

Szeroka gama produktów jednoskładnikowych umożliwia indywidualne dobranie konkretnego oleju, w zależności od potrzeb i wymagań skóry.
Silnie odżywiają i/lub delikatnie złuszczają martwy naskórek sprawiając, że skóra odzyskuje blask i jędrność.
100% naturalne organiczne glinki pochodzące ze skał osadowych niosą w sobie pokłady składników mineralnych. Absorbują nieczystości, regulują wydzielanie sebum i poprawiają kondycje skory i włosów.
Hydrolaty, inaczej wody kwiatowe, to produkty wytworzone w wyniku destylacji parą wodną różnych części roślin.
Kupuj świadomie!
Każdy produkt, który został przeceniony z powodu krótkiego terminu posiada informację o dacie przydatności do spożycia / użycia.
Mąkę z dyni wytwarza się z częściowo odtłuszczonych, zmielonych pestek.
Jej wyrazisty smak jest niewątpliwie jej atutem, jednak prawdziwą wartość kryje zawartość ogromnej ilości składników odżywczych, przede wszystkim fitosteroli, manganu, fosforu, magnezu, miedzi, cynku oraz żelaza.
Ta zielona mąka posiada bardzo wyrazisty, aromatyczny smak. Bogata jest w fitosterole o działaniu przeciw nowotworowym oraz przeciw pasożytniczym. Zapobiega także przerostowi gruczołu krokowego u mężczyzn. Cechuje się dużą zawartością cynku odpowiedzialnego za zdrową skórę, włosy i paznokcie. W porównaniu z innymi mąkami, w dyniowej znajdują się ogromne ilości fosforu, manganu, i magnezu. Fosfor bierze udział niemal we wszystkich procesach zachodzących w ciele człowieka. Oprócz tego w sporej ilości występuje także żelazo, miedź, cynk i potas. Mąka dyniowa zawiera witaminę K, witaminy z grupy B oraz niewielkie ilości witaminy A. Zawartość tryptofanu pozytywnie wpływa na zdrowie naszego układu nerwowego i wspomaga zdrowy sen.
Jednym słowem mąka dyniowa to skarbnica witamin i minerałów pomagających nam w utrzymaniu zdrowia. Ma pozytywny wpływ na gospodarkę cholesterolową organizmu co ma ogromne znaczenie w zapobieganiu chorobom układu krążenia. Przeciwdziała również przybieraniu na wadze oraz cukrzycy.
Mąkę poleca się szczególnie do wypieków chleba, placków, ciastek, naleśników oraz makaronów. Można ją spożywać również bez obróbki termicznej jako smaczny dodatek do musli, jogurtu czy koktajlu.
100% mąka z częściowo odtłuszczonych pestek dyni.
Opis
Zobacz także
Mąkę z dyni wytwarza się z częściowo odtłuszczonych, zmielonych pestek.
Jej wyrazisty smak jest niewątpliwie jej atutem, jednak prawdziwą wartość kryje zawartość ogromnej ilości składników odżywczych, przede wszystkim fitosteroli, manganu, fosforu, magnezu, miedzi, cynku oraz żelaza.