-
MenuWstecz
-
Zdrowa żywność
-
-
-
-
-
D
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Z
-
-
-
-
-
-
-
Przetwory z warzyw i owoców
-
-
-
-
-
Soki tłoczone NFC (nie z koncentratu)
-
-
-
-
Naturalne kosmetyki
-
-
Oleje kosmetyczne - opis
Szeroka gama produktów jednoskładnikowych umożliwia indywidualne dobranie konkretnego oleju, w zależności od potrzeb i wymagań skóry.
-
-
Glinki - opis
Naturalne organiczne glinki pochodzące ze skał osadowych niosą w sobie pokłady składników mineralnych. Absorbują nieczystości, regulują wydzielanie sebum.
-
-
Hydrolaty - opis
Wody kwiatowe to produkty wytworzone w wyniku destylacji parą wodną ziół i płatków kwiatów. Idealnie sprawdzają się w roli toniku i delikatniej odświeżające mgiełki.
-
-
Serum olejowe
Mieszanka kilku wspaniałych olejów - dla najlepszej pielęgnacji twojej skóry
-
-
Masła do ciała
Masło do ciała to ratunek dla skóry suchej i podrażnionej. Zmiękcza zrogowacenia, łagodzi spękania i regeneruje.
-
-
Serie produktów
-
-
Producenci
-
-
ZERO WASTE
-
-
Zero Waste - Nie lubimy gdy się marnuje!
Krótkie terminy w niskiej cenie.
Kupuj świadomie!
Każdy produkt, który został przeceniony z powodu krótkiego terminu posiada informację o dacie przydatności do spożycia / użycia.Sprawdź datę przed zakupem w zakładce “szczegóły produktu” pod zdjęciem produktu.
-
-
-
- Blog
Żurawina Suszona BIO, słodzona sokiem jabłkowym, Bio Planet
Słodzona sokiem jabłkowym!
Zastosowanie: Jako zdrowa przekąska oraz dodatek do ciast, musli, mięs i deserów.
Skład: suszona żurawina 60%, koncentrat soku jabłkowego 39%, olej słonecznikowy 1% - wszystkie składniki ekologiczne
Owoc żurawiny słodzony sokiem jabłkowym obfituje w witaminę A, C, wit. z grupy B. To cenne źródło flawonoidów, tanin i antocyjanów.
Słynie z pozytywnego działania w infekcjach układu moczowego. Przeciwdziała zapaleniu pęcherza. Jej dobroczynne działanie docenianie jest w przypadku problemów wrzodowych oraz w profilaktyce chorób serca.
Właściwości prozdrowotne żurawiny:
- W zapaleniu pęcherza i dróg moczowych zmniejsza przyczepność bakterii chorobotwórczych do moczowodów i pęcherza ułatwiając tym samym ich wypłukiwanie.
- Zmniejsza ryzyko powstawania zakrzepów, uelastycznia naczynia krwionośne i zapobiega utlenianiu cholesterolu
- Chroni przed chorobą wrzodową żołądka
- Łagodzi stany zapalne w organizmie
- Działa przeciwbakteryjnie
Zastosowanie żurawiny:
- Jako pyszna i zdrowa przekąska - słodzenie sokiem jabłkowym dostarcza zdrową wersję słodyczy.
- Jako wyrazisty dodatek do ciast i deserów.
- Odrobina słodyczy do płatków śniadaniowych
- Doskonała baza do słodkich sosów idealnie komponujących się z mięsami i serami.
- Jako dodatek do herbatek ziołowych.
Opis
- Wartość energetyczna / 100 g
- 356 kcal / 1509 kJ
- Tłuszcz w 100 g
- 0,4 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0 g
- Węglowodany w 100 g
- 85 g
- - w tym cukry
- 68 g
- Białko w 100 g
- 1 g
- Błonnik w 100 g
- 4 g
- Sól w 100 g
- 0,03 g
- Kraj pochodzenia:
- Kanada
Specyficzne kody
- ean13
- 5902983785705
Zobacz także