Filtruj według

Kategorie
Filtruj

Lista produktów marki Ol'Vita

Ol'Vita to polska rodzinna firma powstała dzięki pasji i doświadczeniu w branży olejarskiej jej właściciela - Krzysztofa Dziaducha. Zajmuje się przede wszystkim tłoczeniem na zimno nasion oleistych i pestek celem uzyskania fantastycznych olejów spożywczych oraz kosmetycznych. W ofercie firmy znajdują się również mąki z orzechów, pestek i nasion. Cechują się one wysoką zawartością białka, witamin i minerałów.

Ol'vita pod hasłem „Jedz zdrowo. Żyj długo” produkuje żywność w 100% naturalną. Proces produkcji jest w pełni zgodny z zasadami HACCP, co jest gwarancją dobrych praktyk produkcyjnych oraz higienicznych (GMP/GHP), a jakość produktów potwierdzona jest badaniami w zewnętrznych laboratoriach. Opracowana przez Ol'vitę innowacyjna technologia pozwala uzyskać smaczne produkty, bogate w składniki odżywcze i prozdrowotne o możliwie wysokiej naturalnej stabilności bez udziału środków konserwujących.

Bezkompromisowa dbałość o najwyższą jakość produktów owocuje licznymi nagrodami i odznaczeniami:

  • Certyfikat Ślężański Produkt Lokalny - dla Ślężańskiego Oleju Rzepakowego tłoczonego na zimno, nieoczyszczonego.
  • Statuetka „Drzewko Życia” - dla olejów tłoczonych na zimno i sprzedawanych w opakowaniach termicznych zdobyta na katowickich targach ”Bliżej zdrowia, bliżej natury” w 2010 roku.
  • I Nagroda w konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo, Smaki Regionów" - dla Ślężańskiego oleju rzepakowego, tłoczonego na zimno, nieoczyszczonego w 2012 roku.
  • Puchar Jakości 2013 - dla oleju lnianego do diety dr Budwig nadany przez Instytut Biotechnologii Przemysłu Rolno-Spożywczego im. Prof. Wacława Dąbrowskiego w Warszawie.
  • Nagroda III stopnia w kategorii rodzinnej oraz tytuł Laureata XIII edycji Ogólnopolskiego Konkursu "Sposób na Sukces" 2013 - dla firmy Ol'vita.
  • Perła Roku 2013 - dla produktu regionalnego - za Ślężański Olej Rzepakowy tłoczony na zimno, nieoczyszczony, nadana podczas targów „Polagra” w Poznaniu.
  • I Nagroda w konkursie "Nasze kulinarne dziedzictwo, Smaki Regionów" - dla oleju lnianego do diety dr. Budwig w 2013.
  • I miejsce - dla oleju z kiełków pszenicy zimno tłoczonego, nieoczyszczonego w konkursie na najlepszy produkt żywnościowy IX Targów "Zdrowie ma smak" w 2015 roku.
  • I Miejsce i Zloty Medal Natura Food 2016 – dla oleju z kiełków pszenicy tłoczonego na zimno, nieoczyszczonego na łódzkich Międzynarodowych Targach Naturalnej Żywności Natura Food.
  • II Miejsce - dla Ślężańskiego oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, nieoczyszczonego w kategorii Najlepszy Produkt-Usługa w Plebiscycie Gospodarczym Sudeckie Kryształy 2016.
  • Złoty Medal Natura Food 2019 - dla oleju lnianego do diety dr Budwig, w kategorii "Produkt specjalnego przeznaczenia żywieniowego"