

Sok z brokułów kiszonych to bogate źródło substancji aktywnych wspomagających walkę z wrzodami żołądka i alergią. To skarbnica witamin i minerałów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.
firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.
Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznych brokułów kiszonych, ekologiczny czosnek, sól.
Brokuły zawierają silne przeciwutleniacze: alfa i beta karoten, luteinę z zeaksantyną; a także glukozynolany 51-61mg i kwercetynę 30mg (w 100g brokułów). To bardzo bogate źródło witamin: C i K, a także kwasu foliowego/B9, wit. A, B6, B2, B5, B1 i E; jak również minerałów takich jak: potas, fosfor, magnez, wapń, żelazo, selen i cynk. Brokuły zawierają również aminokwas siarkowy – metioninę o działaniu odtruwającym, przeciwalergicznym, żółciopędnym oraz ochronnym na miąższ wątroby i nerek, a także pozytywnie wpływający na skórę, włosy i paznokcie. Sok z brokułów zawiera L-metylo-metionino-sulfonian – tzw. witaminę U o właściwościach przeciwwrzodowych.
sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.
Sok z kiszonych brokułów zalecany jest w przypadku problemów żołądkowych, oraz jako profilaktyka wielu chorób układu pokarmowego. Dodatkowo wykazuje działanie chemoprewencyjne i przeciwalergiczne.
Opis
Specyficzne kody
Zobacz także