Strona niniejsza używa mechanizmu cookies. Kontynuując korzystanie z niej wyrażasz na to zgodę. Polityka cookies.

Olej z Awokado - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita

Olej awokado odpowiedni jest dla każdego rodzaju cery, a w szczególności suchej, wrażliwej i dojrzałej. Nadaje się też do pielęgnacji okolic oczu.

Wykazuje działanie przeciwalergiczne i ochronne. Jest zwany olejem 7 witamin, gdyż jest jednym z najbogatszych olejów pochodzenia naturalnego pod względem ich zawartości. Odpowiedni do pielęgnacji cery naczynkowej. 

INCI: Persea gratissima oil

Więcej szczegółów

Dostawa: do 2 dni roboczych

12,90 zł

  • 50 ml
  • 100 ml

Opis

Zastosowanie:

  • Hamuje parowanie wody ze skóry, odżywia ją i doskonale nawilża.
  • Posiada w swoim składzie kwas omega 7 - wykazujący powinowactwo z ludzkim sebum - dzięki temu opóźnia procesy starzenia i jest niezwykle dobrze tolerowany przez skórę.
  • Ma działanie przeciwalergiczne.
  • Jest pomocny przy leczeniu egzemy i łuszczycy.
  • Natychmiastowo wygładza cerę i chroni ją przed czynnikami zewnętrznymi.
  • Nadaje skórze jej prawidłowy koloryt.
  • Eliminuje nieprzyjemne uczucie pieczenia i ściągnięcia skóry.
  • Łagodzi podrażnienia i działa przeciwzapalnie, dlatego idealnie nadaje się jako balsam po goleniu lub depilacji.
  • Wspomaga walkę z pękającymi naczynkami.
  • Wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe.
  • Jest niezastąpionym środkiem na zmiękczanie skóry na łokciach, kolanach, czy dłoniach.
  • Posiada zgodność z naturalnymi lipidami skóry więc jest przez nią bardzo dobrze tolerowany.
  • Odpowiedni do pielęgnacji nawet najwrażliwszych miejsc takich jak okolice oczu.
  • Sprawdza się jako olejek do masażu. Ze względu na jego gęstość, najlepiej połączyć go w tym przypadku z innym olejem o rzadszej konsystencji.
  • Doskonale odżywia włosy, zamyka ich pory, nabłyszcza, wzmacnia cebulki, a tym samym wspomaga walkę z wypadaniem.
  • Posiada naturalny filtr ochronny o faktorze 4-15.
  • W metodzie głębokiego oczyszczania skóry przy pomocy naturalnych olejów (OCM) jest olejem bazowym odpowiednim dla cery suchej i wrażliwej oraz dojrzałej

Właściwości:

  • Zielony kolor (nie barwi skóry).
  • Charakterystyczny dla owocu awokado zapach.
  • Gęsty, lecz nie zapycha porów i w odpowiedniej ilości szybko się wchłania.
  • Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Pod wpływem niskiej temperatury tężeje. Jest to proces naturalny i w pełni odwracalny.
  • Buteleczka z ciemnego szkła z pipetką (wersja 50 ml); buteleczka z ciemnego plastiku z pompką (wersja 100 ml).

Zawiera:

  • Witaminy: A, B, E, D, H, K, PP. 
  • Nienasycone kwasy tłuszczowe: kwas oleinowy, linolowy, palmitynowy, stearynowy i linolenowy.
  • lecytyna
  • chlorofil
  • aminokwasy i proteiny
  • fitosterole

Pochodzenie i otrzymywanie:

Olej otrzymywany jest w wyniku tłoczenia na zimno miąższu owoców awokado. Ich drzewo jest charakterystyczne dla rejonów m. in. Hiszpanii i Izraela. Są to owoce wyjątkowe, bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe, a nie węglowodany. To również cenne źródło witamin i minerałów.

Skład / INCI:

100% Olej z awokado tłoczony na zimno / Persea gratissima oil

Olej z awokado nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników, ani perfum. Jest przebadany dermatologicznie. Po otwarciu wymaga przechowywania w lodówce, gdzie może zmętnieć i/lub stężeć - nie ma to wpływu na jego właściwości, a po chwili w temperaturze pokojowej wraca do płynnego stanu skupienia. Posiada naturalny zapach i zielony kolor. Sprzedawany w szklanej butelce zaopatrzonej w pipetę ułatwiającą aplikację kosmetyku.

Więcej informacji

Produkt zimnotłoczonyTAK
NierafinowanyTAK
Certyfikat Oceny Bezpieczeństwa KosmetykuPozytywny
Wpisany w unijny rejestr CPNP (Cosmetic Products Notification Portal)TAK
INCI:Persea gratissima oil

Opinie

Napisz opinię

Olej z Awokado - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita

Olej z Awokado - kosmetyczny, zimnotłoczony Ol'Vita

Olej awokado odpowiedni jest dla każdego rodzaju cery, a w szczególności suchej, wrażliwej i dojrzałej. Nadaje się też do pielęgnacji okolic oczu.

Wykazuje działanie przeciwalergiczne i ochronne. Jest zwany olejem 7 witamin, gdyż jest jednym z najbogatszych olejów pochodzenia naturalnego pod względem ich zawartości. Odpowiedni do pielęgnacji cery naczynkowej. 

INCI: Persea gratissima oil

Napisz opinię

Produkty powiązane

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: