Mąka Migdałowa Premium - Ol'Vita 250 g
  • Mąka Migdałowa Premium - Ol'Vita 250 g
  • Mąka Migdałowa - wartości odżywcze

Mąka Migdałowa - Ol'Vita 250 g

Mąka migdałowa powstaje z nieprażonych, częściowo odtłuszczonych migdałów blanszowanych.

Posiada fantastyczny migdałowy smak co czyni z niej doskonały dodatek do zdrowych deserów i smoothie. Podnosi walory smakowe potraw.

Zawiera witaminy: E, B2, B3, B1 oraz kwas foliowy (B9) i mikroelementy: mangan, magnez, miedź, fosfor, wapń, żelzo i cynk.

22,90 zł
Dostawa: do 4 dni roboczych
Ilość
Dostawa: 1-2 dni robocze

Mąka migdałowa

Dzięki wysokiej zawartości witaminy E przyczynia się do poprawy wyglądu skory i włosów. Natomiast naturalnie zawarte w niej witaminy z grupy B wpływają na poprawną pracę układu odpornościowego i nerwowego. Jest doskonałym źródłem mikroelementów odpowiedzialnych za zdrowie serca i układu krwionośnego. Dba o nasze dobre samopoczucie! Zawiera: żelazo, mangan, magnez, potas i wapń.

Maka migdałowa to jedna z topowych mąk dla diety nisko węglowodanowej, diety dla diabetyków oraz dla osób ograniczających lub wykluczających z diety ziarna zbóż. doskonała w diecie ketogennej.

Zastosowanie:

Poza niezaprzeczalnymi właściwościami prozdrowotnymi mąka migdałowa jest po prostu pyszna :) To wartościowy dodatek do wszelkiego rodzaju deserów, jogurtów, koktajli i wypieków, które dzięki niej stają się niezwykle aromatyczne. Można na niej upiec ciasta, chlebki, muffinki i placuszki. Mąka migdałowa jest w czołówce mąk będących alternatywą dla tradycyjnych mąk ze zbóż. Migdały naturalnie nie zawierają glutenu co stanowi ich dodatkowy atut. Można nią zastąpić mąkę pszenną w ilości jeden do jednego, jednak należy pamiętać o dodaniu większej ilości jajek do przepisu.

Skład:

100% mąka z częściowo odtłuszczonych migdałów.

ommg250 ommg250

Opis

100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników
TAK
Produkt naturalnie bezglutenowy
TAK
Wartość energetyczna / 100 g
kcal 429,2 (1806 kJ)
Wymaga obróbki termicznej
NIE
Białko w 100 g
51 g
Tłuszcz w 100 g
15 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1 g)
Węglowodany w 100 g
23 g (w tym cukry - 10 g)
Kraj pochodzenia:
Wyprodukowano w Polsce (Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki)

Napisz swoją opinię

Mąka Migdałowa - Ol'Vita 250 g

Mąka migdałowa powstaje z nieprażonych, częściowo odtłuszczonych migdałów blanszowanych.

Posiada fantastyczny migdałowy smak co czyni z niej doskonały dodatek do zdrowych deserów i smoothie. Podnosi walory smakowe potraw.

Zawiera witaminy: E, B2, B3, B1 oraz kwas foliowy (B9) i mikroelementy: mangan, magnez, miedź, fosfor, wapń, żelzo i cynk.

Napisz swoją opinię

Zobacz także