-
MenuWstecz
-
Zdrowa żywność
-
-
-
-
-
D
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Z
-
-
-
-
-
-
-
Przetwory z warzyw i owoców
-
-
-
-
-
Soki tłoczone NFC (nie z koncentratu)
-
-
-
-
Naturalne kosmetyki
-
-
Oleje kosmetyczne - opis
Szeroka gama produktów jednoskładnikowych umożliwia indywidualne dobranie konkretnego oleju, w zależności od potrzeb i wymagań skóry.
-
-
Glinki - opis
Naturalne organiczne glinki pochodzące ze skał osadowych niosą w sobie pokłady składników mineralnych. Absorbują nieczystości, regulują wydzielanie sebum.
-
-
Hydrolaty - opis
Wody kwiatowe to produkty wytworzone w wyniku destylacji parą wodną ziół i płatków kwiatów. Idealnie sprawdzają się w roli toniku i delikatniej odświeżające mgiełki.
-
-
Serum olejowe
Mieszanka kilku wspaniałych olejów - dla najlepszej pielęgnacji twojej skóry
-
-
Masła do ciała
Masło do ciała to ratunek dla skóry suchej i podrażnionej. Zmiękcza zrogowacenia, łagodzi spękania i regeneruje.
-
-
Serie produktów
-
-
Producenci
-
-
ZERO WASTE
-
-
Zero Waste - Nie lubimy gdy się marnuje!
Krótkie terminy w niskiej cenie.
Kupuj świadomie!
Każdy produkt, który został przeceniony z powodu krótkiego terminu posiada informację o dacie przydatności do spożycia / użycia.Sprawdź datę przed zakupem w zakładce “szczegóły produktu” pod zdjęciem produktu.
-
-
-
- Blog
Żurawina Suszona BIO, słodzona cukrem trzcinowym, Bio Planet
Słodzona cukrem trzcinowym!
Zastosowanie: Jako zdrowa przekąska oraz dodatek do ciast, musli, mięs i deserów.
Skład: suszona żurawina 60%, cukier trzcinowy 40%, olej słonecznikowy 0,1% - wszystkie składniki ekologiczne
Żurawina suszona zawiera flawonoidy, taniny, antocyjany. Bogata jest także w witaminy: A, C, E, B1, B2, B6. Jej kwaśny smak przełamany został dodatkiem ekologicznego cukru trzcinowego.
Zastosowanie
Jako zdrowa przekąska, dodatek do mieszanek orzeszków, słodki akcent w musli i płatkach śniadaniowych, do ciast, keksów, koktajli. Doskonała w połączeniach z wytrawnymi daniami z mięs głównie dziczyzny i dzikiego ptactwa.
Właściwości wspomagające zdrowie
- Infekcje dróg moczowych - żurawina słynie z zastosowania przy zapaleniu pęcherza, ułatwia wypłukiwanie bakterii chorobotwórczych, utrudnia bakteriom przyleganie do ścian pęcherza i dróg moczowych
- Wrzody żołądka - dzięki flawonoidom i taninom blokuje bakteriom wywołującym wrzody żołądka możliwość połączenia się z błoną śluzową żołądka. Tym samy jest doskonałym owocem w walce z przerostem Escherichia coli i Helicobacter pylori.
- Miażdżyca - działanie kardioprotekcyje owocu żurawiny skupia się na zmniejszaniu możliwości powstawania zakrzepów poprzez działanie przeciwutleniające i wymiatające wolne rodniki.
- Przeciwbakteryjna - wspomaga zdrowie hamując rozwój bakterii niekorzystnych dla naszego zdrowia.
Opis
- Wartość energetyczna / 100 g
- 339 kcal / 1436 kj
- Tłuszcz w 100 g
- 0,2 g
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone
- 0 g
- Węglowodany w 100 g
- 81 g
- - w tym cukry
- 54 g
- Białko w 100 g
- 0,2 g
- Sól w 100 g
- 0 g
- Kraj pochodzenia:
- Kanada
Specyficzne kody
- ean13
- 5907814665201
Zobacz także