Sok z Kapusty Kiszonej, ekologiczny, BioFood
Sok z kiszonej kapusty, podobnie jak sok z kiszonych buraków, został przebadany przez SGGW w Warszawie. Wyniki badań okazały się bardzo obiecujące.
Stosowany jako element diety może wspomagać leczenie, oraz stanowić doskonałą profilaktykę antynowotworową.
Sok z kiszonej kapusty
firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.
Skład:
Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznej kapusty kiszonej, sól.
Kapusta jest doskonałym źródłem witaminy: K, C, kwasu foliowego/ wit. B9 oraz manganu, potasu i wapnia. Zawiera również witaminy: B6, B1, A, B2, B5 oraz żelazo, magnez i fosfor. Kapusta zawiera witaminę U o działaniu przeciwwrzodowym; metioninę (aminokwas siarkowy) - o działaniu ochronnym na wątrobę i nerki oraz glukozylany zmniejszające ryzyko raka piersi, prostaty, płuc i żołądka.
Kiszenie warzyw
sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.
Dzięki tak bogatemu składowi sok z kapusty kiszonej jest niezmiernie pomocny w profilaktyce wielu chorób.
- działa ochronnie na wątrobę i nerki;
- pobudza układ odpornościowy;
- działa krwiotwórczo;
- przeciwalergiczne;
- detoksykuje;
- reguluje prace przewodu pokarmowego, działa żółciopędne przeciwzaplanie i przeciwwrzodowo;
- wzmaga regenerację skóry;
- wykazuje działanie antynowotwore (badania na SGGW w Warszawie);
- reguluje gospodarkę lipidową organizmu.
Sok z kapusty kiszonej polecany jest również chorym z nadczynnością tarczycy.
Opis
- Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
- TAK
- Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratu
- TAK
- Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
- TAK
- Tłuszcz w 100 g
- 0g
- Wartość odżywcza w 100 g produktu
- 104.5 kJ / 25 kcal
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0g
- Węglowodany w 100 g
- 3g
- - w tym cukry
- 2g
- Białko w 100 g
- 2g
- Sól w 100 g
- 1g
Specyficzne kody
- ean13
- 5907752683404
Sok z kapusty kiszonej
Bardzo smaczny sok, powiedziałabym, że ma "szlachetny" świeży smak czyli nie zalatuje starą beczką. Dla mnie w sam raz kwaśny. Chcę więcej :)
- 1 z 1 osób uznało tą opinię za pomocną.
Zobacz także
2018-09-21
Uwielbiam!
Odkąd się raz napiłam ,che mi się go pić cały czas .Pyszny naprawdę polecam!