Mąka z Pestek Dyni - Premium 250g

Mąka z Pestek Dyni - Ol'Vita 250g

10,40 zł

Mąkę z dyni wytwarza się z częściowo odtłuszczonych, zmielonych pestek.

Jej wyrazisty smak jest niewątpliwie jej atutem, jednak prawdziwą wartość kryje zawartość ogromnej ilości składników odżywczych, przede wszystkim fitosteroli, manganu, fosforu, magnezu, miedzi, cynku oraz żelaza.

Indeks
OQ-JO4N-8KP8
Brak na stanie

Zaufane płatności

Bezpieczne pakowanie

Szybka wysyłka

Profesjonalne doradztwo

Mąka dyniowa

Ta zielona mąka posiada bardzo wyrazisty, aromatyczny smak. Bogata jest w fitosterole o działaniu przeciw nowotworowym oraz przeciw pasożytniczym. Zapobiega także przerostowi gruczołu krokowego u mężczyzn. Cechuje się dużą zawartością cynku odpowiedzialnego za zdrową skórę, włosy i paznokcie. W porównaniu z innymi mąkami, w dyniowej znajdują się ogromne ilości fosforu, manganu, i magnezu. Fosfor bierze udział niemal we wszystkich procesach zachodzących w ciele człowieka. Oprócz tego w sporej ilości występuje także żelazo, miedź, cynk i potas. Mąka dyniowa zawiera witaminę K, witaminy z grupy B oraz niewielkie ilości witaminy A. Zawartość tryptofanu pozytywnie wpływa na zdrowie naszego układu nerwowego i wspomaga zdrowy sen.

Jednym słowem mąka dyniowa to skarbnica witamin i minerałów pomagających nam w utrzymaniu zdrowia. Ma pozytywny wpływ na gospodarkę cholesterolową organizmu co ma ogromne znaczenie w zapobieganiu chorobom układu krążenia. Przeciwdziała również przybieraniu na wadze oraz cukrzycy.

Zastosowanie:

Mąkę poleca się szczególnie do wypieków chleba, placków, ciastek, naleśników oraz makaronów. Można ją spożywać również bez obróbki termicznej jako smaczny dodatek do musli, jogurtu czy koktajlu.

Skład:

100% mąka z częściowo odtłuszczonych pestek dyni.

Szczegóły produktu

100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników
TAK
Produkt naturalnie bezglutenowy
TAK
Wartość energetyczna / 100 g
kcal 425,2 (1788 kJ)
Wymaga obróbki termicznej
NIE
Białko w 100 g
58 g
Tłuszcz w 100 g
16 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3 g)
Węglowodany w 100 g
13 g (w tym cukry - 1 g)
Kraj pochodzenia:
Wyprodukowano w Polsce (Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki)

Opinie (0)

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii