

Sok z kiszonej kapusty, podobnie jak sok z kiszonych buraków, został przebadany przez SGGW w Warszawie. Wyniki badań okazały się bardzo obiecujące.
Stosowany jako element diety może wspomagać leczenie, oraz stanowić doskonałą profilaktykę antynowotworową.
firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.
Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznej kapusty kiszonej, sól.
Kapusta jest doskonałym źródłem witaminy: K, C, kwasu foliowego/ wit. B9 oraz manganu, potasu i wapnia. Zawiera również witaminy: B6, B1, A, B2, B5 oraz żelazo, magnez i fosfor. Kapusta zawiera witaminę U o działaniu przeciwwrzodowym; metioninę (aminokwas siarkowy) - o działaniu ochronnym na wątrobę i nerki oraz glukozylany zmniejszające ryzyko raka piersi, prostaty, płuc i żołądka.
sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.
Dzięki tak bogatemu składowi sok z kapusty kiszonej jest niezmiernie pomocny w profilaktyce wielu chorób.
Sok z kapusty kiszonej polecany jest również chorym z nadczynnością tarczycy.
Opis
Specyficzne kody
Odkąd się raz napiłam ,che mi się go pić cały czas .Pyszny naprawdę polecam!
Bardzo smaczny sok, powiedziałabym, że ma "szlachetny" świeży smak czyli nie zalatuje starą beczką. Dla mnie w sam raz kwaśny. Chcę więcej :)
Zobacz także