Mąka z Orzecha Włoskiego - Ol'Vita 250 g
  • Mąka z Orzecha Włoskiego - Ol'Vita 250 g
  • Mąka z Orzecha Włoskiego - wartości odżywcze

Mąka z Orzecha Włoskiego - Ol'Vita 250g

Mąka z orzecha włoskiego powstaje z częściowo odtłuszczonych orzechów włoskich, jest bardzo aromatyczna, posiada wyrazisty smak orzecha włoskiego i dość ciemny kolor. To skarbnica witamin i minerałów.

Mąka zachowuje smak, aromat, a co najważniejsze wartości odżywcze orzechów.

16,70 zł
Ilość
Nie ma wystarczającej ilości produktów w magazynie


Maka z orzecha włoskiego

Niewielka ilość tłuszczu sprawia, że mąka z orzechów włoskich świetnie nadaje się do wypieków zarówno słodkich jak i wytrawnych. Może być spożywana bez obróbki termicznej, co czyni z niej doskonały dodatek do napojów, musli czy owoców. Może być bazą do niskokalorycznego masła orzechowego.

Dzięki zawartości żelaza, magnezu, fosforu, wapnia, selenu, manganu i cynku, oraz witamin E, B6, B12, kwasu foliowego, A, D i K fantastycznie wpływa na poprawne funkcjonowania naszego organizmu.

  • Poprawia pracę układu nerwowego wspomagając koncentrację i pamięć (dzięki zawartości m. in. foforu)
  • Dba o układ krążenia.
  • Zawartość błonnika sprzyja prawidłowej przemianie materii i utrzymaniu prawidłowej wagi ciała.
  • Mąka z orzechów włoskich zawiera kwas elagowy wzmacniający odporność i wpływający na zmniejszenie ryzyka powstania nowotworu.
  • Zawartość cynku oraz witamin E i A pozytywnie wpływa na kondycję skóry.

Zastosowanie:

Doskonała do aromatyzowania ciast i placuszków. Nadaje się do dań na zimno i na gorąco. Dzięki swojemu intensywnemu aromatowi jest to jedna z najbardziej lubianych mąk!

Skład:

100% mąka z częściowo odtłuszczonych orzechów włoskich

omow250 omow250

Opis

100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników
TAK
Produkt naturalnie bezglutenowy
TAK
Wartość energetyczna / 100 g
kcal 445 (1874 kJ)
Wymaga obróbki termicznej
NIE
Białko w 100 g
48 g
Tłuszcz w 100 g
16 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1 g)
Węglowodany w 100 g
27 g (w tym cukry - 2 g)
Kraj pochodzenia:
Polska

Napisz swoją opinię

Mąka z Orzecha Włoskiego - Ol'Vita 250g

Mąka z orzecha włoskiego powstaje z częściowo odtłuszczonych orzechów włoskich, jest bardzo aromatyczna, posiada wyrazisty smak orzecha włoskiego i dość ciemny kolor. To skarbnica witamin i minerałów.

Mąka zachowuje smak, aromat, a co najważniejsze wartości odżywcze orzechów.

Napisz swoją opinię

Zobacz także