Sok Jabłkowy, ekologiczny, tłoczony - Biofood
Sok jabłkowy dostarcza nam mnogość bioaktywnych związków fenolowych, które przyczyniają się do poprawy stanu zdrowia organizmu w wielu aspektach. Jabłka działają przeciwzapalnie i przeciwutleniająco oraz harmonizują układ pokarmowy. Wspierają także serce, mózg i płuca. Pobudzają naprawczą moc naszego organizmu!
Pozyskiwany jest poprzez bezpośrednie tłocznie (NFC - Nie z koncentratu).
Sok jabłkowy
firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Jabłka
Stanowią źródło witaminy C, B1, B2, PP, prowitaminy A, boru, wapnia, potasu i magnezu. Nie dziwi zatem powiedzenie, że spożycie jabłka każdego dnia, utrzyma lekarza z dala od nas. Właściwości zdrowotne tego owocu są bardzo liczne.
- Jabłka, zaraz po żurawinie, zawierają największe stężenie bioaktywnych związków fenolowych, które odgrywają wielką rolę w profilaktyce wielu chorób.
- Są głównym źródłem flawonoidów w typowych dietach europejskich i amerykańskich.
- Dzięki zawartości przeciwutleniaczy (kwercetyna, katechina, floridyna, kwas chlorogenow) niezwykle skutecznie zwalczają wolne rodniki i poprawiają komunikację międzykomórkową.
- Wykazują działanie przeciwzapalne, co przyczynia się zapobiegania chorobom na tle zapalnym w tym nowotworom, w szczególności raka prostaty i okrężnicy.
- Poprzez zmniejszenie tzw. stresu oksydacyjnego, nie dopuszczają do uszkodzenia DNA, chroniąc je przed mutacjami.
- Korzystnie wpływają na pracę układu pokarmowego. Pobudzają wytwarzanie soków żołądkowych, przeciwdziałają nadmiernej fermentacji jelitowej zwalczając wzdęcia. Alkalizują organizm i wyrównują poziom pH.
- Zawierają pektynę, która wykazuje działanie łagodnie przeczyszczające i moczopędne, a także wpływa na uregulowanie poziomu cholesterolu w sposób naturalny.
- Zmniejszają ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
- Poprawiają funkcje poznawcze.
- Przyspieszają procesy naprawy tkanek, ran i skaleczeń. Działają przeciwstarzeniowo dla skóry i blokują uszkodzenia spowodowane nadmierną ekspozycją na promieniowanie UV.
- Zwiększają wrażliwość na insulinę. Powoli uwalniają cukier do krwiobiegu, dzięki czemu jego poziom jest bardziej stabilny, co ma ogromne znaczenie w przypadku cukrzycy.
- Zmniejszają prawdopodobieństwo wystąpienia astmy i nadwrażliwości oskrzeli.
- Jako dobre źródło boru, wzmacniają kości i zapobiegają osteoporozie, a także wspierają budowanie masy mięśniowej.
Skład:
Sok z jabłek ekologicznych, bezpośrednio tłoczony, nie z koncentratu (NFC).
Szklana butelka.
Opis
- Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
- TAK
- Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratu
- TAK
- Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
- TAK
- Tłuszcz w 100 g
- 0,1 g
- Wartość odżywcza w 100 g produktu
- 215 kJ / 51 kcal
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0,02 g
- Węglowodany w 100 g
- 11,5 g
- - w tym cukry
- 11 g
- Białko w 100 g
- 0,1 g
- Sól w 100 g
- 0,005 g
Specyficzne kody
- ean13
- 5907752683312
Zobacz także