Ocet Jabłkowy - ekologiczny, nieklarowany, BioFood - 0.25 i 0.7 l

Nieklarowany, niepasteryzowany ocet jabłkowy od ponad 2000 lat wykorzystywany jest do przyprawiania i konserwowania żywności.

Poza walorami smakowymi doceniony został za swoje szczególne właściwości prozdrowotne. Pomocny w walce z cukrzycą, nadciśnieniem, nadwagą oraz w kosmetyce jako doskonały tonik czy odżywka do włosów.

Więcej szczegółów

Dostawa: do 2 dni roboczych

12,90 zł

  • 250 ml
  • 500 ml
  • 700 ml

Opis

Ocet jabłkowy firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawierający wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Otrzymany przez naturalną biologiczną fermentację octową z wina cydrowego ekologicznego. Niepasteryzowany, niefiltrowany. Bez dodatku wody. Naturalnie mętny. Posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3 pH. Termin przydatności do spożycia od daty produkcji: 540 dni.

Skład: ocet z jabłek ekologicznych 5%.
Opakowanie: butelka szklana.

Ocet jabłkowy, dzięki procesowi fermentacji octowej staje się bogaty w składniki bioaktywne, takie jak: kwas octowy, jabłkowy, galusowy, kawowy i chlorogenowy oraz katechiny (występują również w herbacie zielonej) - o silnych właściwościach przeciwutleniających i przeciwzapalnych.

Właściwości octu jabłkowego:

  • Wspomaga leczenie i profilaktykę antycukrzycową. Liczne badania wykazały, że ocet jabłkowy posiada właściwości obniżające poziom cukru we krwi oraz zwiększające wrażliwość na insulinę. Szczególnie dobre rezultaty uzyskiwano u osób w tzw stanie "przedcukrzycowym";
  • Zakwasza żołądek – poprawia trawienie, leczy zgagę i refluks spowodowany niedokwaszeniem żołądka, chroni przed zatruciem pokarmowym oraz zwiększa wchłanianie ważnych składników mineralnych z pożywienia;
  • Pomaga w walce z nadwagą – pobudza metabolizm, leczy zaparcia oraz zmniejsza łaknienie;
  • Pozytywnie wpływa na na układ sercowo-naczyniowy poprzez oddziaływanie polifenoli na gospodarkę lipidową i obniżanie ciśnienia krwi;
  • Działa antybakteryjnie - roztwór octu z ciepłą wodą można stosować do płukania bolącego gardła;
  • Zmniejsza wydzielanie śluzu, co pomaga w oczyszczaniu zatok;
  • Pomaga w stanach przewlekłego zmęczenia;
  • Zapobiega "zakwasom" po zwiększonym wysiłku fizycznym.

Stosowany zewnętrznie:

  • Wykazuje właściwości kojące po ukąszeniach owadów czy poparzeniach słonecznych;
  • Okłady z octu jabłkowego zmniejszają obrzęki i siniaki;
  • Doskonały jako tonik do twarzy – leczy stany zapalne skóry, działa ściągająco przeciwzapalnie i przeciwtrądzikowo;
  • Stosowany do płukania włosów - równoważy poziom ph skóry głowy, pomaga walczyć z łupieżem, wygładza i nadaje włosom blask i miękkość.

Dla domu:

  • Neutralizuje zapachy;
  • Doskonale nadaje się do mycia owoców i warzyw z pozostałości pestycydów i niepożądanych bakterii.

Więcej informacji

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznegoTAK
Wartość odżywcza w 100 g produktu66.9 kJ / 16 kcal
Tłuszcz w 100 g0g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0g
Węglowodany w 100 g0,6g
- w tym cukry0.3g
Białko w 100 g0.4g
Sól w 100 g0.013g

Opinie

Oceń 
2017-03-16

Serdecznie polecam

Najwyższej jakości ocet jabłkowy o intensywnym (ale nie przykrym) zapachu. Do tej pory wszystkie octy jabłkowe były dla mnie odrażające. Ten jest inny, naprawdę czuć w nim jabłka a nie kompost. W sosie winegret sprawdza się znakomicie, jak również w stosowaniu ochronnie na żołądek - dwie łyżki rozpuszczone w wodzie pite na czczo.

  • 3 z 3 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

Napisz swoją opinię !

Napisz opinię

Ocet Jabłkowy - ekologiczny, nieklarowany, BioFood - 0.25 i 0.7 l

Ocet Jabłkowy - ekologiczny, nieklarowany, BioFood - 0.25 i 0.7 l

Nieklarowany, niepasteryzowany ocet jabłkowy od ponad 2000 lat wykorzystywany jest do przyprawiania i konserwowania żywności.

Poza walorami smakowymi doceniony został za swoje szczególne właściwości prozdrowotne. Pomocny w walce z cukrzycą, nadciśnieniem, nadwagą oraz w kosmetyce jako doskonały tonik czy odżywka do włosów.

Napisz opinię

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: