

Zwycięzca targów Natura Food 2017 dla najlepszego produktu ekologicznego!
Doskonałe połączenie kiszonej kapusty czerwonej z moringą sprawia, że ten pyszny sok dostarcza ogromnej ilości substancji odżywczych i prozdrowotnych. Dzięki temu stanowi on doskonałą profilaktykę wielu chorób cywilizacyjnych oraz wykazuje działanie chemoprewencyjne.
Wzmacnia organizm, pobudza detoksykację, wspiera pracę serca i poprawia gospodarkę insulinową organizmu.
Łączy w sobie kardioprotekcyjne, przeciwcukrzycowe i przeciwzapalne właściwości moringi z wspomagającymi detoksykację i przeciwnowotworowymi właściwościami kapusty czerwonej. Odpowiedzialne za te właściwości fitoskładniki stają się łatwiej przyswajalne dla organizmu dzięki zastosowanemu procesowi kiszenia.
To niepozorne warzywo stanowi bardzo bogate źródło wielu cennych, naturalnych substancji. Zawiera między innymi:
Liście moringi zawierają ogromny potencjał prozdrowotny wynikający z obecności w ich składzie wielu związków bioaktywnych, gdzie najważniejsze z nich to: flawonoidy (mirycetyna, kwercetyna, kaempferol, izoramnetyna, rutyna); kwasy fenolowe (w tym chlorogenowy, elagowy, galusowy, a także kawowy, kumarowy i ferulowy); alkaloidy (niazyryna, morynginina); taniny; saponiny; fityniany; szczawiany; sterole; glukozynolany (oraz powstające z nich izotiocyjaniny); substancje mineralne (wapń, potas, fosfor); karotenoidy (luteina, β-karoten, zeaksantyna) – prekursory witaminy A; witamina C i E oraz foliany charakteryzujące się wysoką biodostępnością.
Moringa to mocarna roślinka:
Sok z kiszonej czerwonej kapusty z moringą firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.
Kiszenie warzyw sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.
Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznej czerwonej kapusty kiszonej, ekologiczna moringa, sól.
Opis
Specyficzne kody
Zobacz także