

Szeroka gama produktów jednoskładnikowych umożliwia indywidualne dobranie konkretnego oleju, w zależności od potrzeb i wymagań skóry.
Naturalne organiczne glinki pochodzące ze skał osadowych niosą w sobie pokłady składników mineralnych. Absorbują nieczystości, regulują wydzielanie sebum.
Silnie odżywiają i delikatnie złuszczają martwy naskórek sprawiając, że skóra odzyskuje blask i jędrność odkrywając Twoje naturalne piękno
Wody kwiatowe to produkty wytworzone w wyniku destylacji parą wodną ziół i płatków kwiatów. Idealnie sprawdzają się w roli toniku i delikatniej odświeżające mgiełki.
Mieszanka kilku wspaniałych olejów - dla najlepszej pielęgnacji twojej skóry
Masło do ciała to ratunek dla skóry suchej i podrażnionej. Zmiękcza zrogowacenia, łagodzi spękania i regeneruje.
Kupuj świadomie!
Każdy produkt, który został przeceniony z powodu krótkiego terminu posiada informację o dacie przydatności do spożycia / użycia.
Olej z nasion słodkiej papryki cechuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych wielonienasyconych i karotenoidów.
Posiada bardzo wyrazisty smak i aromat papryki z lekką nutką ostrości, którą zawdzięcza obecności capsaicyny w ilości 2 mg / 100 g (lekko pikantny). Zawiera witaminę E (77,3 mg / 100 g). Intensywnie czerwony kolor, który zawdzięcza wysokiej zawartości karotenoidów jest niewątpliwą cechą charakterystyczną tego oleju.
Często odrzucane podczas spożywania papryki nasiona kryją w sobie szereg cennych właściwości prozdrowotnych. Olej wytłoczony z tych pestek zbudowany jest z kwasów tłuszczowych:
Kwasy nienasycone pozytywnie wpływają na profilaktykę chorób serca i układu krwionośnego. Ponadto wysoka zawartość witaminy E oraz karotenoidów: luteiny i zeaksantyny (prekursorów witaminy A) przyczynia się do:
Olej z nasion słodkiej papryki poprawia metabolizm i działa hamująco na wzrost grzybów dzięki czemu można go wykorzystywać do walki z grzybicą i kandydozą. Nienasycone kwasy tłuszczowe dzięki metodzie tłoczenia na zimno pozostają niezmienione i chronią nasz układ sercowo-naczyniowy. Natomiast karotenoidy - wspierające zdrowie naszych oczu stoją na straży poprawnego widzenia. Dodatkowo prawidłowy nabłonek dróg oddechowych zabezpiecza nas przed infekcjami.
Olej z nasion słodkiej papryki jest niezwykle aromatyczny i wyrazisty. Jego lekko ostry smak doskonale uzupełnia smak sałatek i pieczonych warzyw nadając im wyraźnego aromatu papryki. Dodatkowo czerwony kolor sprawia, że danie wygląda nietuzinkowo. Do spożywania na zimno.
Opis
Specyficzne kody
Olej z nasion słodkiej papryki cechuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych wielonienasyconych i karotenoidów.
Posiada bardzo wyrazisty smak i aromat papryki z lekką nutką ostrości, którą zawdzięcza obecności capsaicyny w ilości 2 mg / 100 g (lekko pikantny). Zawiera witaminę E (77,3 mg / 100 g). Intensywnie czerwony kolor, który zawdzięcza wysokiej zawartości karotenoidów jest niewątpliwą cechą charakterystyczną tego oleju.