Ślężański Olej Rzepakowy tłoczony na zimno, nieoczyszczony to produkt w pełni naturalny, pozyskiwany z wyselekcjonowanego polskiego materiału siewnego, kwalifikowanego dwuzerowego (bezerukowego) rzepaku , ze kontrolowanych upraw.
Zawiera kwasy omega 9 (60%) oraz posiada idealną proporcję kwasów tłuszczowych Omega 6 do Omega 3 (2,5 : 1) i naturalnie występującą witaminę E ( 66,4 mg / 100 g) oraz karotenoidy (luteina 141 mg/kg; zeaksantyna 48,5mg/kg; beta-karoten 19,3mg/kg).
Zdobywca nagród: - Certyfikat Ślężański Produkt Lokalny 2012 - I Nagroda Nasze Kulinarne Dziedzictwo Smaki Regionów 2012" - Perła Roku 2013 - II Miejsce Sudeckie Kryształy 2016 - Sudecki Produkt Regionalny Świdnicki Gryf 2017 - TOP PRODUKT „Doceń polskie” 2018-2020 - I I miejsce za Najlepszy Produkt Żywnościowy, Targi Zdrowie ma Smak 2019 r. - Nasze Dobre Dolnośląskie 2024 - Zdobywca tytułu: Laur Konsumenta 2025