Strona niniejsza używa mechanizmu cookies. Kontynuując korzystanie z niej wyrażasz na to zgodę. Polityka cookies.

Sok z Marchwi Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z kiszonej marchwi BioFood jest zdobywcą Złotego medalu na targach Natura Food 2012.

To niezmiernie bogate źródło witaminy A pełniącej niebagatelną rolę w procesie prawidłowego widzenia oraz w funkcjonowania komórek nabłonkowych i kostnych.

Więcej szczegółów

Dostawa: do 2 dni roboczych

6,19 zł

  • 300 ml
  • 500 ml

Opis

Sok z kiszonej marchwi

firmy BioFood to produkt w 100% naturalny,nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.

Skład:

Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznych marchwi kiszonych, ekologiczny czosnek, sól.

Marchew zawiera naturalne barwniki - karotenoidy: alfa karoten 3767mcg i beta karoten 6391mcg, luteinę z zeaksantyną 358mcg (w 100g marchwi) - spełniające rolę witaminy A, której zawartość w 100g marchwi określa się jako 334% dziennego zapotrzebowania! (referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 2000 kcal). Poza tym stanowi źródło witamin: K, C, B6, kwas foliowy / B9, B3 oraz potasu i manganu. W mniejszych ilościach posiada także witaminy: B1, B5, B2 i E oraz: fosfor, magnez, wapń i sód.

Kiszenie warzyw

sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Dzięki tak bogatemu składowi sok z marchwi kiszonej stanowi doskonała profilaktykę zdrowotną. Polecany jest przy problemach z oczami, skórą, śluzówkami czy kośćmi. Warto wiedzieć, że stan naszych błon śluzowych (nabłonka) przekłada się nie tylko na wygląd skory, włosów czy paznokci, ale przede wszystkim wpływa na odporność organizmu, gdyż nabłonek stanowi jedną z pierwszych barier dla drobnoustrojów próbujących dostać się do organizmu poprzez drogi oddechowe.

Sok z kiszonej marchwi:

  • ma działanie antyoksydacyjne;
  • pobudza układ odpornościowy – beta-karoten podnosi aktywność limfocytów T i B;
  • zmniejsza suchość oczu, przeciwdziała zwyrodnieniu plamki żółtej, zapobiega osłabieniu wzroku w słabym oświetleniu („kurza ślepota”);
  • dba o prawidłowy wygląd i kondycję skóry – niweluje zrogowacenia, zmniejsza ryzyko wystąpienia chorób typu łuszczyca czy trądzik pospolity;
  • zmniejsza łamliwość włosów i paznokci;  
  • wpływa na prawidłowe funkcjonowanie tkanki kostnej i zębów;
  • poprawia przemianę materii.

Więcej informacji

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznegoTAK
Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratuTAK
Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukryTAK

Opinie

Napisz opinię

Sok z Marchwi Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z Marchwi Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z kiszonej marchwi BioFood jest zdobywcą Złotego medalu na targach Natura Food 2012.

To niezmiernie bogate źródło witaminy A pełniącej niebagatelną rolę w procesie prawidłowego widzenia oraz w funkcjonowania komórek nabłonkowych i kostnych.

Napisz opinię

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: