

Sok z czerwonych winogron BioFood wspiera układ sercowo-naczyniowy oraz, dzięki wysokiej zawartości potasu, wpływa na obniżenie ciśnienia krwi. Pomaga także zmniejszyć stres oksydacyjny i zapalenia, które stanowią główną przyczynę większości chorób. Zmniejsza insulinooporność oraz zapobiega rozwojowi otyłości poprzez wspieranie funkcji jelit.
Pozyskiwany jest poprzez bezpośrednie tłocznie.
firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Sok winogronowy o głębokie ciemnoczerwonej barwie posiada smak charakterystyczny dla winogron, słodki z odrobiną cierpkości (tanin).
Od wieków cenione są za wyjątkowe walory smakowe, ale warto także zwrócić uwagę na ich niezwykle korzystny wpływ na zdrowie. Winogrona to skarbnica antocyjanów, flawonoidów, polifenoli, witamin i minerałów. Zawierają między innymi miedź , potas i mangan oraz witaminy K, C oraz niektóre witaminy z gr B.
Sok z czerwonych, ekologicznych winogron, bezpośrednio tłoczony, nie z koncentratu (NFC).
Szklana butelka.
Opis
Specyficzne kody
Zobacz także