

Szeroka gama produktów jednoskładnikowych umożliwia indywidualne dobranie konkretnego oleju, w zależności od potrzeb i wymagań skóry.
Naturalne organiczne glinki pochodzące ze skał osadowych niosą w sobie pokłady składników mineralnych. Absorbują nieczystości, regulują wydzielanie sebum.
Silnie odżywiają i delikatnie złuszczają martwy naskórek sprawiając, że skóra odzyskuje blask i jędrność odkrywając Twoje naturalne piękno
Wody kwiatowe to produkty wytworzone w wyniku destylacji parą wodną ziół i płatków kwiatów. Idealnie sprawdzają się w roli toniku i delikatniej odświeżające mgiełki.
Mieszanka kilku wspaniałych olejów - dla najlepszej pielęgnacji twojej skóry
Masło do ciała to ratunek dla skóry suchej i podrażnionej. Zmiękcza zrogowacenia, łagodzi spękania i regeneruje.
Kupuj świadomie!
Każdy produkt, który został przeceniony z powodu krótkiego terminu posiada informację o dacie przydatności do spożycia / użycia.
Olej z awokado to bardzo wyjątkowy olej, wytłaczany jest z miąższu owocu, a nie pestek/nasion jak to jest w przypadku większości olejów.
Jego smak, zapach jest bardzo delikatny jak owoc z którego został wytłoczony. Posiada zielonkawy kolor – doskonale komponuje się w sałatkach. Zawiera aż 66% kwasów tłuszczowych omega 9, 16 - 23,4 mg witaminy E, chlorofil (16-50 ppm / 100 g oleju), fitosterole i glutation.
Tłoczony z niezwykłego owocu jakim jest awokado. Dlaczego niezwykłego? Ponieważ awokado to owoc, który dostarcza nam przede wszystkim jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, a nie węglowodanów jak to zwykle bywa, gdy mówimy o owocach. Kwasy tłuszczowe pochodzące z owocu chronione są przez szereg antyutleniaczy i witamin dzięki czemu olej z awokado jest niezwykle trwały. Największym antyutleniaczem w oleju z awokado jest glutation, który znacząco poprawia trwałość oleju oraz witamina E w ilości 16-23 mg / 100 g. Jedna 10 g łyżka oleju z awokado pokrywa 13,3% dziennego zapotrzebowania na witaminę E.
Awokado zawiera witaminy z grupy B, witaminę K, C i E, karotenoidy (głównie luteinę), chlorofil (16-50 ppm/100 g oleju), fitosterole, a także dużo potasu (więcej niż w bananie!). Wszystkie te substancje przyczyniają się do poprawy zdrowia i samopoczucia. To właśnie za tak bogaty skład sprawia, że olej z awokado:
Często stosowany w pielęgnacji skóry wymagającej odżywienia i ochrony. Nawilża, odżywia i chroni. jest niezwykle dobrze tolerowany przez skórę ze względu na zawartość kwasów tłuszczowych, które wykazują powinowactwo z sebum (naszą naturalną ochroną skóry). Olej z awokado pobudza produkcję kolagenu tym samym spowalniając efekty starzenia.
Olej z awokado produkt, którego nie może zabraknąć w twojej kuchni. Pełnowartościowy, smaczny i bardzo zdrowy olej doskonale nada się do sałatek, pieczonych warzyw, majonezów i sosów. Mimo wysokiej temperatury dymienia, aby zachować jak najwięcej jego prozdrowotnych właściwości, najlepiej nie poddawać go obróbce termicznej.
Opis
Specyficzne kody
Zobacz także
Olej z awokado to bardzo wyjątkowy olej, wytłaczany jest z miąższu owocu, a nie pestek/nasion jak to jest w przypadku większości olejów.
Jego smak, zapach jest bardzo delikatny jak owoc z którego został wytłoczony. Posiada zielonkawy kolor – doskonale komponuje się w sałatkach. Zawiera aż 66% kwasów tłuszczowych omega 9, 16 - 23,4 mg witaminy E, chlorofil (16-50 ppm / 100 g oleju), fitosterole i glutation.