Olej z pestek arbuza - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml
  • Olej z pestek arbuza - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml
  • Olej z pestek arbuza - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml

Olej z pestek arbuza - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml

Kosmetyczny olej z pestek arbuza odpowiedni jest do każdego rodzaju cery, a w szczególności do cery delikatnej i problematycznej, a także z oznakami starzenia.

Dodaje witalności, koi i goi. Jest niezwykle delikatny.

INCI: Citrullus Lanatus Seed Oil

14,90 zł
Ilość
Dostawa: do 2 dni roboczych

Zastosowanie:

  • posiada właściwości przeciwzapalne - doskonale goi i regeneruje
  • zapobiega trądzikowi i wspomaga jego leczenie
  • nie zatyka porów
  • doskonale oczyszcza w metodzie OCM
  • wykorzystywany jako olej do masażu gdyż posiada bardzo lekką konsystencję
  • duża zawartość antyoksydantów, działa przeciwrodnikowo opóźniając procesy starzenia
  • poprawia jędrność skóry odżywia i uelastycznia – zapobiega powstawaniu rozstępów
  • usuwa martwy naskórek sprawiając, że skóra staje się promienna
  • zmniejsza świąd spowodowany przesuszeniami i chorobami skóry
  • doskonały do pielęgnacji niemowląt
  • odżywia i chroni włosy, zapobiega łamliwości
  • symuluje produkcję melaniny dzięki czemu zmniejsza efekt siwienia i sprawia, że włosy są lśniące
  • bardzo pozytywnie wpływa na stan zdrowia i wygląd włosów, skóry i paznokci

Właściwości:

  • Słomkowo żółty kolor
  • lekka konsystencja nie zapychająca porów
  • doskonale się wchłania, nadaje się pod makijaż nie pozostawia tłustego filmu na skórze
  • nie pozostawia zapachu na skórze
  • przechowywany w lodówce może tężeć

Zawiera:

  • Ponad 80% niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
  • witaminy: A (retinol), z grupy B, C
  • minerały (m in. magnez, potas, cynk)

Skład / INCI:

100% Olej z pestek arbuza zimno tłoczony / Citrullus Lanatus Seed Oil

Olej z pestek arbuza nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników, ani perfum. Jest przebadany dermatologicznie. Po otwarciu wymaga przechowywania w lodówce, gdzie może zmętnieć i/lub stężeć - nie ma to wpływu na jego właściwości, a po chwili w temperaturze pokojowej wraca do płynnego stanu skupienia. Posiada naturalny zapach i słomkowy kolor. Sprzedawany w szklanej butelce zaopatrzonej w pipetę ułatwiającą aplikację kosmetyku.

ookparb50

Opis

Nierafinowany
TAK
Produkt zimnotłoczony
TAK
Certyfikat Oceny Bezpieczeństwa Kosmetyku
Pozytywny
Wpisany w unijny rejestr CPNP (Cosmetic Products Notification Portal)
TAK
INCI:
Citrullus Lanatus Seed Oil
Kraj pochodzenia:
Polska

Napisz swoją opinię

Olej z pestek arbuza - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml

Kosmetyczny olej z pestek arbuza odpowiedni jest do każdego rodzaju cery, a w szczególności do cery delikatnej i problematycznej, a także z oznakami starzenia.

Dodaje witalności, koi i goi. Jest niezwykle delikatny.

INCI: Citrullus Lanatus Seed Oil

Napisz swoją opinię

Zobacz także