Sok z Brokułów Kiszonych, ekologiczny, BioFood
  • Sok z Brokułów Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z Brokułów Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z brokułów kiszonych to bogate źródło substancji aktywnych wspomagających walkę z wrzodami żołądka i alergią. To skarbnica witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.

Pojemność
7,25 zł
Dostawa: do 4 dni roboczych
Ilość
Dostawa: 1-2 dni robocze

Sok z kiszonych brokułów

firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.

Skład:

Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznych brokułów kiszonych, ekologiczny czosnek, sól.

Brokuły zawierają silne przeciwutleniacze: alfa i beta karoten, luteinę z zeaksantyną; a także glukozynolany 51-61mg i kwercetynę 30mg (w 100g brokułów). To bardzo bogate źródło witamin: C i K, a także kwasu foliowego/B9, wit. A, B6, B2, B5, B1 i E; jak również minerałów takich jak: potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, selen i cynk. Brokuły zawierają również aminokwas siarkowy – metioninę o działaniu odtruwającym, przeciwalergicznym, żółciopędnym oraz ochronnym na miąższ wątroby i nerek, a także pozytywnie wpływający na skórę, włosy i paznokcie. Sok z brokułów zawiera L-metylo-metionino-sulfonian – tzw. witaminę U o właściwościach przeciwwrzodowych.

Kiszenie warzyw

sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Sok z kiszonych brokułów zalecany jest w przypadku problemów żołądkowych, oraz jako profilaktyka wielu chorób układu pokarmowego. Dodatkowo wykazuje działanie chemoprewencyjne i przeciwalergiczne.

Ponadto:

  • ma działanie przeciw wrzodowe dzięki zawartości tzw. witaminy U, która wykazuje silne działanie gojące i łagodzące przy nieżytach żołądka i wrzodach żołądka i dwunastnicy;
  • stanowi doskonałą profilaktykę w przypadku stosowania leków mogących wywołać chorobę wrzodową;
  • działa chemoprewencyjne dzięki zawartości glukozynolanów;
  • działa przeciwalergicznie - kwercetyna hamuje uwalnianie histaminy;
  • wspomaga detoksykację organizmu.
bio-sk-brok-300 bio-sk-brok-300

Opis

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
TAK
Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratu
TAK
Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
TAK
Tłuszcz w 100 g
0.4g
Wartość odżywcza w 100 g produktu
102 kJ / 24 kcal
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0.05g
Węglowodany w 100 g
2.1g
- w tym cukry
0.6g
Białko w 100 g
1.4g
Sól w 100 g
1.5g

Specyficzne kody

ean13
5905933486936

Napisz swoją opinię

Sok z Brokułów Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z brokułów kiszonych to bogate źródło substancji aktywnych wspomagających walkę z wrzodami żołądka i alergią. To skarbnica witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.

Napisz swoją opinię

Zobacz także