Strona niniejsza używa mechanizmu cookies. Kontynuując korzystanie z niej wyrażasz na to zgodę. Polityka cookies.

Mąka z Pestek Dyni - Ol'Vita 250g

Mąkę z dyni wytwarza się z częściowo odtłuszczonych, zmielonych pestek.

Jej wyrazisty smak jest niewątpliwie jej atutem, jednak prawdziwą wartość kryje zawartość ogromnej ilości składników odżywczych, przede wszystkim fitosteroli, manganu, fosforu, magnezu, miedzi, cynku oraz żelaza.

Więcej szczegółów

Dostawa: do 2 dni roboczych

9,90 zł

Opis

Mąka dyniowa

Ta zielona mąka posiada bardzo wyrazisty, aromatyczny smak. Bogata jest w fitosterole o działaniu przeciw nowotworowym oraz przeciw pasożytniczym. Zapobiega także przerostowi gruczołu krokowego u mężczyzn. Cechuje się dużą zawartością cynku odpowiedzialnego za zdrową skórę, włosy i paznokcie. W porównaniu z innymi mąkami, w dyniowej znajdują się ogromne ilości fosforu, manganu, i magnezu. Fosfor bierze udział niemal we wszystkich procesach zachodzących w ciele człowieka. Oprócz tego w sporej ilości występuje także żelazo, miedź, cynk i potas. Mąka dyniowa zawiera witaminę K, witaminy z grupy B oraz niewielkie ilości witaminy A. Zawartość tryptofanu pozytywnie wpływa na zdrowie naszego układu nerwowego i wspomaga zdrowy sen.

Jednym słowem mąka dyniowa to skarbnica witamin i minerałów pomagających nam w utrzymaniu zdrowia. Ma pozytywny wpływ na gospodarkę cholesterolową organizmu co ma ogromne znaczenie w zapobieganiu chorobom układu krążenia. Przeciwdziała również przybieraniu na wadze oraz cukrzycy.

Zastosowanie:

Mąkę poleca się szczególnie do wypieków chleba, placków, ciastek, naleśników oraz makaronów. Można ją spożywać również bez obróbki termicznej jako smaczny dodatek do musli, jogurtu czy koktajlu.

Skład:

100% mąka z częściowo odtłuszczonych pestek dyni.

Więcej informacji

Produkt naturalnie bezglutenowyTAK
Wymaga obróbki termicznejNIE
100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwnikówTAK
Białko w 100g58 g
Tłuszcz w 100g16 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3 g)
Węglowodany w 100g13 g (w tym cukry - 1 g)
Wartość energetyczna / 100gkcal 425,2 (1788 kJ)
Kraj pochodzenia:Wyprodukowano w Polsce (Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki)

Opinie

Napisz opinię

Mąka z Pestek Dyni - Ol'Vita 250g

Mąka z Pestek Dyni - Ol'Vita 250g

Mąkę z dyni wytwarza się z częściowo odtłuszczonych, zmielonych pestek.

Jej wyrazisty smak jest niewątpliwie jej atutem, jednak prawdziwą wartość kryje zawartość ogromnej ilości składników odżywczych, przede wszystkim fitosteroli, manganu, fosforu, magnezu, miedzi, cynku oraz żelaza.

Napisz opinię

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: