Olej jojoba (złoty) zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml Zobacz większe

Olej Jojoba (złoty) - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml

Kosmetyczny olej jojoba (złoty) to naturalny kosmetyk do każdego rodzaju cery zarówno tłustej i mieszanej, jak i suchej. Nadaje się do pielęgnacji okolic oczu. Można stosować na skórę głowy i włosy oraz ręce i paznokcie.

Jest naturalnym emolientem, tzn. nawilża i natłuszcza pozostawiając na skórze niewyczuwalny film chroniący przed utratą wilgoci.

NICI: Simmondsia chinensis seed oil

Więcej szczegółów

Dostawa: do 2 dni roboczych

23,90 zł

Opis

Działanie:

  • Doskonale nawilża i chroni sucha skórę przed utratą wilgoci
  • Nie powoduje reakcji alergicznych lub podrażnień, gdyż jest bio zgodny z ludzką skorą
  • Posiada właściwości bakteriobójcze oraz grzybobójcze co sprawdza się w pielęgnacji skóry tłustej i problematycznej (trądzikowej) oraz w walce z łupieżem czy łuszczycą. 
  • Reguluje wydzielanie sebum.
  • Łagodzi stany zapalna skóry, przyspiesza procesy regeneracji skóry.
  • Doskonale pielęgnuje i wspomaga naturalne funkcjonowanie skóry.
  • Wygładza i uelastycznia skórę.
  • Opóźnia procesy starzenia, chroni przed działaniem wolnych rodników.
  • Zwiększa barierę ochronną skóry.
  • Stosowany na skórę głowy wnika w cebulki włosów i rozluźnia wydzielinę zawartą w gruczołach łojowych co poprawia i normalizuje ich funkcjonowanie.
  • Wspomaga regenerację włosów, nawilża, nadaje blasku, objętości i elastyczności, oraz pomaga w walce z łupieżem.
  • Zawiera naturalny filtr przeciwsłoneczny o faktorze ok 4.
  • W metodzie głębokiego oczyszczania skóry przy pomocy naturalnych olejów (OCM) jest olejem bazowym odpowiednim zarówno dla cery suchej i wrażliwej, jak i mieszanej, tłustej i trądzikowej oraz dojrzałej

Właściwości:

  • Olej jojoba (czyt. żożoba lub chochoba) można nazwać płynnym woskiem. Jest on odporny na wysokie temperatury (do 300C) i jest niezwykle stabilny i odporny na utlenianie (nie jełczeje).
  • Może być stosowany w dla przedłużenia trwałości innych mniej trwałych olejów w kosmetykach
  • Posiada lekką konsystencję
  • Doskonale się wchłania, pozostawia niewyczuwalny film ochronny.
  • Nadaje się pod makijaż.
  • Posiada bardzo delikatny zapach, kolor słomkowo-złoty
  • Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Pod wpływem niskiej temperatury (7C) tężeje. Jest to proces naturalny i w pełni odwracalny.
  • Sprzedawany w buteleczce z ciemnego szkła z pipetką.

Zawiera:

  • estry długołańcuchowych kwasów tłuszczowych i alkoholi
  • palmitynian cetylu - posiadający właściwości natłuszczające i odżywce
  • skwalen będący naturalnym składnikiem płaszcza lipidowego skóry.
  • fitosterole
  • naturalny filtr UV
  • Witaminy A, E (tokoferole) oraz F

Skład / INCI:

100% Olej jojoba (złoty) zimno tłoczony / Simmondsia chinensis seed oil

Olej jojoba nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników, ani perfum. Jest przebadany dermatologicznie. Po otwarciu nie wymaga przechowywania w lodówce. W niskiej temperaturze tężeje - nie ma to wpływu na jego właściwości, a po chwili w temperaturze pokojowej wraca do płynnego stanu skupienia. Posiada delikatny zapach i jasnożółty kolor. Sprzedawany w szklanej butelce zaopatrzonej w pipetę ułatwiającą aplikację kosmetyku.

Więcej informacji

Produkt zimnotłoczonyTAK
NierafinowanyTAK
Certyfikat Oceny Bezpieczeństwa KosmetykuPozytywny
Wpisany w unijny rejestr CPNP (Cosmetic Products Notification Portal)TAK
INCI:Simmondsia chinensis seed oil

Opinie

Napisz opinię

Olej Jojoba (złoty) - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml

Olej Jojoba (złoty) - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita - 50 ml

Kosmetyczny olej jojoba (złoty) to naturalny kosmetyk do każdego rodzaju cery zarówno tłustej i mieszanej, jak i suchej. Nadaje się do pielęgnacji okolic oczu. Można stosować na skórę głowy i włosy oraz ręce i paznokcie.

Jest naturalnym emolientem, tzn. nawilża i natłuszcza pozostawiając na skórze niewyczuwalny film chroniący przed utratą wilgoci.

NICI: Simmondsia chinensis seed oil

Napisz opinię

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: