Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny, BioFood
Sok wielowarzywny kiszony jest zdobywcą Złotego medalu na targach Natura Food 2013.
To doskonała kompozycja soków z kiszonych buraków, pomidorów, kapusty, ogórków, marchwi i selera. Dzięki takiemu połączeniu w jednym soku dostarczamy całe spektrum fantastycznych prozdrowotnych właściwości.
Sok wielowarzywny kiszony
firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.
Skład:
Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznych kiszonych: buraków ćwikłowych 35%, pomidorów 30%, kapusty 10%, ogórków 10%, marchwi 10%, selera 5%, ekologiczny czosnek, sól
- Buraki to źródło naturalnych barwników - betanin (129mg/100g buraka) oraz witamin: B9 (kwas foliowy), C, i B6, a także: manganu, potasu, magnezu i żelaza.
- Pomidory dostarczają: likopen (2573mcg/100g pomidorów) i beta-karoten pełniące funkcję witaminy A, oraz witaminy: C i K, a także: potas i mangan.
- Kapusta zawiera substancję zwaną witaminą U oraz witaminy: K, C, B9 (kwas foliowy), oraz: mangan, potas, wapń.
- Ogórki to doskonałe źródło flawonioidów, lignanów i witaminy K.
- Marchew to przede wszystkim źródło - karotenoidów: alfa i beta karotenu oraz luteiny z zeaksantyną - pełniące funkcje witaminy A. Zawiera także: mangan, potas i żelazo.
- Seler natomiast zawiera: olejk etereczny (d-limonen), flawonoidy (apiina), kwas chlorogenowy oraz witaminy: K, A i B9 oraz potas.
Kiszenie warzyw
sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.
Sok wielowarzywny to kompleksowy prozdrowotny produkt – bomba witaminowa. Łączy on w sobie właściwości sokow składowych wykazująć działanie:
- antynowotorowe;
- ochronne na serce i układ krążenia;
- regulujace dla układu trawiennego;
- wzmacniające organizm;
- usprawniające widzenie i poprawiające stan zdrowia oczu;
- rozkurczowe i moczopędne.
Opis
- Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
- TAK
- Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratu
- TAK
- Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
- TAK
- Tłuszcz w 100 g
- 0g
- Wartość odżywcza w 100 g produktu
- 156 kJ / 37 kcal
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0g
- Węglowodany w 100 g
- 6g
- - w tym cukry
- 5g
- Białko w 100 g
- 0.5g
- Sól w 100 g
- 0.1g
Specyficzne kody
- ean13
- 5907752683473
Zobacz także
2017-11-10
Nie ma nic lepszego
Dotąd znałam soki z kiszonej kapusty i ogórków, a dzisiaj pierwszy raz za namową Pani sprzedawczyni spróbowałam wiel9warzywnego i...jest przepyszny, teraz będę piła tylko taki i to codziennie.