Białko migdałowe - Ol'Vita

Białko Migdałowe Ol'Vita

22,90 zł

Białko migdałowe to naturalne białko roślinne otrzymywane z częściowo odtłuszczonych migdałów – bez glutenu, laktozy i sztucznych dodatków.

Zawiera 53% łatwo przyswajalnego białka, błonnik oraz witaminy z grupy B, kwas foliowy, witaminę E i minerały: magnez, fosfor, potas, żelazo, cynk i mangan.

Ma delikatny, lekko słodkawy smak migdałów i doskonale sprawdza się w koktajlach, smoothie, naleśnikach i domowych wypiekach.

Indeks
ol-bia-mig-250
Opakowanie
  • 250 g
Brak na stanie

Kup teraz, zapłać później | Sprawdź

Białko migdałowe

Białko migdałowe to jedno z najdelikatniejszych białek roślinnych – lekkostrawne, łagodne w smaku i naturalnie odżywcze. Powstaje z częściowo odtłuszczonych migdałów, dzięki czemu zachowuje wysoką zawartość białka, błonnika i cennych mikroelementów. To idealne uzupełnienie diety osób aktywnych fizycznie, rekonwalescentów, seniorów, a także wszystkich, którzy chcą dostarczyć organizmowi wartościowego białka bez sięgania po syntetyczne odżywki.

To białko o pełnym profilu aminokwasów egzogennych – zawiera m.in. leucynę, izoleucynę, walinę, lizynę, treoninę, metioninę i argininę – wszystkie te, których organizm nie potrafi sam wytworzyć. Wspiera wzrost i regenerację mięśni, utrzymanie zdrowych kości oraz prawidłowy metabolizm energetyczny.

Naturalnie występujący w nim błonnik pomaga regulować trawienie i daje uczucie sytości, a obecne w migdałach nienasycone kwasy tłuszczowe pomagają utrzymać prawidłowy poziom cholesterolu i pracę serca.

Białko migdałowe to także bogactwo witamin i minerałów: witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6), kwasu foliowego i witaminy E, a także magnezu, fosforu, potasu, żelaza, cynku i manganu. Ten zestaw składników wspiera układ nerwowy, mięśniowy i odpornościowy, a także korzystnie wpływa na stan skóry, włosów i paznokci.

Obecność tych składników nie tylko zwiększa wartość odżywczą produktu, ale też realnie wspiera funkcje organizmu.

  • Białko przyczynia się do wzrostu masy mięśniowej i utrzymania zdrowych kości.
  • Cynk wspiera odporność, równowagę hormonalną i zdrowy wygląd skóry.
  • Tiamina (wit. B1) pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i serca, Ryboflawina (B2) i niacyna (B3) przyczyniają się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym, a kwas foliowy wspiera produkcję krwi i funkcjonowanie układu odpornościowego.
  • Magnez, fosfor i mangan wspierają układ mięśniowy i strukturę kości, natomiast żelazo odpowiada za transport tlenu i produkcję hemoglobiny.

To produkt o czystym, prostym składzie – 100% częściowo odtłuszczone migdały, bez glutenu, laktozy i dodatków smakowych. Ma subtelny, orzechowo-mleczny smak i delikatną strukturę, dzięki czemu świetnie komponuje się z koktajlami, smoothie, owsianką, naleśnikami czy domowymi wypiekami.

Regularne spożywanie białka migdałowego wspiera regenerację, odporność i ogólną kondycję organizmu, stanowiąc zdrową alternatywę dla białek zwierzęcych.

Stosowanie:

Odmierz 2 płaskie łyżki (ok. 15 g) i dodaj do wody, mleka roślinnego, jogurtu lub koktajlu.

Sprawdza się także w naleśnikach, wypiekach i pastach roślinnych.

Z opakowania 250 g uzyskasz około 16 porcji produktu.

Warto wiedzieć

Białko migdałowe dostarcza:

  • zawiera 53% białka roślinnego o wysokiej biodostępności i pełnym zestawie aminokwasów egzogennych – w tym leucynę, izoleucynę, walinę, lizynę, treoninę, metioninę i argininę;
  • witaminy – B1 (tiaminę), B2 (ryboflawinę), B3 (niacynę), B6 (pirydoksynę), kwas foliowy i E;
  • minerały – potas, fosfor, magnez, żelazo, cynk i mangan.

Wspiera prawidłowe funkcjonowanie mięśni, układu nerwowego i odpornościowego oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości, skóry i włosów.

Składniki:

100% częściowo odtłuszczone migdały w proszku.

Może zawierać śladowe ilości sezamu, orzeszków arachidowych i orzechów włoskich.

Wartość odżywcza produktu:

Wartość odżywcza w 100 g w porcji: 2 łyżki (15 g) %RWS* w porcji
Wartość energetyczna 1543 kJ/368 kcal 231,5 kJ/55,2 kcal 2,8%
Tłuszcz 8,2 g 1,2 g 1,7 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g 0,1 g 0,5 %
Węglowodany 10 g 1,5 g 0,6 %
- w tym cukry 10 g 1,5 g 1,7 %
Błonnik pokarmowy 19,8 g 3 g
Białko 53 g 8 g 16 %
Sól 0,01 g 0 g 0 %
Tiamina 0,2 mg 0,03 mg 2,7 %
Ryboflawina 1,63 mg 0,24 mg 17,1 %
Kwas foliowy 52,8 µg 7,92 µg 4 %
Potas 1589 mg 238 mg 11,9 %
Fosfor 903 mg 135,5 mg 19,4 %
Magnez 610 mg 91,5 mg 24,4 %
Żelazo 7,89 mg 1,18 mg 8,4 %
Cynk 6,91 mg 1,04 mg 10,4 %
Mangan 4,82 mg 0,72 mg 36 %

*RWS- Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/200 kcal.

Szczegóły produktu

Bez glutenu
Tak.
Bez dodatku cukru
Zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
Odpowiedni dla Vegan
Tak.
100% naturalny
Nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków.
Kraj pochodzenia:
Polska

Specyficzne kody

EAN13
5902841300903

Opinie (0)

Ten produkt nie posiada jeszcze opinii