




Sok z Buraków Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Jest to sok, który posiada udowodnione zdolności do niszczenia komórek nowotworowych raka żołądka - wg. badań przeprowadzonych przez SGGW w Warszawie.
Sok z buraków kiszonych został uznany jako najlepszy produkt ekologiczny zdobywając:
- „Złoty medal” na targach Natura Food Łódź w 2011 roku,
- Certyfikat "Dobry produkt - wybór ekspertów" w roku 2012 jako produkt innowacyjny.
Zaufane płatności
Bezpieczne pakowanie
Szybka wysyłka
Profesjonalne doradztwo
Sok z kiszonego buraka
firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.
Skład:
Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznych buraków ćwikłowych kiszonych, ekologiczny czosnek, sól.
Burak zawiera naturalne barwniki - betaniny (129mg / 100g buraka), posiadające właściwości hamowania rozwoju i rozmnażania się bakterii chorobotwórczych. Jest również dobrym źródłem: kwasu foliowego/wit. B9 i witaminy C oraz manganu, potasu, magnezu i żelaza. Zawiera również witaminy: B6, B5, B3, B2, B1 oraz: fosfor i miedź.
Kiszenie warzyw
sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.
Dzięki swojemu bogatemu składowi, sok z buraka kiszonego zalecany jest przy osłabieniu, braku energii, niedokrwistości, otyłości, niewydolności wątroby, zatruciach, w chorobach oskrzeli, przy nadciśnieniu, reumatyzmie, miażdżycy oraz przy chorobach nowotworowych.
- ma działanie krwiotwórcze;
- wspomaga detoksykację wykazując właściwości oczyszczające organizm;
- reguluje pracę nerek;
- działa wzmacniająco;
- pobudza układ odpornościowy;
- pobudza procesy odnowy organizmu działa żółciopędnie;
- reguluje pracę wątroby;
- wspomaga przemianę materii i reguluje wypróżnienia;
- poprawia wygląd skóry i włosów;
- wzmacnia kości;
- wykazuje działanie wykrztuśne;
- zwalcza infekcje;
- działa przeciwnowotworowo (badania na SGGW w Warszawie).
Szczegóły produktu
- Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratu
- TAK
- Białko w 100 g
- 0.61g
- Tłuszcz w 100 g
- 0.10g
- Węglowodany w 100 g
- 7.34g
- Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
- TAK
- Wartość odżywcza w 100 g produktu
- 134 kJ / 32 kcal
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0.05g
- - w tym cukry
- 2.80g
- Sól w 100 g
- 1.50g
- Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
- TAK
Zobacz także


Sok Jabłkowo-Burakowy, ekologiczny, NFC,...

Buraczki Tarte, ekologiczne, Biofood

Barszcz z Buraków Kiszonych, ekologiczny,...
10 innych produktów w tej samej kategorii:

Sok z Kiszonego Selera Naciowego,...

Sok z Pietruszki Kiszonej, ekologiczny,...

Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny,...

Sok z Kalafiora Kiszonego, ekologiczny,...

Sok z Kapusty Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z Kiszonego Pomidora, ekologiczny,...

Sok z Kapusty Czerwonej Kiszonej,...

Sok z Buraków i Selerów Kiszonych,...

Sok z Kapusty Czerwonej - kiszonej i...

Opinie (3)