

Sok ten łączy w sobie chemoprewencyjne i wzmacniające właściwości buraków z dbającym o układ moczowy i trawienny selerem. Zawiera cenne betaniny, flawonoidy i kwasy organiczne.
firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.
Sok bezpośrednio tłoczony z: ekologicznych buraków ćwikłowych kiszonych 70%, ekologicznych selerów kiszonych 30%, ekologiczny czosnek, sól.
sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu - to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.
Połączenie mocy tych warzyw daje nam sok o właściwościach chemoprewencyjnych, krwiotwórczych, wzmacniających organizm, oczyszczających i odtruwających; a także moczopędnych, wspomagających trawienie i zwiększających czułość komórek na insulinę.
Produkty z selera ze względu na rozkurczowe działanie nie są polecane kobietom w ciąży.
Opis
Specyficzne kody
Zobacz także