Sok z Ogórków Kiszonych, ekologiczny, BioFood
  • Sok z Ogórków Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z Ogórków Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z kiszonych ogórków niesie ze sobą szereg właściwości prozdrowotnych. Poza łatwo przyswajalnymi witaminami i minerałami zawiera cenne związki mające nieodzowny wpływ na zmniejszenie ryzyka chorób układu krążenia, trawiennego i odpornościowego.

Pojemność
5,49 zł
Ilość
Dostawa: do 2 dni roboczych

Sok z kiszonych ogórków

firmy BioFood to produkt w 100% naturalny,nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.

Skład:

Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznych ogorków kiszonych, ekologiczny czosnek, sól.

Ogórki dostarczają witaminę K i zawierają sporo manganu i potasu. W mniejszych ilościach znajdziemy tu witaminy: C, B5, A, B9, B1, B2, B6 oraz minerały: magnez, wapń, żelazo, fosfor i miedź. W ogórkach znajdują się również flawonoidy (apigenina , luteolina kwercetyna, kemferol), polifeniole (lignany) oraz trójpeptydowe związki zwane kukurbitacynami.

Kiszenie warzyw

sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Sok z ogórków kiszonych działa przeciwutleniająco i przeciwzapalnie, dzięki zawartości antyoksydantów. Za sprawą liganów i kukurbitacyn wykazuje właściwości chemoprewencyjne oraz zmniejszające ryzyko powstania chorób układu krążenia. Sok z ogórków kiszonych zalecany jest w profilaktyce wielu chorób:

Ponadto:

  • wzmacnia odporność organizmu;
  • reguluje procesy trawienne i pracę układu pokarmowego oraz jelit;
  • pozytywnie wpływa na układ sercowo naczyniowy;
  • jest moczopędny;
  • działa antyoksydacyjnie.
bio-skogor-300

Opis

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
TAK
Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratu
TAK
Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
TAK
Wartość odżywcza w 100 g produktu
45 kJ / 11 kcal
Tłuszcz w 100 g
0.1g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0.03g
Węglowodany w 100 g
1.9g
- w tym cukry
0.5g
Białko w 100 g
1g
Sól w 100 g
0.02g

Specyficzne kody

ean13
5907752683480

Napisz swoją opinię

Sok z Ogórków Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z kiszonych ogórków niesie ze sobą szereg właściwości prozdrowotnych. Poza łatwo przyswajalnymi witaminami i minerałami zawiera cenne związki mające nieodzowny wpływ na zmniejszenie ryzyka chorób układu krążenia, trawiennego i odpornościowego.

Napisz swoją opinię

Zobacz także