Mąka z Pestek Arbuza - Ol'Vita 250 g
  • Mąka z Pestek Arbuza - Ol'Vita 250 g
  • Mąka z Pestek Arbuza - Ol'Vita - wartości odżywcze

Mąka z Pestek Arbuza - Ol'Vita 250 g

Mąka arbuzowa powstaje z częściowo odtłuszczonych ziaren arbuza. Ma dość ciemny brązowy kolor i charakterystyczny, delikatny smak pestek.

Jest to doskonałe źródło minerałów, witamin, fitosteroli, błonnika, aminokwasów, likopenu i cytruliny.

8,30 zł
Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie


Mąka z pestek arbuza

Ta unikatowa mąka zawiera w sobie wiele substancji odżywczych. Białko maki z pestek arbuza zbudowane jest z aminokwasów zarówno endogennych (kwas glutaminowy, kwas asparaginowy, glicyna, seryna, alanina, prolina, cysteina) jak i egzogennych (arginina, leucyna, fenyloalanina, walina, izoleucyna, treonina, lizyna, metionina, histydyna). Błonnik w niej zawarty reguluje wypróżnianie i poprawia perystaltykę jelit. Mąka arbuzowa zawiera również cenne dla zdrowia fitosterole, witaminy (głównie te z grupy B), minerały (magnez, mangan, fosfor, cynk, żelazo, miedź, potas, wapn i sód), cytrulinę i likopen.

Prawidłowa podaż minerałów w diecie na kluczowe znaczenie dla naszego zdrowia i samopoczucia. Magnez i cynk pozytywnie wpływają na układ sercowo-naczyniowy, immunologiczny i nerwowy; żelazo wzmacnia odporność, a mangan jest niezbędny dla zdrowia rozrodczego. Witaminy z grupy B dbają o układ nerwowy i są niezbędne w procesie produkcji energii z węglowodanów, likopen jest niezwykle cenny dla zdrowia rozrodczego mężczyzn, a cytrulina zwiększa wydolność wysiłkową mięśni.

Pestki arbuza stosowane są w medycynie naturalnej. „Herbatka” z zaparzonych, rozdrobnionych pestek arbuza może być wykorzystywana do oczyszczania nerek oraz w profilaktyce przeciwcukrzycowej.

Zastosowanie

Delikatnie orzechowo - pestkowy smak tej mąki dobrze pasuje do wypieków domowego chleba, a także placuszków, ciasteczek, naleśników oraz jako wartościowy dodatek do musli czy jogurtu.

73-IDT1-QI1Z

Opis

Produkt naturalnie bezglutenowy
TAK
Wymaga obróbki termicznej
NIE
100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników
TAK
Białko w 100g
20 g
Tłuszcz w 100g
9 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g)
Węglowodany w 100g
60 g (w tym cukry - 1 g)
Wartość energetyczna / 100g
kcal 408,6 (1725 kJ)
Kraj pochodzenia:
Wyprodukowano w Polsce (Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki)

Napisz swoją opinię

Mąka z Pestek Arbuza - Ol'Vita 250 g

Mąka arbuzowa powstaje z częściowo odtłuszczonych ziaren arbuza. Ma dość ciemny brązowy kolor i charakterystyczny, delikatny smak pestek.

Jest to doskonałe źródło minerałów, witamin, fitosteroli, błonnika, aminokwasów, likopenu i cytruliny.

Napisz swoją opinię

Zobacz także