

Sok żurawinowy BioFood, dzięki swoim właściwościom przeciwzapalnym i antyseptycznym, znalazł zastosowanie w eliminowaniu i zapobieganiu infekcjom układu moczowego.
Jak większość owoców o intensywnym zabarwieniu żurawina posiada także sporą dawkę antocyjanów! Zawiera także związki fenolowe, kwasy organiczne oraz znaczne ilości witamin i minerałów.
Pozyskiwany jest poprzez bezpośrednie tłocznie.
firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego.
Sok żurawinowy jest koloru ciemno czerwonego, posada wyraźny kwaśny smak oraz cierpkość charakterystyczną dla niedosładzanego owocu żurawiny.
Jest jednym z najbogatszych źródeł antyoksydantów, na co wskazuje jej naturalna, głęboka barwa. Zawiera unikalną kombinację substancji przeciw utleniających, na którą składa się resweratrol, piceatannol i pterostilben, które działają synergicznie, co pozwala odnieść maksymalne korzyści z ich spożywania. W jej składzie znajdziemy także sporą dawkę witaminy C (15 mg w 100 g) E i K oraz manganu, miedzi, potasu i fosforu.
Sok z żurawiny ekologicznej, bezpośrednio tłoczony, nie z koncentratu (NFC).
Szklana butelka.
Opis
Specyficzne kody
Zobacz także