-
MenuWstecz
-
Zdrowa żywność
-
-
-
-
-
D
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Z
-
-
-
-
-
-
-
Przetwory z warzyw i owoców
-
-
-
-
-
Soki tłoczone NFC (nie z koncentratu)
-
-
-
-
Naturalne kosmetyki
-
-
Oleje kosmetyczne - opis
Szeroka gama produktów jednoskładnikowych umożliwia indywidualne dobranie konkretnego oleju, w zależności od potrzeb i wymagań skóry.
-
-
Glinki - opis
Naturalne organiczne glinki pochodzące ze skał osadowych niosą w sobie pokłady składników mineralnych. Absorbują nieczystości, regulują wydzielanie sebum.
-
-
Hydrolaty - opis
Wody kwiatowe to produkty wytworzone w wyniku destylacji parą wodną ziół i płatków kwiatów. Idealnie sprawdzają się w roli toniku i delikatniej odświeżające mgiełki.
-
-
Serum olejowe
Mieszanka kilku wspaniałych olejów - dla najlepszej pielęgnacji twojej skóry
-
-
Masła do ciała
Masło do ciała to ratunek dla skóry suchej i podrażnionej. Zmiękcza zrogowacenia, łagodzi spękania i regeneruje.
-
-
Serie produktów
-
-
Producenci
-
-
ZERO WASTE
-
-
Zero Waste - Nie lubimy gdy się marnuje!
Krótkie terminy w niskiej cenie.
Kupuj świadomie!
Każdy produkt, który został przeceniony z powodu krótkiego terminu posiada informację o dacie przydatności do spożycia / użycia.Sprawdź datę przed zakupem w zakładce “szczegóły produktu” pod zdjęciem produktu.
-
-
-
- Blog
Mąka Migdałowa - Ol'Vita 250 g
Mąka migdałowa powstaje z nieprażonych, częściowo odtłuszczonych migdałów blanszowanych.
Posiada fantastyczny migdałowy smak co czyni z niej doskonały dodatek do zdrowych deserów i smoothie. Podnosi walory smakowe potraw.
Zawiera witaminy: E, B2, B3, B1 oraz kwas foliowy (B9) i mikroelementy: mangan, magnez, miedź, fosfor, wapń, żelzo i cynk.
Mąka migdałowa, uzyskiwana poprzez mielenie blanszowanych i odtłuszczonych migdałów, jest ceniona nie tylko za swój delikatny, orzechowy smak, ale także za liczne korzyści zdrowotne i szerokie zastosowanie w kuchni. Bezglutenowa i bogata w białko mąka migdałowa odtłuszczona stanowi doskonałą alternatywę dla tradycyjnych mąk.
Właściwości mąki migdałowej odtłuszczonej
Dzięki wysokiej zawartości witaminy E migdałowa mąka z naszego sklepu przyczynia się do poprawy wyglądu skóry i włosów. Natomiast naturalnie zawarte w niej witaminy z grupy B wpływają na poprawną pracę układu odpornościowego i nerwowego. Odtłuszczona mąka migdałowa jest doskonałym źródłem mikroelementów odpowiedzialnych za zdrowie serca i układu krwionośnego. Dba o nasze dobre samopoczucie! Zawiera: żelazo, mangan, magnez, potas i wapń. Mąka z blanszowanych migdałów to jedna z topowych mąk dla diety niskowęglowodanowej, diety dla diabetyków oraz dla osób ograniczających lub wykluczających z diety ziarna zbóż. Doskonała w diecie ketogennej.
Zastosowanie – mąka migdałowa
Poza niezaprzeczalnymi właściwościami prozdrowotnymi mąka z migdałów jest po prostu pyszna. To wartościowy dodatek do wszelkiego rodzaju deserów, jogurtów, koktajli i wypieków, które dzięki niej stają się niezwykle aromatyczne. Można na niej upiec ciasta, chlebki, muffinki i placuszki. Mąka migdałowa do pieczenia jest w czołówce mąk będących alternatywą dla tradycyjnych mąk ze zbóż. Migdały naturalnie nie zawierają glutenu, co stanowi ich dodatkowy atut. Można nią zastąpić mąkę pszenną w ilości jeden do jednego, jednak należy pamiętać o dodaniu większej ilości jajek do przepisu.
Skład: 100% mąka z częściowo odtłuszczonych migdałów.
Sprawdź również inne produkty, które możesz znaleźć w sklepie z naturalnymi olejami i zdrową żywnością:
Opis
- 100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników
- TAK
- Produkt naturalnie bezglutenowy
- TAK
- Wartość energetyczna / 100 g
- kcal 429,2 (1806 kJ)
- Wymaga obróbki termicznej
- NIE
- Białko w 100 g
- 51 g
- Tłuszcz w 100 g
- 15 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1 g)
- Węglowodany w 100 g
- 23 g (w tym cukry - 10 g)
- Kraj pochodzenia:
- Wyprodukowano w Polsce (Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki)
Napisz swoją opinię
Mąka Migdałowa - Ol'Vita 250 g
Mąka migdałowa powstaje z nieprażonych, częściowo odtłuszczonych migdałów blanszowanych.
Posiada fantastyczny migdałowy smak co czyni z niej doskonały dodatek do zdrowych deserów i smoothie. Podnosi walory smakowe potraw.
Zawiera witaminy: E, B2, B3, B1 oraz kwas foliowy (B9) i mikroelementy: mangan, magnez, miedź, fosfor, wapń, żelzo i cynk.
Zobacz także
Napisz swoją opinię
* Pola wymagane
lub Anuluj