Mąka Lniana - Ol'Vita 250 g Zobacz większe

Mąka Lniana Premium - Ol'Vita 250g

Mąka lniana powstaje w wyniku rozdrobnienia odtłuszczonego ziarna lnu brązowego.

To jedna z najbardziej wartościowych mąk! Zawiera aminokwasy egzogenne, błonniki rozpuszczalne i nierozpuszczalne, lignany, śluzy, sporo tiaminy (Wit B1), manganu, magnezu, fosforu, miedzi!

Więcej szczegółów

Dostawa: do 2 dni roboczych

5,90 zł

Opis

Maka lniana

Ta aromatyczna mąka doskonale zastępuje jajko w wypiekach dla wegan i osób uczulonych na jaja. Zawiera śluzy, które doskonale scalają ciasto.

Dodatkowo bogactwo wartości odżywczych, w tym cenne, niezbędne aminokwasy egzogenne (leucyna, lizyna, fenyloalanina, tryptofan). To doskonałe źródło wartościowych białek przy niskim udziale węglowodanów. Dlatego mąka lniana jest doskonałym komponentem diety niskowęglowodanowej.

Witaminy z grupy B dbają o układ nerwowy i poprawną przemianę materii, błonniki poprawiają perystaltykę jelit i stanowią pożywkę dla dobrych bakterii, śluzy działają osłonowo na błony wyściółkę przewodu pokarmowego, minerały poprawiają funkcjonowanie całego organizmu, lignany poprawiają gospodarkę hormonalną. Maka lniana to skarbnica tych wszystkich substancji.

Zastosowanie:

  • Mąkę lnianą możemy zastępować jako w wypiekach (2 łyżki maki +3 łyżki wody = 1 jajko),
  • doskonała do wypieków chleba i ciast zarówno słodkich jak i wytrawnych,
  • jest lekka i nie wymaga obróbki termicznej
  • stanowi wartościowy dodatek do musli, jogurtów i koktajli

Więcej informacji

Produkt naturalnie bezglutenowyTAK
Wymaga obróbki termicznejNIE
100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwnikówTAK
Białko w 100g42 g
Tłuszcz w 100g6 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1 g)
Węglowodany w 100g28 g (w tym cukry - 1 g)
Wartość energetyczna / 100gkcal 334,8 (1415 kJ)
Kraj pochodzenia:Wyprodukowano w Polsce (Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki)

Opinie

Napisz opinię

Mąka Lniana Premium - Ol'Vita 250g

Mąka Lniana Premium - Ol'Vita 250g

Mąka lniana powstaje w wyniku rozdrobnienia odtłuszczonego ziarna lnu brązowego.

To jedna z najbardziej wartościowych mąk! Zawiera aminokwasy egzogenne, błonniki rozpuszczalne i nierozpuszczalne, lignany, śluzy, sporo tiaminy (Wit B1), manganu, magnezu, fosforu, miedzi!

Napisz opinię

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: