-
MenuWstecz
-
Zdrowa żywność
-
-
-
-
-
D
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Z
-
-
-
-
-
-
-
Przetwory z warzyw i owoców
-
-
-
-
-
Soki tłoczone NFC (nie z koncentratu)
-
-
-
-
Naturalne kosmetyki
-
-
Oleje kosmetyczne - opis
Szeroka gama produktów jednoskładnikowych umożliwia indywidualne dobranie konkretnego oleju, w zależności od potrzeb i wymagań skóry.
-
-
Glinki - opis
Naturalne organiczne glinki pochodzące ze skał osadowych niosą w sobie pokłady składników mineralnych. Absorbują nieczystości, regulują wydzielanie sebum.
-
-
Peelingi - opis
Silnie odżywiają i delikatnie złuszczają martwy naskórek sprawiając, że skóra odzyskuje blask i jędrność odkrywając Twoje naturalne piękno
-
-
Hydrolaty - opis
Wody kwiatowe to produkty wytworzone w wyniku destylacji parą wodną ziół i płatków kwiatów. Idealnie sprawdzają się w roli toniku i delikatniej odświeżające mgiełki.
-
-
Serum olejowe
Mieszanka kilku wspaniałych olejów - dla najlepszej pielęgnacji twojej skóry
-
-
Masła do ciała
Masło do ciała to ratunek dla skóry suchej i podrażnionej. Zmiękcza zrogowacenia, łagodzi spękania i regeneruje.
-
-
Serie produktów
-
-
Producenci
-
-
ZERO WASTE
-
-
Zero Waste - Nie lubimy gdy się marnuje!
Krótkie terminy w niskiej cenie.
Kupuj świadomie!
Każdy produkt, który został przeceniony z powodu krótkiego terminu posiada informację o dacie przydatności do spożycia / użycia.Sprawdź datę przed zakupem w zakładce “szczegóły produktu” pod zdjęciem produktu.
-
-
-
- Blog
Mąka Kokosowa - Ol'Vita
Mąka kokosowa powstanie z częściowo odtłuszczonej kopry kokosowej. Dzięki odtłuszczeniu uzyskujemy większą koncentrację składników odżywczych oraz zwiększamy „lekkość” wyrobu końcowego, co doskonale wpływa na puszystość wypieków.
Doskonała do ciast, ciasteczek, tart, gofrów, placków oraz jako odżywczy dodatek do musli i jogurtu.
Mąka kokosowa
Ta aromatyczna mąka zniewala cudownym smakiem kokosa. Ciasta pieczone na mące kokosowej nie wymagają tak dużej ilości cukru jak te z "tradycyjnej" mąki. Jest to doskonała alternatywa, dla osób ograniczających gluten i cukier w diecie. Węglowodany zawarte w mące kokosowej to w dużej mierze błonnik pokarmowy, który sprzyja poprawnemu funkcjonowaniu naszych jelit. Naturalnie występujące cukry to zaledwie 5% masy produktu.
Poza niezaprzeczalnymi walorami smakowymi maka kokosowa dostarcza naszemu organizmowi wartościowego białka oraz mikroelementy takie jak: żelazo, mangan, miedź, selen, magnez i fosfor. Mąka kokosowa zawiera również witaminy z grupy B (B6, kwas pantotenowy, ryboflawinę) witaminę E oraz C.
- pozytywnie wpływa na poprawienie tempa przemiany materii
- posiada wysoką zawartość błonnika
- dostarcza cennego białka
- tłuszcze w niej zawarte to głównie tłuszcze nasycone o średniej długości łańcucha - doskonałe dla dbających o linię
- doskonała w diecie niskowęglowodanowej
- absorbuje więcej płynów niż mąki zbożowe (przy zastępowaniu nią mąki zbożowej należy zwiększyć ilość płynu w przepisie lub zmniejszyć ilość dodanej mąki (1 szkl. maki pszennej = 1/3 szkl. maki kokosowej)
- nie wymaga obróbki termicznej
Po otwarciu należy ją przechowywać szczelnie zamkniętą w suchym miejscu, ponieważ może łatwo absorbować wilgoć z otoczenia.
Zastosowanie:
Do ciast, ciasteczek, tart, gofrów, placków oraz jako odżywczy dodatek do musli i jogurtu.
Skład:
100% mąka z częściowo odtłuszczonej kopry kokosowej.
Opis
- 100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników
- TAK
- Produkt naturalnie bezglutenowy
- TAK
- Wartość energetyczna / 100 g
- kcal 477,6 (2000 kJ)
- Wymaga obróbki termicznej
- NIE
- Białko w 100 g
- 27 g
- Tłuszcz w 100 g
- 23 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g)
- Węglowodany w 100 g
- 40 g (w tym cukry - 5 g)
- Kraj pochodzenia:
- Wyprodukowano w Polsce (Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki)
Specyficzne kody
- ean13
- 5903111707323
Zobacz także