Zdrowe mąki Znaleziono 14 produktów.

Mąki firmy Ol'vita to produkty 100% naturalne z wysoką zawartością naturalnych substancji odżywczych. Nie zawierają konserwantów, barwników ani aromatów.

Częściowe odtłuszczenie zwiększa „gęstość” odżywczą mąk, dzięki temu zawierają one większą koncentrację białka roślinnego, witamin, mikro i makroelementów, antyutleniaczy oraz błonnika - niż surowiec z którego powstały.

Mąki Ol'vita powstają z surowca naturalnie bezglutenowego (za wyjątkiem maki z zarodków pszenicy) i chociaż nie posiadają znaku przekreślonego kłosa przygotowywane są z największą starannością. Mogą one natomiast zawierać śladową ilość tych białek pochodzących np. z zanieczyszczenia nim pól przez rośliny uprawiane na nich w przeszłości. W zakładzie przetwarzane są: sezam, soja, orzechy: laskowe, arachidowe, włoskie, makadamia i migdały.

Wszystkie mąki, z wyjątkiem amarantusowej, nie wymagają obróbki termicznej przed spożyciem. Dzięki temu poza standardowym użyciem do wszelkiego rodzaju wypieków chlebów i ciast mogą być też doskonałym dodatkiem do dań na zimno, np: musli, deserów czy past. 

Pokazuje 1 - 14 z 14 elementów
Pokazuje 1 - 14 z 14 elementów