Mąka Kokosowa - Ol'Vita
  • Mąka Kokosowa - Ol'Vita
  • Mąka Kokosowa - Ol'Vita
  • Mąka Kokosowa - Ol'Vita

Mąka Kokosowa - Ol'Vita

Mąka kokosowa powstanie z częściowo odtłuszczonej kopry kokosowej. Dzięki odtłuszczeniu uzyskujemy większą koncentrację składników odżywczych oraz zwiększamy „lekkość” wyrobu końcowego, co doskonale wpływa na puszystość wypieków.

Doskonała do ciast, ciasteczek, tart, gofrów, placków oraz jako odżywczy dodatek do musli i jogurtu.

Najlepiej spożyć przed:
- opakowanie 200 g: 
- opakowanie 500 g: 03.04.2024
- opakowanie 1 kg: 03.04.2024

Opakowanie
12,50 zł
Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie


Mąka kokosowa

Ta aromatyczna mąka zniewala cudownym smakiem kokosa. Ciasta pieczone na mące kokosowej nie wymagają tak dużej ilości cukru jak te z "tradycyjnej" mąki. Jest to doskonała alternatywa, dla osób ograniczających gluten i cukier w diecie. Węglowodany zawarte w mące kokosowej to w dużej mierze błonnik pokarmowy, który sprzyja poprawnemu funkcjonowaniu naszych jelit. Naturalnie występujące cukry to zaledwie 5% masy produktu.

Poza niezaprzeczalnymi walorami smakowymi maka kokosowa dostarcza naszemu organizmowi wartościowego białka oraz mikroelementy takie jak: żelazo, mangan, miedź, selen, magnez i fosfor. Mąka kokosowa zawiera również witaminy z grupy B (B6, kwas pantotenowy, ryboflawinę) witaminę E oraz C.

  • pozytywnie wpływa na poprawienie tempa przemiany materii 
  • posiada wysoką zawartość błonnika
  • dostarcza cennego białka
  • tłuszcze w niej zawarte to głównie tłuszcze nasycone o średniej długości łańcucha - doskonałe dla dbających o linię
  • doskonała w diecie niskowęglowodanowej
  • absorbuje więcej płynów niż mąki zbożowe (przy zastępowaniu nią mąki zbożowej należy zwiększyć ilość płynu w przepisie lub zmniejszyć ilość dodanej mąki (1 szkl. maki pszennej = 1/3 szkl. maki kokosowej)
  • nie wymaga obróbki termicznej

Po otwarciu należy ją przechowywać szczelnie zamkniętą w suchym miejscu, ponieważ może łatwo absorbować wilgoć z otoczenia.

Zastosowanie:

Do ciast, ciasteczek, tart, gofrów, placków oraz jako odżywczy dodatek do musli i jogurtu.

Skład:

100% mąka z częściowo odtłuszczonej kopry kokosowej.

omkk1000 omkk1000

Opis

100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników
TAK
Produkt naturalnie bezglutenowy
TAK
Wartość energetyczna / 100 g
kcal 477,6 (2000 kJ)
Wymaga obróbki termicznej
NIE
Białko w 100 g
27 g
Tłuszcz w 100 g
23 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 21 g)
Węglowodany w 100 g
40 g (w tym cukry - 5 g)
Kraj pochodzenia:
Wyprodukowano w Polsce (Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki)

Specyficzne kody

ean13
5903111707781

Napisz swoją opinię

Mąka Kokosowa - Ol'Vita

Mąka kokosowa powstanie z częściowo odtłuszczonej kopry kokosowej. Dzięki odtłuszczeniu uzyskujemy większą koncentrację składników odżywczych oraz zwiększamy „lekkość” wyrobu końcowego, co doskonale wpływa na puszystość wypieków.

Doskonała do ciast, ciasteczek, tart, gofrów, placków oraz jako odżywczy dodatek do musli i jogurtu.

Najlepiej spożyć przed:
- opakowanie 200 g: 
- opakowanie 500 g: 03.04.2024
- opakowanie 1 kg: 03.04.2024

Napisz swoją opinię

Zobacz także