Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny, BioFood - 300 ml
  • Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny, BioFood - 300 ml
  • Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny, BioFood - etykieta, wartości odżywcze
  • Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny, BioFood - 500 ml

Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny, BioFood

Sok wielowarzywny kiszony jest zdobywcą Złotego medalu na targach Natura Food 2013.

To doskonała kompozycja soków z kiszonych buraków, pomidorów, kapusty, ogórków, marchwi i selera. Dzięki takiemu połączeniu w jednym soku dostarczamy całe spektrum fantastycznych prozdrowotnych właściwości.

Pojemność
7,25 zł
Dostawa: do 4 dni roboczych
Ilość
Dostawa: 1-2 dni robocze

Złóż zamówienie w ciągu 07h 47m 13s A Twoją przesyłkę nadamy w dniu dzisiejszym

Sok wielowarzywny kiszony

firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.

Skład:

Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznych kiszonych: buraków ćwikłowych 35%, pomidorów 30%, kapusty 10%, ogórków 10%, marchwi 10%, selera 5%, ekologiczny czosnek, sól

  • Buraki to źródło naturalnych barwników - betanin (129mg/100g buraka) oraz witamin: B9 (kwas foliowy), C, i B6, a także: manganu, potasu, magnezu i żelaza.
  • Pomidory dostarczają: likopen (2573mcg/100g pomidorów) i beta-karoten pełniące funkcję witaminy A, oraz witaminy: C i K, a także: potas i mangan.
  • Kapusta zawiera substancję zwaną witaminą U oraz witaminy: K, C, B9 (kwas foliowy), oraz: mangan, potas, wapń. 
  • Ogórki to doskonałe źródło flawonioidów, lignanów i witaminy K.
  • Marchew to przede wszystkim źródło - karotenoidów: alfa i beta karotenu oraz luteiny z zeaksantyną - pełniące funkcje witaminy A. Zawiera także: mangan, potas i żelazo.
  • Seler natomiast zawiera: olejk etereczny (d-limonen), flawonoidy (apiina), kwas chlorogenowy oraz witaminy: K, A i B9 oraz potas.

Kiszenie warzyw

sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Sok wielowarzywny to kompleksowy prozdrowotny produkt – bomba witaminowa. Łączy on w sobie właściwości sokow składowych wykazująć działanie:

  • antynowotorowe;
  • ochronne na serce i układ krążenia;
  • regulujace dla układu trawiennego;
  • wzmacniające organizm;
  • usprawniające widzenie i poprawiające stan zdrowia oczu;
  • rozkurczowe i moczopędne.
bio-skwiel-300 bio-skwiel-300

Opis

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
TAK
Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratu
TAK
Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
TAK
Tłuszcz w 100 g
0g
Wartość odżywcza w 100 g produktu
156 kJ / 37 kcal
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0g
Węglowodany w 100 g
6g
- w tym cukry
5g
Białko w 100 g
0.5g
Sól w 100 g
0.1g

Specyficzne kody

ean13
5907752683473
Ocena 

2017-11-10

Nie ma nic lepszego

Dotąd znałam soki z kiszonej kapusty i ogórków, a dzisiaj pierwszy raz za namową Pani sprzedawczyni spróbowałam wiel9warzywnego i...jest przepyszny, teraz będę piła tylko taki i to codziennie.

Napisz swoją opinię

Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny, BioFood

Sok wielowarzywny kiszony jest zdobywcą Złotego medalu na targach Natura Food 2013.

To doskonała kompozycja soków z kiszonych buraków, pomidorów, kapusty, ogórków, marchwi i selera. Dzięki takiemu połączeniu w jednym soku dostarczamy całe spektrum fantastycznych prozdrowotnych właściwości.

Napisz swoją opinię

Zobacz także