Mąka Migdałowa Premium - Ol'Vita 250 g
  • Mąka Migdałowa Premium - Ol'Vita 250 g
  • Mąka Migdałowa - wartości odżywcze

Mąka Migdałowa - Ol'Vita 250 g

Mąka migdałowa powstaje z nieprażonych, częściowo odtłuszczonych migdałów blanszowanych.

Posiada fantastyczny migdałowy smak co czyni z niej doskonały dodatek do zdrowych deserów i smoothie. Podnosi walory smakowe potraw.

Zawiera witaminy: E, B2, B3, B1 oraz kwas foliowy (B9) i mikroelementy: mangan, magnez, miedź, fosfor, wapń, żelzo i cynk.

24,05 zł
Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie


Mąka migdałowa, uzyskiwana poprzez mielenie blanszowanych i odtłuszczonych migdałów, jest ceniona nie tylko za swój delikatny, orzechowy smak, ale także za liczne korzyści zdrowotne i szerokie zastosowanie w kuchni. Bezglutenowa i bogata w białko mąka migdałowa odtłuszczona stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnych mąk.

 

Właściwości mąki migdałowej odtłuszczonej

Dzięki wysokiej zawartości witaminy E migdałowa mąka z naszego sklepu przyczynia się do poprawy wyglądu skóry i włosów. Natomiast naturalnie zawarte w niej witaminy z grupy B wpływają na poprawną pracę układu odpornościowego i nerwowego. Odtłuszczona mąka migdałowa jest doskonałym źródłem mikroelementów odpowiedzialnych za zdrowie serca i układu krwionośnego. Dba o nasze dobre samopoczucie! Zawiera: żelazo, mangan, magnez, potas i wapń. Mąka z blanszowanych migdałów to jedna z topowych mąk dla diety niskowęglowodanowej, diety dla diabetyków oraz dla osób ograniczających lub wykluczających z diety ziarna zbóż. Doskonała w diecie ketogennej.

 

Zastosowanie – mąka migdałowa

Poza niezaprzeczalnymi właściwościami prozdrowotnymi mąka z migdałów jest po prostu pyszna. To wartościowy dodatek do wszelkiego rodzaju deserów, jogurtów, koktajli i wypieków, które dzięki niej stają się niezwykle aromatyczne. Można na niej upiec ciasta, chlebki, muffinki i placuszki. Mąka migdałowa do pieczenia jest w czołówce mąk będących alternatywą dla tradycyjnych mąk ze zbóż. Migdały naturalnie nie zawierają glutenu, co stanowi ich dodatkowy atut. Można nią zastąpić mąkę pszenną w ilości jeden do jednego, jednak należy pamiętać o dodaniu większej ilości jajek do przepisu.

Skład: 100% mąka z częściowo odtłuszczonych migdałów.

Sprawdź również inne produkty, które możesz znaleźć w sklepie z naturalnymi olejami i zdrową żywnością:

ommg250 ommg250

Opis

100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników
TAK
Produkt naturalnie bezglutenowy
TAK
Wartość energetyczna / 100 g
kcal 429,2 (1806 kJ)
Wymaga obróbki termicznej
NIE
Białko w 100 g
51 g
Tłuszcz w 100 g
15 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1 g)
Węglowodany w 100 g
23 g (w tym cukry - 10 g)
Kraj pochodzenia:
Wyprodukowano w Polsce (Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki)

Napisz swoją opinię

Mąka Migdałowa - Ol'Vita 250 g

Mąka migdałowa powstaje z nieprażonych, częściowo odtłuszczonych migdałów blanszowanych.

Posiada fantastyczny migdałowy smak co czyni z niej doskonały dodatek do zdrowych deserów i smoothie. Podnosi walory smakowe potraw.

Zawiera witaminy: E, B2, B3, B1 oraz kwas foliowy (B9) i mikroelementy: mangan, magnez, miedź, fosfor, wapń, żelzo i cynk.

Napisz swoją opinię

Zobacz także