Sok z Buraków Kiszonych, ekologiczny, BioFood
  • Sok z Buraków Kiszonych, ekologiczny, BioFood
  • Sok z Buraków Kiszonych, ekologiczny, BioFood
  • Sok z Buraków Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Sok z Buraków Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Jest to sok, który posiada udowodnione zdolności do niszczenia komórek nowotworowych raka żołądka - wg. badań przeprowadzonych przez SGGW w Warszawie.

Sok z buraków kiszonych został uznany jako najlepszy produkt ekologiczny zdobywając:

  • „Złoty medal” na targach Natura Food Łódź w 2011 roku,
  • Certyfikat "Dobry produkt - wybór ekspertów" w roku 2012 jako produkt innowacyjny.
Pojemność
5,49 zł
Ilość
Dostawa: do 2 dni roboczych

Sok z kiszonego buraka

firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.

Skład:

Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznych buraków ćwikłowych kiszonych, ekologiczny czosnek, sól.

Burak zawiera naturalne barwniki - betaniny (129mg / 100g buraka), posiadające właściwości hamowania rozwoju i rozmnażania się bakterii chorobotwórczych. Jest również dobrym źródłem: kwasu foliowego/wit. B9 i witaminy C oraz manganu, potasu, magnezu i żelaza. Zawiera również witaminy: B6, B5, B3, B2, B1 oraz: fosfor i miedź.

Kiszenie warzyw

sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Dzięki swojemu bogatemu składowi, sok z buraka kiszonego zalecany jest przy osłabieniu, braku energii, niedokrwistości, otyłości, niewydolności wątroby, zatruciach, w chorobach oskrzeli, przy nadciśnieniu, reumatyzmie, miażdżycy oraz przy chorobach nowotworowych.

  • ma działanie krwiotwórcze;
  • wspomaga detoksykację wykazując właściwości oczyszczające organizm;
  • reguluje pracę nerek;
  • działa wzmacniająco;
  • pobudza układ odpornościowy;
  • pobudza procesy odnowy organizmu działa żółciopędnie;
  • reguluje pracę wątroby;
  • wspomaga przemianę materii i reguluje wypróżnienia;
  • poprawia wygląd skóry i włosów;
  • wzmacnia kości;
  • wykazuje działanie wykrztuśne;
  • zwalcza infekcje;
  • działa przeciwnowotworowo (badania na SGGW w Warszawie).
bio-skbur-300

Opis

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
TAK
Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratu
TAK
Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
TAK
Wartość odżywcza w 100 g produktu
134 kJ / 32 kcal
Tłuszcz w 100 g
0.10g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0.05g
Węglowodany w 100 g
7.34g
- w tym cukry
2.80g
Białko w 100 g
0.61g
Sól w 100 g
1.50g

Specyficzne kody

ean13
5907752683442
Ocena 

2018-07-24

UWIELBIAM

Polecaaaaam uwielbiammm...

Ocena 

2018-07-13

sok z buraków kiszonych

Mniam, pycha i jeszcze raz mniam.

Ocena 

2018-03-21

burak

rewelacyjny wyważony smak lekko kwaśny lekko słodki nie za słony mocno skoncentrowany

Napisz swoją opinię

Sok z Buraków Kiszonych, ekologiczny, BioFood

Jest to sok, który posiada udowodnione zdolności do niszczenia komórek nowotworowych raka żołądka - wg. badań przeprowadzonych przez SGGW w Warszawie.

Sok z buraków kiszonych został uznany jako najlepszy produkt ekologiczny zdobywając:

  • „Złoty medal” na targach Natura Food Łódź w 2011 roku,
  • Certyfikat "Dobry produkt - wybór ekspertów" w roku 2012 jako produkt innowacyjny.

Napisz swoją opinię

Zobacz także