Sok z Winogron Czerwonych, ekologiczny, tłoczony - Biofood
Sok z czerwonych winogron BioFood wspiera układ sercowo-naczyniowy oraz, dzięki wysokiej zawartości potasu, wpływa na obniżenie ciśnienia krwi. Pomaga także zmniejszyć stres oksydacyjny i zapalenia, które stanowią główną przyczynę większości chorób. Zmniejsza insulinooporność oraz zapobiega rozwojowi otyłości poprzez wspieranie funkcji jelit.
Pozyskiwany jest poprzez bezpośrednie tłocznie.
Sok z czerwonych winogron
firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Sok winogronowy o głębokie ciemnoczerwonej barwie posiada smak charakterystyczny dla winogron, słodki z odrobiną cierpkości (tanin).
Winogrona
Od wieków cenione są za wyjątkowe walory smakowe, ale warto także zwrócić uwagę na ich niezwykle korzystny wpływ na zdrowie. Winogrona to skarbnica antocyjanów, flawonoidów, polifenoli, witamin i minerałów. Zawierają między innymi miedź , potas i mangan oraz witaminy K, C oraz niektóre witaminy z gr B.
- Tradycyjnie winogrona uważane są za owoce, zapewniające długowieczność.
- Korzystnie wpływają na układ sercowo-naczyniowy. Zmniejszają utlenianie LDL oraz wzmacniają funkcję śródbłonka.
- Polifenole zawarte w winogronach wykazują działanie przeciwzapalne. Zapalenie jest naturalną odpowiedzią tkanek na uszkodzenie komórek lub atak patogenów. Przewlekłe zapalenie jest jednak główną przyczyną chorób, między innymi neurodegeneracyjnych, sercowo-naczyniowych, autoimmunologicznych, raka i cukrzycy. Winogrona wykazują większą skuteczność niż syntetyczne leki przeciwzapalne.
- Zapobiegają rozwojowi otyłości i cukrzycy typu 2, poprzez zmniejszanie odporności na insulinę.
- Są znakomitym źródłem przeciwutleniaczy. Flawonoidy w nich zawarte pomagają zmniejszyć stres oksydacyjny, który prowadzi do kaskady procesów degeneracyjnych w organizmie. Wytwarzają duże ilości kwasów fenolowych, które wymiatają wolne rodniki. Ma to duże znaczenie w profilaktyce przeciwnowotworowej.
- Połączenie antyoksydantów z błonnikiem zapobiega rakowi okrężnicy. Korzystnie wpływa także na pracę jelit.
- Winogrona mają korzystny wpływ na funkcjonowanie mózgu i centralnego układu nerwowego. Antocyjany zapobiegają procesom neurodegeneracyjnym, co ma znaczenie na przykład w leczeniu Alzheimera.
- Hamują rozwój niektórych bakterii.
Skład:
Sok z czerwonych, ekologicznych winogron, bezpośrednio tłoczony, nie z koncentratu (NFC).
Szklana butelka.
Opis
- Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
- TAK
- Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratu
- TAK
- Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
- TAK
- Tłuszcz w 100 g
- 0,1 g
- Wartość odżywcza w 100 g produktu
- 168 kJ / 40 kcal
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0,02 g
- Węglowodany w 100 g
- 8 g
- - w tym cukry
- 8 g
- Białko w 100 g
- 0,6 g
- Sól w 100 g
- 0,006 g
Specyficzne kody
- ean13
- 5907752683534
Zobacz także