-
MenuWstecz
-
Zdrowa żywność
-
-
-
-
-
D
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Z
-
-
-
-
-
-
-
Przetwory z warzyw i owoców
-
-
-
-
-
Soki tłoczone NFC (nie z koncentratu)
-
-
-
-
Naturalne kosmetyki
-
-
Oleje kosmetyczne - opis
Szeroka gama produktów jednoskładnikowych umożliwia indywidualne dobranie konkretnego oleju, w zależności od potrzeb i wymagań skóry.
-
-
Glinki - opis
Naturalne organiczne glinki pochodzące ze skał osadowych niosą w sobie pokłady składników mineralnych. Absorbują nieczystości, regulują wydzielanie sebum.
-
-
Hydrolaty - opis
Wody kwiatowe to produkty wytworzone w wyniku destylacji parą wodną ziół i płatków kwiatów. Idealnie sprawdzają się w roli toniku i delikatniej odświeżające mgiełki.
-
-
Serum olejowe
Mieszanka kilku wspaniałych olejów - dla najlepszej pielęgnacji twojej skóry
-
-
Masła do ciała
Masło do ciała to ratunek dla skóry suchej i podrażnionej. Zmiękcza zrogowacenia, łagodzi spękania i regeneruje.
-
-
Serie produktów
-
-
Producenci
-
-
ZERO WASTE
-
-
Zero Waste - Nie lubimy gdy się marnuje!
Krótkie terminy w niskiej cenie.
Kupuj świadomie!
Każdy produkt, który został przeceniony z powodu krótkiego terminu posiada informację o dacie przydatności do spożycia / użycia.Sprawdź datę przed zakupem w zakładce “szczegóły produktu” pod zdjęciem produktu.
-
-
-
- Blog
Mąka Lniana - Ol'Vita 250g
Mąka lniana powstaje w wyniku rozdrobnienia odtłuszczonego ziarna lnu brązowego.
To jedna z najbardziej wartościowych mąk! Zawiera aminokwasy egzogenne, błonniki rozpuszczalne i nierozpuszczalne, lignany, śluzy, sporo tiaminy (Wit B1), manganu, magnezu, fosforu, miedzi i cynku!
Maka lniana
Ta aromatyczna mąka doskonale zastępuje jajko w wypiekach dla wegan i osób uczulonych na jaja. Zawiera śluzy, które doskonale scalają ciasto.
Dodatkowo bogactwo wartości odżywczych, w tym cenne, niezbędne aminokwasy egzogenne (leucyna, lizyna, fenyloalanina, tryptofan). To doskonałe źródło wartościowych białek przy niskim udziale węglowodanów. Dlatego mąka lniana jest doskonałym komponentem diety niskowęglowodanowej.
Mąka lniana zwiera:
- Aminokwasy egzogenne biorące udział w regulowaniu gospodarki hormonalnej organizmu oraz korzystnie wpływają na wzrok i kondycję skóry.
- Witaminy z grupy B (głównie B1), które dbają o układ nerwowy i poprawną przemianę materii.
- Błonniki - korzystnie wpływają na układ pokarmowy, poprawiają perystaltykę jelit i stanowią pożywkę dla dobrych bakterii.
- Śluzy - działają osłonowo na błony (wyściółkę) przewodu pokarmowego.
- Mikroelementy (mangan, magnez, fosfor, miedź i selen) - poprawiają funkcjonowanie całego organizmu.
- Lignany - poprawiają gospodarkę hormonalną, łagodzą objawy okresu menopauzy u kobiet.
Zastosowanie:
- Mąkę lnianą możemy zastępować jako w wypiekach (2 łyżki maki +3 łyżki wody = 1 jajko).
- Doskonała do wypieków chleba i ciast zarówno słodkich jak i wytrawnych.
- Jest lekka i nie wymaga obróbki termicznej.
- Stanowi wartościowy dodatek do musli, jogurtów i koktajli.
Skład:
100% mąka z częściowo odtłuszczonych ziaren lnu.
Opis
- 100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników
- TAK
- Produkt naturalnie bezglutenowy
- TAK
- Wartość energetyczna / 100 g
- kcal 334,8 (1415 kJ)
- Wymaga obróbki termicznej
- NIE
- Białko w 100 g
- 42 g
- Tłuszcz w 100 g
- 6 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1 g)
- Węglowodany w 100 g
- 28 g (w tym cukry - 1 g)
- Kraj pochodzenia:
- Wyprodukowano w Polsce (Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki)
Zobacz także