Strona niniejsza używa mechanizmu cookies. Kontynuując korzystanie z niej wyrażasz na to zgodę. Polityka cookies.
Olej z pestek winogron zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml Zobacz większe

Olej z Pestek Winogron - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml

Kosmetyczny olej z pestek winogron to naturalny kosmetyk do każdego rodzaju cery.

Ma działanie wzmacniające naturalną barierę lipidową skóry, antyseptyczne i przeciwbakteryjne. Jest bardzo dobrze tolerowany przez skórę. Dobry dla cery naczynkowej.

INCI: Vitis vinifera seed oil

Więcej szczegółów

Dostawa: do 2 dni roboczych

20,90 zł

Opis

Zastosowanie:

  • Wzmacnia lipidową barierę naskórka, dzięki czemu chroni przed odwodnieniem skóry.
  • Ma działanie antyseptyczne i przeciwbakteryjne.
  • Przynosi ulgę skórze, głęboko ją nawilża, wygładza i łagodzi podrażnienia.
  • Wykazuje zgodność z naturalnym sebum skóry, dzięki czemu jest dobrze przez nią tolerowany.
  • Redukuje wolne rodniki, a tym samym zapobiega starzeniu się skóry.
  • Zalecany dla skóry naczynkowej.
  • Zmniejsza negatywne efekty działania słońca na skórę.
  • Sprawdza się w leczeniu trądziku, nie zapycha porów i zapobiega powstawaniu zaskórników.
  • Działa ściągająco i tonizująco.
  • Nadaje się jako olej bazowy do masażu oraz aromaterapii. Stanowi ukojenie dla mięśni i stawów. Ułatwia również wchłanianie innych składników mieszanki olejów do masażu.
  • Odżywia włosy, sprawia, że są błyszczące i wyglądają zdrowiej.
  • W metodzie głębokiego oczyszczania skóry przy pomocy naturalnych olejów (OCM) jest olejem bazowym odpowiednim dla cery suchej i wrażliwej oraz dojrzałej.

Właściwości:

  • Kwaskowaty / winny / octowy zapach.
  • Zielony kolor.
  • Lekki i delikatny, łatwy do rozsmarowania, szybko się wchłania.
  • Nadaje się pod makijaż.
  • Po otwarciu zaleca się przechowywać go w lodówce.
  • Sprzedawany w buteleczce z ciemnego szkła z pipetką.

Zawiera:

  • Kwasy omega 6 (linolowy powyżej 58%), kwas α-linolowy (omega 3), palmitynowy i palmitooleinowy.
  • fosfolipidy - podstawowy budulec błon komórkowych wszystkich żywych organizmów
  • proantocyjanidyny (antyoksydanty)
  • witaminę E (156,25mg / 100g) oraz A i B6

Skład / INCI:

100% Olej z pestek winogron zimno tłoczony / Vitis vinifera seed oil

Olej z pestek winogron nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników, ani perfum. Jest przebadany dermatologicznie. Po otwarciu wymaga przechowywania w lodówce, gdzie może zmętnieć i/lub stężeć - nie ma to wpływu na jego właściwości, a po chwili w temperaturze pokojowej wraca do płynnego stanu skupienia. Posiada charakterystyczny winny zapach i zielone zabarwienie. Sprzedawany w szklanej butelce zaopatrzonej w pipetę ułatwiającą aplikację kosmetyku.

Więcej informacji

Produkt zimnotłoczonyTAK
NierafinowanyTAK
Certyfikat Oceny Bezpieczeństwa KosmetykuPozytywny
Wpisany w unijny rejestr CPNP (Cosmetic Products Notification Portal)TAK
INCI:Vitis vinifera seed oil

Opinie

Napisz opinię

Olej z Pestek Winogron - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml

Olej z Pestek Winogron - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml

Kosmetyczny olej z pestek winogron to naturalny kosmetyk do każdego rodzaju cery.

Ma działanie wzmacniające naturalną barierę lipidową skóry, antyseptyczne i przeciwbakteryjne. Jest bardzo dobrze tolerowany przez skórę. Dobry dla cery naczynkowej.

INCI: Vitis vinifera seed oil

Napisz opinię

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: