

Sok z pietruszki kiszonej to cenne źródło łatwoprzyswajalnych witamin i minerałów. To ogromne źródło witamin: K, A i C oraz wielu innych składników odżywczych.
Stosowany przy problemach układu pokarmowego, moczowego i płciowego, a także przy łagodzeniu objawów trądziku i leczeniu przyczyn jego powstawania.
firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.
Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznej pietruszki kiszonej, ekologiczny czosnek, sól.
Pietruszka zawiera dużą dawkę przeciwutleniaczy: m. in. pełniące rolę witaminy A: beta-karoten 5051mcg oraz luteinę z zeaksantyną 5561mcg (w 100g pietruszki), a także ogromne ilości witaminy K (100g pietruszki jest w stanie pokryć nawet 2050% dziennej referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 2000 kcal) i witaminy C (222%!). Zawiera ponadto kwas foliowy/ wit. B9 oraz mniejsze ilości pozostałych witamin z grupy B (B3, B1, B2, B6, B5) i witaminy E oraz minerały: żelazo, potas, wapń, magnez, mangan, cynk, miedź i fosfor.
sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.
Sok z pietruszki kiszonej zawiera flawonoidy (apigenina, kwercetyna, kemferol), które są niezmiernie cenne dla naszego zdrowia. Polecany jest w problemach z nerkami przy kamicy moczowej i skąpomoczu, oraz wspomagająco w odtruwaniu organizmu i zaburzeniach trawienia.
Ponadto:
Ponadto flawonoidy w nim zawarte wpływają na poprawę pracy serca poprzez działanie antyzakrzepowe i uszczelniające naczynia krwionośne. To silne antyoksydanty o działaniu przeciwalergicznym i ochronnym na układ nerwowy.
Produkty z pietruszki ze względu na rozkurczowe działanie nie są polecane kobietom w ciąży.
Opis
Specyficzne kody
Wspaniałe soki
Zobacz także