Sok z Kapusty Kiszonej, ekologiczny, BioFood - 300 ml
  • Sok z Kapusty Kiszonej, ekologiczny, BioFood - 300 ml

Sok z Kapusty Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z kiszonej kapusty, podobnie jak sok z kiszonych buraków, został przebadany przez SGGW w Warszawie. Wyniki badań okazały się bardzo obiecujące.

Stosowany jako element diety może wspomagać leczenie, oraz stanowić doskonałą profilaktykę antynowotworową.

Pojemność
5,90 zł
Dostawa: do 4 dni roboczych
Ilość
Dostawa: 1-2 dni robocze

Złóż zamówienie w ciągu 07h 56m 18s A Twoją przesyłkę nadamy w dniu dzisiejszym

Sok z kiszonej kapusty

firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.

Skład:

Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznej kapusty kiszonej, sól.

Kapusta jest doskonałym źródłem witaminy: K, C, kwasu foliowego/ wit. B9 oraz manganu, potasu i wapnia. Zawiera również witaminy: B6, B1, A, B2, B5 oraz żelazo, magnez i fosfor. Kapusta zawiera witaminę U o działaniu przeciwwrzodowym; metioninę (aminokwas siarkowy) - o działaniu ochronnym na wątrobę i nerki oraz glukozylany zmniejszające ryzyko raka piersi, prostaty, płuc i żołądka.

Kiszenie warzyw

sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Dzięki tak bogatemu składowi sok z kapusty kiszonej jest niezmiernie pomocny w profilaktyce wielu chorób.

  • działa ochronnie na wątrobę i nerki;
  • pobudza układ odpornościowy;
  • działa krwiotwórczo;
  • przeciwalergiczne;
  • detoksykuje;
  • reguluje prace przewodu pokarmowego, działa żółciopędne przeciwzaplanie i przeciwwrzodowo;
  • wzmaga regenerację skóry;
  • wykazuje działanie antynowotwore (badania na SGGW w Warszawie);
  • reguluje gospodarkę lipidową organizmu.

Sok z kapusty kiszonej polecany jest również chorym z nadczynnością tarczycy.

bio-skkap-300 bio-skkap-300

Opis

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
TAK
Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratu
TAK
Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
TAK
Tłuszcz w 100 g
0g
Wartość odżywcza w 100 g produktu
104.5 kJ / 25 kcal
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0g
Węglowodany w 100 g
3g
- w tym cukry
2g
Białko w 100 g
2g
Sól w 100 g
1g

Specyficzne kody

ean13
5907752683404
Ocena 

2018-09-21

Uwielbiam!

Odkąd się raz napiłam ,che mi się go pić cały czas .Pyszny naprawdę polecam!

Ocena 

2018-07-13

Sok z kapusty kiszonej

Bardzo smaczny sok, powiedziałabym, że ma "szlachetny" świeży smak czyli nie zalatuje starą beczką. Dla mnie w sam raz kwaśny. Chcę więcej :)

  • 1 z 1 osób uznało tą opinię za pomocną.

Napisz swoją opinię

Sok z Kapusty Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z kiszonej kapusty, podobnie jak sok z kiszonych buraków, został przebadany przez SGGW w Warszawie. Wyniki badań okazały się bardzo obiecujące.

Stosowany jako element diety może wspomagać leczenie, oraz stanowić doskonałą profilaktykę antynowotworową.

Napisz swoją opinię

Zobacz także