

Sok z kiszonej czerwonej kapusty to bogate źródło przeciwutleniaczy i antyoksydantów w tym cennych antocyjanów oraz składników odżywczych niezbędnych do utrzymania pełni zdrowia.
Pozytywnie wpływa na układ trawienny, sercowo-naczyniowy. Wspomaga walkę z osteoporozą i niedokrwistością. Detoksykuje i zwiększa odporność organizmu. Doskonale wpływ na kondycję skóry i oczu.
firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.
Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznej czerwonej kapusty kiszonej, sól.
Czerwona kapusta jest doskonałym źródłem C, K, A, B6 oraz tiaminy, ryboflawiny, kwasu foliowego. Zawiera mangan, potas, fosfor oraz wapń, magnez i żelazo. Kolejnym atutem czerwonej kapusty to bogactwo antocyjanów i indoli – bardzo cenne dla zdrowia przeciwutleniacze.
sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.
Sok z czerwonej kapusty kiszonej jest niezmiernie pomocny w profilaktyce wielu chorób.
Opis
Specyficzne kody
Zobacz także