozdrobnienia odtłuszczonego ziarna lnu brązowego.
To jedna z najbardziej wartościowych mąk! Zawiera aminokwasy egzogenne, błonniki rozpuszczalne i nierozpuszczalne, lignany, śluzy, sporo tiaminy (Wit B1), manganu, magnezu, fosforu, miedzi i cynku!
Ta aromatyczna mąka doskonale zastępuje jajko w wypiekach dla wegan i osób uczulonych na jaja. Zawiera śluzy, które doskonale scalają ciasto.
Dodatkowo bogactwo wartości odżywczych, w tym cenne, niezbędne aminokwasy egzogenne (leucyna, lizyna, fenyloalanina, tryptofan). To doskonałe źródło wartościowych białek przy niskim udziale węglowodanów. Dlatego mąka lniana jest doskonałym komponentem diety niskowęglowodanowej.
Mąka lniana zwiera:
100% mąka z częściowo odtłuszczonych ziaren lnu.
Opis
Zobacz także