Strona niniejsza używa mechanizmu cookies. Kontynuując korzystanie z niej wyrażasz na to zgodę. Polityka cookies.
Sok z Kapusty Kiszonej, ekologiczny, BioFood Zobacz większe

Sok z Kapusty Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z kiszonej kapusty, podobnie jak sok z kiszonych buraków, został przebadany przez SGGW w Warszawie. Wyniki badań okazały się bardzo obiecujące.

Stosowany jako element diety może wspomagać leczenie, oraz stanowić doskonałą profilaktykę antynowotworową.

Więcej szczegółów

Dostawa: do 2 dni roboczych

5,69 zł

  • 300 ml

Opis

Sok z kiszonej kapusty

firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.

Skład:

Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznej kapusty kiszonej, sól.

Kapusta jest doskonałym źródłem witaminy: K, C, kwasu foliowego/ wit. B9 oraz manganu, potasu i wapnia. Zawiera również witaminy: B6, B1, A, B2, B5 oraz żelazo, magnez i fosfor. Kapusta zawiera witaminę U o działaniu przeciwwrzodowym; metioninę (aminokwas siarkowy) - o działaniu ochronnym na wątrobę i nerki oraz glukozylany zmniejszające ryzyko raka piersi, prostaty, płuc i żołądka.

Kiszenie warzyw

sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Dzięki tak bogatemu składowi sok z kapusty kiszonej jest niezmiernie pomocny w profilaktyce wielu chorób.

  • działa ochronnie na wątrobę i nerki;
  • pobudza układ odpornościowy;
  • działa krwiotwórczo;
  • przeciwalergiczne;
  • detoksykuje;
  • reguluje prace przewodu pokarmowego, działa żółciopędne przeciwzaplanie i przeciwwrzodowo;
  • wzmaga regenerację skóry;
  • wykazuje działanie antynowotwore (badania na SGGW w Warszawie);
  • reguluje gospodarkę lipidową organizmu.

Sok z kapusty kiszonej polecany jest również chorym z nadczynnością tarczycy.

Więcej informacji

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznegoTAK
Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratuTAK
Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukryTAK
Wartość odżywcza w 100 g produktu104.5 kJ / 25 kcal
Tłuszcz w 100 g0g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0g
Węglowodany w 100 g3g
- w tym cukry2g
Białko w 100 g2g
Sól w 100 g1g

Opinie

Oceń 
2018-09-21

Uwielbiam!

Odkąd się raz napiłam ,che mi się go pić cały czas .Pyszny naprawdę polecam!

    Oceń 
    2018-07-13

    Sok z kapusty kiszonej

    Bardzo smaczny sok, powiedziałabym, że ma "szlachetny" świeży smak czyli nie zalatuje starą beczką. Dla mnie w sam raz kwaśny. Chcę więcej :)

    • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

    Napisz swoją opinię !

    Napisz opinię

    Sok z Kapusty Kiszonej, ekologiczny, BioFood

    Sok z Kapusty Kiszonej, ekologiczny, BioFood

    Sok z kiszonej kapusty, podobnie jak sok z kiszonych buraków, został przebadany przez SGGW w Warszawie. Wyniki badań okazały się bardzo obiecujące.

    Stosowany jako element diety może wspomagać leczenie, oraz stanowić doskonałą profilaktykę antynowotworową.

    Napisz opinię

    Produkty powiązane

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: