Sok z Kapusty Czerwonej Kiszonej, ekologiczny, BioFood
Sok z kiszonej czerwonej kapusty to bogate źródło przeciwutleniaczy i antyoksydantów w tym cennych antocyjanów oraz składników odżywczych niezbędnych do utrzymania pełni zdrowia.
Pozytywnie wpływa na układ trawienny, sercowo-naczyniowy. Wspomaga walkę z osteoporozą i niedokrwistością. Detoksykuje i zwiększa odporność organizmu. Doskonale wpływ na kondycję skóry i oczu.
Sok z kiszonej czerwonej kapusty
firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.
Skład:
Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznej czerwonej kapusty kiszonej, sól.
Czerwona kapusta jest doskonałym źródłem C, K, A, B6 oraz tiaminy, ryboflawiny, kwasu foliowego. Zawiera mangan, potas, fosfor oraz wapń, magnez i żelazo. Kolejnym atutem czerwonej kapusty to bogactwo antocyjanów i indoli – bardzo cenne dla zdrowia przeciwutleniacze.
Kiszenie warzyw
sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.
Sok z czerwonej kapusty kiszonej jest niezmiernie pomocny w profilaktyce wielu chorób.
- Zapobiega przedwczesnemu starzeniu się.
- Wzmacnia układ odpornościowy. Witamina C zawarta w soku stymuluje aktywność białych krwinek doskonale wspierając naszą odporność.
- Sprzyja zwiększeniu gęstości mineralnej kości. Zawartość wapnia, magnezu i manganu oraz witaminy K sprzyja wzrostowi kości o prawidłowej gęstości mineralnej tym samym spożywanie przetworów z kapusty czerwonej może stanowić profilaktykę osteoporozy.
- Korzystnie wpływa na produkcję czerwonych krwinek.
- Wspomaga detoksykację organizmu.
- Poprawia gospodarkę insulinową stanowiąc profilaktykę cukrzycy i wspierając walkę z nadwagą.
- Wykazuje właściwości kardioprotekcyjne.
- Dzięki zawartości ogromnej ilości antyoksydantów jest niezmiernie ważnym elementem zdrowej diety nie sprzyjającej nowotworzeniu.
- Spowalnia degenerację nerwów w chorobach układu nerwowego.
- Poprawia kondycję skóry zmniejszając oznaki upływu czasu (zmarszczki, plamy starcze). To dzięki wysokiej zawartości substancji dezaktywujących wolne rodniki oraz bogactwu witaminy A. Natomiast witamina C zawarta w soku sprzyja tworzeniu kolagenu zapewniającego elastyczność i jędrność skóry.
- Pomaga utrzymać zdrowy wzrok i zapobiega powstawaniu chorób oczu (zaćma, zwyrodnienie plamki żółtej).
- Dba o układ trawienny i działa przeciwwrzodowo dzięki zawartości glutaminy zmniejszającej zapalenia i bóle związane ze stanami zapalnymi w układzie pokarmowym.
Opis
- Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
- TAK
- Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratu
- TAK
- Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
- TAK
- Tłuszcz w 100 g
- 0.5g
- Wartość odżywcza w 100 g produktu
- 72 kJ / 17 kcal
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0.1g
- Węglowodany w 100 g
- 3g
- - w tym cukry
- 0.5g
- Białko w 100 g
- 1.2g
- Sól w 100 g
- 2.4g
Specyficzne kody
- ean13
- 5902693120599
Zobacz także