Strona niniejsza używa mechanizmu cookies. Kontynuując korzystanie z niej wyrażasz na to zgodę. Polityka cookies.
Sok z Brokułów Kiszonych, ekologiczny, BioFood Zobacz większe

Sok z Brokułów Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z brokułów kiszonych to bogate źródło substancji aktywnych wspomagających walkę z wrzodami żołądka i alergią. To skarbnica witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.

Więcej szczegółów

Dostawa: do 2 dni roboczych

5,49 zł

  • 300 ml

Opis

Sok z kiszonych brokułów

firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.

Skład:

Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznych brokułów kiszonych, ekologiczny czosnek, sól.

Brokuły zawierają silne przeciwutleniacze: alfa i beta karoten, luteinę z zeaksantyną; a także glukozynolany 51-61mg i kwercetynę 30mg (w 100g brokułów). To bardzo bogate źródło witamin: C i K, a także kwasu foliowego/B9, wit. A, B6, B2, B5, B1 i E; jak również minerałów takich jak: potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, selen i cynk. Brokuły zawierają również aminokwas siarkowy – metioninę o działaniu odtruwającym, przeciwalergicznym, żółciopędnym oraz ochronnym na miąższ wątroby i nerek, a także pozytywnie wpływający na skórę, włosy i paznokcie. Sok z brokułów zawiera L-metylo-metionino-sulfonian – tzw. witaminę U o właściwościach przeciwwrzodowych.

Kiszenie warzyw

sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Sok z kiszonych brokułów zalecany jest w przypadku problemów żołądkowych, oraz jako profilaktyka wielu chorób układu pokarmowego. Dodatkowo wykazuje działanie chemoprewencyjne i przeciwalergiczne.

Ponadto:

  • ma działanie przeciw wrzodowe dzięki zawartości tzw. witaminy U, która wykazuje silne działanie gojące i łagodzące przy nieżytach żołądka i wrzodach żołądka i dwunastnicy;
  • stanowi doskonałą profilaktykę w przypadku stosowania leków mogących wywołać chorobę wrzodową;
  • działa chemoprewencyjne dzięki zawartości glukozynolanów;
  • działa przeciwalergicznie - kwercetyna hamuje uwalnianie histaminy;
  • wspomaga detoksykację organizmu.

Więcej informacji

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznegoTAK
Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratuTAK
Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukryTAK
Wartość odżywcza w 100 g produktu102 kJ / 24 kcal
Tłuszcz w 100 g0.4g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0.05g
Węglowodany w 100 g2.1g
- w tym cukry0.6g
Białko w 100 g1.4g
Sól w 100 g1.5g

Opinie

Napisz opinię

Sok z Brokułów Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z Brokułów Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z brokułów kiszonych to bogate źródło substancji aktywnych wspomagających walkę z wrzodami żołądka i alergią. To skarbnica witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.

Napisz opinię

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: