Strona niniejsza używa mechanizmu cookies. Kontynuując korzystanie z niej wyrażasz na to zgodę. Polityka cookies.

Olej z Pestek Granatu - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml

Olej z pestek granatu przeznaczony jest do skóry suchej, zniszczonej i dojrzałej, a także podrażnionej i problematycznej. 

To doskonały olej regenerujący, przyspieszający gojenie, uelastyczniający i symulujący produkcję kolagenu i elastyny. Dodatkowo doskonale chroni przed wolnymi rodnikami

INCI: Punica grantum seed oil

Więcej szczegółów

Dostawa: do 2 dni roboczych

13,90 zł

Opis

Kosmetyczny olej z pestek granatu

Działanie:

  • Zmniejsza stany zapalne i przyspiesza gojenie i regenerację – zawarty w nim kwas punikowy wykazuje działanie silnie regeneracyjne i ochronne.
  • Symuluje produkcję kolagenu i elastyny - poprawia elastyczność skóry i zmniejsza blizny.
  • Zawiera flawonoidy, które działają silnie przeciwstarzeniowo.
  • Doskonały dla skory problematycznej z przesuszeniami, złuszczeniami i stanami zapalnymi.
  • Działa wspomagająco przy walce z trądzikiem.
  • Naturalnie chroni i koi skórę po ekspozycji na słońce.
  • Doskonały do olejowania suchych i zniszczonych włosów, a także głowy w przypadku problemów skórnych typu łuszczyca i atopowe zapalenie skóry.
  • Uelastycznia skórę pozostawiając ją niezmiernie gładką, nawilżoną i aksamitną
  • Zmniejsza zrogowacenia i zmiękcza – doskonały do pielęgnacji łokci, pięt, stóp, kolan, a także łuszczących się zmian na skórze.

Właściwości:

  • Posiada delikatny zapach i jasny, słomkowy kolor.
  • Gesty – wchłania się powoli.
  • Pozostawia lekko wyczuwalny film ochronny.
  • Po otwarciu zaleca się przechowywać go w lodówce.
  • Sprzedawany w buteleczce z ciemnego szkła z pipetką.

Zawiera:

  • Wielonienasycone kwasy tłuszczowe 81% – w tym kwas punikowy – 78,7%
  • Kwas elagowy
  • Witaminy E i C
  • Skwalen
  • Fitosterole
  • Flawonoidy

Skład / INCI:

100% Olej z pestek granatu zimno tłoczony / Punica grantum seed oil Olej z pestek granatu nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników, ani perfum. Jest przebadany dermatologicznie. Po otwarciu wymaga przechowywania w lodówce, gdzie może zmętnieć i/lub stężeć - nie ma to wpływu na jego właściwości, a po chwili w temperaturze pokojowej wraca do płynnego stanu skupienia. Posiada charakterystyczny winny zapach i zielone zabarwienie. Sprzedawany w szklanej butelce zaopatrzonej w pipetę ułatwiającą aplikację kosmetyku.

Więcej informacji

Produkt zimnotłoczonyTAK
NierafinowanyTAK
Certyfikat Oceny Bezpieczeństwa KosmetykuPozytywny
Wpisany w unijny rejestr CPNP (Cosmetic Products Notification Portal)TAK
INCI:Punica grantum seed oil

Opinie

Napisz opinię

Olej z Pestek Granatu - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml

Olej z Pestek Granatu - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml

Olej z pestek granatu przeznaczony jest do skóry suchej, zniszczonej i dojrzałej, a także podrażnionej i problematycznej. 

To doskonały olej regenerujący, przyspieszający gojenie, uelastyczniający i symulujący produkcję kolagenu i elastyny. Dodatkowo doskonale chroni przed wolnymi rodnikami

INCI: Punica grantum seed oil

Napisz opinię

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: