Sok z Kapusty Czerwonej Kiszonej, ekologiczny, BioFood
  • Sok z Kapusty Czerwonej Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z Kapusty Czerwonej Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z kiszonej czerwonej kapusty to bogate źródło przeciwutleniaczy i antyoksydantów w tym cennych antocyjanów oraz składników odżywczych niezbędnych do utrzymania pełni zdrowia.

Pozytywnie wpływa na układ trawienny, sercowo-naczyniowy. Wspomaga walkę z osteoporozą i niedokrwistością. Detoksykuje i zwiększa odporność organizmu. Doskonale wpływ na kondycję skóry i oczu. 

Pojemność
5,90 zł
Dostawa: do 4 dni roboczych
Ilość
Dostawa: 1-2 dni robocze

Złóż zamówienie w ciągu 03h 24m 04s A Twoją przesyłkę nadamy w dniu dzisiejszym

Sok z kiszonej czerwonej kapusty

firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.

Skład:

Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznej czerwonej kapusty kiszonej, sól.

Czerwona kapusta jest doskonałym źródłem C, K, A, B6 oraz tiaminy, ryboflawiny, kwasu foliowego. Zawiera mangan, potas, fosfor oraz wapń, magnez i żelazo. Kolejnym atutem czerwonej kapusty to bogactwo antocyjanów i indoli – bardzo cenne dla zdrowia przeciwutleniacze.

Kiszenie warzyw

sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Sok z czerwonej kapusty kiszonej jest niezmiernie pomocny w profilaktyce wielu chorób.

  • Zapobiega przedwczesnemu starzeniu się.
  • Wzmacnia układ odpornościowy. Witamina C zawarta w soku stymuluje aktywność białych krwinek doskonale wspierając naszą odporność.
  • Sprzyja zwiększeniu gęstości mineralnej kości. Zawartość wapnia, magnezu i manganu oraz witaminy K sprzyja wzrostowi kości o prawidłowej gęstości mineralnej tym samym spożywanie przetworów z kapusty czerwonej może stanowić profilaktykę osteoporozy.
  • Korzystnie wpływa na produkcję czerwonych krwinek.
  • Wspomaga detoksykację organizmu.
  • Poprawia gospodarkę insulinową stanowiąc profilaktykę cukrzycy i wspierając walkę z nadwagą.
  • Wykazuje właściwości kardioprotekcyjne.
  • Dzięki zawartości ogromnej ilości antyoksydantów jest niezmiernie ważnym elementem zdrowej diety nie sprzyjającej nowotworzeniu.
  • Spowalnia degenerację nerwów w chorobach układu nerwowego.
  • Poprawia kondycję skóry zmniejszając oznaki upływu czasu (zmarszczki, plamy starcze). To dzięki wysokiej zawartości substancji dezaktywujących wolne rodniki oraz bogactwu witaminy A. Natomiast witamina C zawarta w soku sprzyja tworzeniu kolagenu zapewniającego elastyczność i jędrność skóry.
  • Pomaga utrzymać zdrowy wzrok i zapobiega powstawaniu chorób oczu (zaćma, zwyrodnienie plamki żółtej).
  • Dba o układ trawienny i działa przeciwwrzodowo dzięki zawartości glutaminy zmniejszającej zapalenia i bóle związane ze stanami zapalnymi w układzie pokarmowym.
bio-skkapczer-300 bio-skkapczer-300

Opis

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
TAK
Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratu
TAK
Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
TAK
Tłuszcz w 100 g
0.5g
Wartość odżywcza w 100 g produktu
72 kJ / 17 kcal
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0.1g
Węglowodany w 100 g
3g
- w tym cukry
0.5g
Białko w 100 g
1.2g
Sól w 100 g
2.4g

Specyficzne kody

ean13
5902693120599

Napisz swoją opinię

Sok z Kapusty Czerwonej Kiszonej, ekologiczny, BioFood

Sok z kiszonej czerwonej kapusty to bogate źródło przeciwutleniaczy i antyoksydantów w tym cennych antocyjanów oraz składników odżywczych niezbędnych do utrzymania pełni zdrowia.

Pozytywnie wpływa na układ trawienny, sercowo-naczyniowy. Wspomaga walkę z osteoporozą i niedokrwistością. Detoksykuje i zwiększa odporność organizmu. Doskonale wpływ na kondycję skóry i oczu. 

Napisz swoją opinię

Zobacz także