Olej rycynowy zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml
  • Olej rycynowy zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml
  • Olej rycynowy zimnotłoczony Ol'Vita - opis
  • Olej rycynowy zimnotłoczony Ol'Vita - skład

Olej Rycynowy - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita

Kosmetyczny olej rycynowy to kosmetyk naturalny odpowiedni dla każdego rodzaju cery.

Jest olejem silnie oczyszczającym, dzięki czemu zajmuje kluczowe miejsce w OCM, metodzie głębokiego oczyszczania skóry przy pomocy naturalnych olejów.

INCI: Ricinus communis seed oil

Pojemność
14,90 zł
Ilość
Dostawa: do 2 dni roboczych

Zastosowanie:

  • Zajmuje kluczowe miejsce w OCM, metodzie głębokiego oczyszczania skóry przy pomocy naturalnych olejów - silnie oczyszcza.
  • Nawilża i zmiękcza skórę.
  • Skutecznie zwalcza suchość i zrogowacenia.
  • Chroni przed utratą wody.
  • Łagodzi podrażnienia oraz przyspiesza gojenie się drobnych ran, natłuszcza i pozostawia film ochronny.
  • Doskonale regeneruje zniszczone dłonie.
  • Miejscowo wykazuje działanie przeciwbólowe.
  • Regeneruje zniszczone końcówki włosów, poprawia ich kondycję, zamyka łuski włosa, pogrubia i zagęszcza, nadaje blask i ułatwia rozczesywanie. Wspomaga także ich porost.
  • Regularnie aplikowany na rzęsy lub brwi sprawia że są ciemniejsze, bardziej gęste i dłuższe.
  • Wzmacnia łamliwe paznokcie.
  • Dodany do kąpieli pozostawia skórę jedwabiście gładką i nawilżoną.
  • Posiada naturalny filtr ochronny o faktorze 6.

Właściwości:

  • Nie posiada zapachu.
  • Bardzo gęsta i lepka konsystencja.
  • Półprzeźroczysty, bezbarwny.
  • Po otwarciu zaleca się przechowywać go w lodówce.
  • Butelka z ciemnego szkła z pipetką (wersja 50 ml); butelka z ciemnego plastiku z dozownikiem (wersja 100 ml).

Zawiera:

  • glicerydy kwasu rycynolowego oraz oleinowego, linolowego, palmitynowego, stearynowego,
  • antyutleniacze

Pochodzenie i otrzymywanie:

Olej wytwarzany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion rącznika pospolitego, zwanego również rycynusem. Roślina ta pochodzi z rejonów Afryki, jednak jest również rozpowszechniona w Polsce.

Skład / INCI:

100% Olej rycynowy zimno tłoczony / Ricinus communis seed oil

Olej rycynowy nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników, ani perfum. Jest przebadany dermatologicznie. Po otwarciu wymaga przechowywania w lodówce, gdzie może zmętnieć i/lub stężeć - nie ma to wpływu na jego właściwości, a po chwili w temperaturze pokojowej wraca do płynnego stanu skupienia. Nie posiada zapachu ani koloru. 

Sprzedawany w dwóch wariantach:

  • 50 ml szklana butelka zaopatrzona w pipetę ułatwiającą aplikację kosmetyku
  • 100 ml plastikowa butelka z wygodną pompką
HF-VL0F-X9UH

Opis

Nierafinowany
TAK
Produkt zimnotłoczony
TAK
Certyfikat Oceny Bezpieczeństwa Kosmetyku
Pozytywny
Wpisany w unijny rejestr CPNP (Cosmetic Products Notification Portal)
TAK
INCI:
Ricinus communis seed oil

Specyficzne kody

ean13
5907591923532

Napisz swoją opinię

Olej Rycynowy - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita

Kosmetyczny olej rycynowy to kosmetyk naturalny odpowiedni dla każdego rodzaju cery.

Jest olejem silnie oczyszczającym, dzięki czemu zajmuje kluczowe miejsce w OCM, metodzie głębokiego oczyszczania skóry przy pomocy naturalnych olejów.

INCI: Ricinus communis seed oil

Napisz swoją opinię