Olej z Kiełków Pszenicy zimnotłoczony, nieoczyszczony Ol'Vita - 100 ml
  • Olej z Kiełków Pszenicy zimnotłoczony, nieoczyszczony Ol'Vita - 100 ml
  • Olej z Kiełków Pszenicy zimnotłoczony, nieoczyszczony Ol'Vita - etykieta, skład

Olej z Kiełków Pszenicy zimnotłoczony, nieoczyszczony Ol'Vita

Olej z kiełków pszenicy otrzymywany jest z zarodków ziaren pszenicy. Jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych (ok 75%) w tym omega 3 ok 10%.

Charakteryzuje się też największą zawartością witaminy E (alfa-tokoferol) spośród wszystkich olejów roślinnych! W 100 g oleju znajduje się aż 260-310 mg witaminy E!

Dodatkowo olej z kiełków pszenicy zawiera spore liści naturalnie występujących steroli roślinnych (4395 mg / 100 g) oraz oktakozanolu (234 mg / 100 g), które korzystnie wpływają na gospodarkę lipidową organizmu.

Wielokrotnie wyróżniany:
- I miejsce za Najlepszy Produkt Żywnościowy, Targi Zdrowie ma Smak 2015 r.
- Złoty Medal w kategorii Polski Produkt Naturalny, Natura Food Łódź 2016 r.
- TOP PRODUKT „Doceń polskie” 2018 r.

Pojemność
22,90 zł
Dostawa: do 4 dni roboczych
Ilość
Dostawa: 1-2 dni robocze

Zalety oleju z kiełków pszenicy.

Główną zaletą oleju z kiełków pszenicy jest bardzo wysoka zawartość witaminy E – jedna łyżka (10 g) oleju pokrywa 258% dziennego zapotrzebowania osoby dorosłej na tę witaminę. Dzięki niej olej z zarodków pszenicy wykazuje właściwości przeciw utleniające, anty rodnikowe i ochronne. Można go dodawać do innych olejów, by przedłużyć ich trwałość i odporność na jełczenie.

Olej z kiełków pszenicy wytłaczany jest z części ziarna tzw. zarodka – to tam zmagazynowane się najcenniejsze składniki potrzebne dla wykiełkowania ziarna. Wydajność tłoczenia to zaledwie 2% i aby uzyskać 1 litr oleju potrzeba wytłoczyć aż 40 kg zarodków pszennych.

Olej z kiełków pszenicy wywiera pozytywny wpływ na cały organizm. Spowalnia procesy starzenia, zapobiega powstawaniu wielu chorób.

  • Wspomaga zdrowie serca i układu krwionośnego. Wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, zapobiega tworzeniu się blaszek miażdżycowych. Pozytywnie wpływa na gospodarkę cholesterolową w organizmie. Przyczynia się do zmniejszenia ryzyka wystąpienia zawału serca i udaru mózgu. Chroni czerwone krwinki przed przedwczesnym rozpadem.
  • Dba o prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego. Wpływa na poprawę samopoczucia i redukuje stres. Dodatkowo zawiera lecytyny i cholinę pełniące funkcje budulcowe i ochronne dla mózgu i tkanek nerwowych.
  • Czuwa nad prawidłową przemianą materii i wzmacnia barierę ochronną ścian żołądka. Chroni wątrobę.
  • Wskazany jest również w diecie kobiet w ciąży. Zmniejsza ryzyko poranień i zapobiega powstawaniu wad wrodzonych płodu. 

Do spożywania na zimno. Profilaktycznie, jako suplementację zaleca się spożywać 2-5 łyżeczek dziennie.

Olej z kiełków pszenicy dzięki unikalnemu składowi znajduje zastosowanie również w kosmetyce.

  • Koi i goi stany zapalne skóry.
  • Poprawia jędrność i elastyczność skóry.
  • Chroni przed wolnymi rodnikami.
  • Spowalnia procesy starzenia.
  • Poprawia mikro krążenie co wpływa na lepsze zaopatrzenie komórek w substancje odżywcze.
  • Ujędrnia i uelastycznia skórę.
  • Ogranicza uszkodzenia skóry spowodowane nadmierną ekspozycją na działanie promieni uv. Zawiera naturalny filtr przeciwsłoneczny o faktorze ok 20.
  • Ma zastosowanie w kuracjach zmniejszających wypadanie włosów oraz pobudzających ich wzrost.
ookp100

Opis

Nierafinowany
TAK
Produkt zimnotłoczony
TAK
Nieoczyszczony
TAK
Kwasy nasycone w 100g
17 g
Kwasy jednonienasycone w 100g
13 g
- w tym kwas oleinowy - Omega 9
12 g
Kwasy wielonienasycone w 100g
69 g
- w tym kwas linolowy LA - Omega 6
58 g
- w tym kwas alfa-linolenowy ALA - Omega 3
9 g
Kraj pochodzenia:
Węgry

Specyficzne kody

ean13
5907591923204

Napisz swoją opinię

Olej z Kiełków Pszenicy zimnotłoczony, nieoczyszczony Ol'Vita

Olej z kiełków pszenicy otrzymywany jest z zarodków ziaren pszenicy. Jest bogatym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych (ok 75%) w tym omega 3 ok 10%.

Charakteryzuje się też największą zawartością witaminy E (alfa-tokoferol) spośród wszystkich olejów roślinnych! W 100 g oleju znajduje się aż 260-310 mg witaminy E!

Dodatkowo olej z kiełków pszenicy zawiera spore liści naturalnie występujących steroli roślinnych (4395 mg / 100 g) oraz oktakozanolu (234 mg / 100 g), które korzystnie wpływają na gospodarkę lipidową organizmu.

Wielokrotnie wyróżniany:
- I miejsce za Najlepszy Produkt Żywnościowy, Targi Zdrowie ma Smak 2015 r.
- Złoty Medal w kategorii Polski Produkt Naturalny, Natura Food Łódź 2016 r.
- TOP PRODUKT „Doceń polskie” 2018 r.

Napisz swoją opinię

Zobacz także