

Szeroka gama produktów jednoskładnikowych umożliwia indywidualne dobranie konkretnego oleju, w zależności od potrzeb i wymagań skóry.
100% naturalne organiczne glinki pochodzące ze skał osadowych niosą w sobie pokłady składników mineralnych. Absorbują nieczystości, regulują wydzielanie sebum i poprawiają kondycje skory i włosów.
Silnie odżywiają i/lub delikatnie złuszczają martwy naskórek sprawiając, że skóra odzyskuje blask i jędrność.
Hydrolaty, inaczej wody kwiatowe, to produkty wytworzone w wyniku destylacji parą wodną różnych części roślin.
Mąka kokosowa powstanie z częściowo odtłuszczonej kopry kokosowej. Dzięki odtłuszczeniu uzyskujemy większą koncentrację składników odżywczych oraz zwiększamy „lekkość” wyrobu końcowego, co doskonale wpływa na puszystość wypieków.
Doskonała do ciast, ciasteczek, tart, gofrów, placków oraz jako odżywczy dodatek do musli i jogurtu.
Ta aromatyczna mąka zniewala cudownym smakiem kokosa. Ciasta pieczone na mące kokosowej nie wymagają tak dużej ilości cukru jak te z "tradycyjnej" mąki. Jest to doskonała alternatywa, dla osób ograniczających gluten i cukier w diecie. Węglowodany zawarte w mące kokosowej to w dużej mierze błonnik pokarmowy, który sprzyja poprawnemu funkcjonowaniu naszych jelit. Naturalnie występujące cukry to zaledwie 5% masy produktu.
Poza niezaprzeczalnymi walorami smakowymi maka kokosowa dostarcza naszemu organizmowi wartościowego białka oraz mikroelementy takie jak: żelazo, mangan, miedź, selen, magnez i fosfor. Mąka kokosowa zawiera również witaminy z grupy B (B6, kwas pantotenowy, ryboflawinę) witaminę E oraz C.
Po otwarciu należy ją przechowywać szczelnie zamkniętą w suchym miejscu, ponieważ może łatwo absorbować wilgoć z otoczenia.
Do ciast, ciasteczek, tart, gofrów, placków oraz jako odżywczy dodatek do musli i jogurtu.
100% mąka z częściowo odtłuszczonej kopry kokosowej.
Opis
Specyficzne kody
Mąka Kokosowa - Ol'Vita
Mąka kokosowa powstanie z częściowo odtłuszczonej kopry kokosowej. Dzięki odtłuszczeniu uzyskujemy większą koncentrację składników odżywczych oraz zwiększamy „lekkość” wyrobu końcowego, co doskonale wpływa na puszystość wypieków.
Doskonała do ciast, ciasteczek, tart, gofrów, placków oraz jako odżywczy dodatek do musli i jogurtu.
Zobacz także
Mąka kokosowa powstanie z częściowo odtłuszczonej kopry kokosowej. Dzięki odtłuszczeniu uzyskujemy większą koncentrację składników odżywczych oraz zwiększamy „lekkość” wyrobu końcowego, co doskonale wpływa na puszystość wypieków.
Doskonała do ciast, ciasteczek, tart, gofrów, placków oraz jako odżywczy dodatek do musli i jogurtu.
Napisz swoją opinię
* Pola wymagane
lub Anuluj