Olej z Pestek Wiśni, zimnotłoczony, nieoczyszczony, Ol'Vita 100 ml
  • Olej z Pestek Wiśni, zimnotłoczony, nieoczyszczony, Ol'Vita 100 ml
  • Olej z Pestek Wiśni, zimnotłoczony, nieoczyszczony, Ol'Vita 100 ml - etykieta, skład

Olej z Pestek Wiśni - zimnotłoczony, nieoczyszczony Ol'Vita - 100 ml

Aromatyczny olej z pestek wiśni składa się głównie z kwasów tłuszczowych jedno- i wielo- nienasyconych. Jest skarbnicą antyoksydantów takich jak: witamina E (w postaci α, δ, γ-tokoferoli), A, B17 oraz falawonoidów. Ten cenny olej wspomaga układ krążenia oraz wzmacnia odporność.

Posiada cudowny marcepanowy aromat!

28,25 zł
Dostawa: do 4 dni roboczych
Ilość
Dostawa: 1-2 dni robocze

Złóż zamówienie w ciągu 00h 49m 09s A Twoją przesyłkę nadamy w dniu dzisiejszym

Olej z pestek wiśni zawiera kwas α-eleostearynowy, który należy do trienów kwasu linolenowego. Grupa tych kwasów tłuszczowych:

  • ma właściwości hamowania wzrostu komórek nowotworowych,

  • wpływa na wrażliwość tkanek na insulinę i metabolizm lipidów,

  • zwiększa działanie antyoksydacyjne α-tokoferolu.

Olej z pestek wiśni wartości prozdrowotne

Olej z pestek wiśni dzięki bogactwu antyoksydantów i nienasyconych kwasów tłuszczowych:

  • przeciwdziała stanom zapalnym i łagodzi choroby na tle zapalnym,

  • wspiera prawidłową pracę układu sercowo naczyniowego,

  • odgrywa niebagatelną rolę w blokowaniu nowotworzenia i zapobieganiu mutacjom, 

  • poprawia metabolizm glukozy i profil lipidowy organizmu,

  • poprawia odporność organizmu.

Olej z pestek wiśni w kuchni

Olej z pestek wiśni do picia odznacza się ciekawym smakiem przypominającym marcepan. Można go spożywać na różne sposoby: dodać do sałatki, dressingów, pieczywa czy smoothie. W kuchni należy go stosować na zimno.

Olej z pestek wiśni na twarz i na włosy – kosmetyki

Olej z pestek wiśni doskonale sprawdza się również jako naturalny kosmetyk na włosy i twarz. Posiada lekką konsystencję, łatwo się wchłania, przywracając skórze blask i elastyczność. Posiada delikatny, lekko marcepanowy, przyjemny zapach. Fantastycznie zmiękcza i ujędrnia skórę, likwiduje zrogowacenia. Zawarta w nim antyoksydacyjna witamina E wspomaga walkę z czasem, odżywia, wzmacnia naczynka i chroni przed promieniami UV. Olej z pestek wiśni na włosy polecany dla:

  • skóry trądzikowej oraz skłonnej do podrażnień – łagodzi, koi i wspomaga procesy gojenia się skóry;

  • cery dojrzałej, gdyż wspomaga produkcję kolagenu i ujędrnia, co pomaga redukować zmarszczki.

W naszej ofercie mamy więcej niż tylko olej z pestek wiśni zimnotłoczony nierafinowany. Sprawdź również inne produkty, które oferuje nasz sklep z naturalnymi olejami i zdrową żywnością:

oopw100 oopw100

Opis

Nierafinowany
TAK
Produkt zimnotłoczony
TAK
Nieoczyszczony
TAK
Kwasy nasycone w 100 g
7 g
Kwasy jednonienasycone w 100 g
45 g
Kwasy wielonienasycone w 100 g
37 g
Kraj pochodzenia:
Węgry

Napisz swoją opinię

Olej z Pestek Wiśni - zimnotłoczony, nieoczyszczony Ol'Vita - 100 ml

Aromatyczny olej z pestek wiśni składa się głównie z kwasów tłuszczowych jedno- i wielo- nienasyconych. Jest skarbnicą antyoksydantów takich jak: witamina E (w postaci α, δ, γ-tokoferoli), A, B17 oraz falawonoidów. Ten cenny olej wspomaga układ krążenia oraz wzmacnia odporność.

Posiada cudowny marcepanowy aromat!

Napisz swoją opinię