

Mąka kokosowa powstanie z częściowo odtłuszczonej kopry kokosowej. Dzięki odtłuszczeniu uzyskujemy większą koncentrację składników odżywczych oraz zwiększamy „lekkość” wyrobu końcowego, co doskonale wpływa na puszystość wypieków.
Doskonała do ciast, ciasteczek, tart, gofrów, placków oraz jako odżywczy dodatek do musli i jogurtu.
Ta aromatyczna mąka zniewala cudownym smakiem kokosa. Ciasta pieczone na mące kokosowej nie wymagają tak dużej ilości cukru jak te z "tradycyjnej" mąki. Jest to doskonała alternatywa, dla osób ograniczających gluten i cukier w diecie. Węglowodany zawarte w mące kokosowej to w dużej mierze błonnik pokarmowy, który sprzyja poprawnemu funkcjonowaniu naszych jelit. Naturalnie występujące cukry to zaledwie 5% masy produktu.
Poza niezaprzeczalnymi walorami smakowymi maka kokosowa dostarcza naszemu organizmowi wartościowego białka oraz mikroelementy takie jak: żelazo, mangan, miedź, selen, magnez i fosfor. Mąka kokosowa zawiera również witaminy z grupy B (B6, kwas pantotenowy, ryboflawinę) witaminę E oraz C.
Po otwarciu należy ją przechowywać szczelnie zamkniętą w suchym miejscu, ponieważ może łatwo absorbować wilgoć z otoczenia.
Do ciast, ciasteczek, tart, gofrów, placków oraz jako odżywczy dodatek do musli i jogurtu.
100% mąka z częściowo odtłuszczonej kopry kokosowej.
Opis
Specyficzne kody
Zobacz także