Sok Marchwiowo-Jabłkowy, ekologiczny, NFC, Biofood
  • Sok Marchwiowo-Jabłkowy, ekologiczny, NFC, Biofood
  • Sok Marchwiowo-Jabłkowy, ekologiczny, NFC, Biofood - propozycja podania
  • Sok Marchwiowo-Jabłkowy, ekologiczny, NFC, Biofood - etykieta

Sok Marchwiowo-Jabłkowy, ekologiczny, NFC, Biofood

Sok marchwiowo-jabłkowy to bomba witamin i składników odżywczych. Wzmocni naszą odporność, polepszy koncentrację i pobudzi trawienie. Ponadto zadba o nasz wzrok, zapobiegnie próchnicy i zapewni zdrowy wygląd skóry. Dzięki jego wszechstronnemu działaniu, można go spożywać w profilaktyce wielu chorób, w tym nowotworów.

Pozyskiwany jest poprzez bezpośrednie tłocznie (NFC - Nie z koncentratu).

Pojemność
5,90 zł
Dostawa: do 4 dni roboczych
Ilość
Dostawa: 1-2 dni robocze

Sok jabłkowo-marchwiowy

firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego.

Ten pyszny soczek to smak jaki pamiętamy z dawnych lat!

Marchew

to źródło witamin B1, B2, PP, K, C i minerałów, w tym wapnia, żelaza, fosforu, miedzi, cynku, magnezu i potasu. Ta lista robi wrażenie, jednak jej najcenniejszym składnikiem jest beta-karoten, czyli prekursor aktywnej witaminy A. To silny przeciwutleniacz, mający kluczowe znaczenie dla odporności organizmu oraz w walce z wolnymi rodnikami, odpowiedzialnymi za szereg chorób.
Ponadto marchew:

  • Jest znana z niezwykle korzystnego działania na wzrok, chroni przed jego pogorszeniem dzięki zawartości trzech kluczowych składników odżywczych: beta-karotenu, luteiny i zeaksantyny. Zmniejsza ryzyko wystąpienia zaćmy i zwyrodnienia plamki żółtej.
  • Wzmacnia system immunologiczny.
  • Wykazuje działanie przeciwzapalne.
  • Równoważy poziom cukru we krwi.
  • Wspiera funkcjonowanie mózgu, poprawia pamięć i chroni przed zaburzeniami poznawczymi.
  • Przeciwdziała mutacji komórek prowadzącej do nowotworów, w tym raka jajnika, piersi i białaczki.
  • Zmniejszają ryzyko chorób sercowo-naczyniowych.
  • Wspomaga trawienie tłuszczów poprzez pobudzenie produkcji żółci.
  • Może pomóc w usuwaniu płytki nazębnej i plam z zębów. Zapobiega także próchnicy usuwając bakterie z jamy ustnej.
  • Przyspiesza procesy regeneracyjne organizmu, stymuluje gojenie się ran i wspiera zdrowie i elastyczność skóry.

Skład: Sok z granatów ekologicznych, bezpośrednio tłoczony, nie z koncentratu (NFC) Szklana butelka.

Jabłka

dostarczają nam witaminy C, B1, B2,PP, prowitaminy A, boru, wapnia, potasu i magnezu. Są to nasze lokalne superowoce!

  • Zawierają wysokie stężenie bioaktywnych związków fenolowych, zapobiegając tym samym wielu chorobom.
  • Przeciwutleniacze w nich zawarte, takie jak kwercetyna, katechina, floridyna i kwas chlorogenowy, niwelują wolne rodniki, poprawiając tym samym komunikację międzykomórkową.
  • Stymulują wytwarzanie soków żołądkowych, dzięki czemu polepsza się trawienie, a wzdęcia i inne dolegliwości układu pokarmowego odchodzą w niepamięć.
  • Zapobiegają insulinooporności.
  • Dzięki zawartości boru, wzmacniają kości i przeciwdziałają osteoporozie.
  • Przyspieszają regenerację tkanek w przypadku wszelkiego rodzaju ran.
  • Wykazują działanie przeciwstarzeniowe dla skóry.

Skład:

Sok z marchwi ekologicznych 50%, sok z jabłek ekologicznych 50%, bezpośrednio tłoczony, nie z koncentratu (NFC).
Szklana butelka.

bio-skmarjab-300 bio-skmarjab-300

Opis

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego
TAK
Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratu
TAK
Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
TAK
Tłuszcz w 100 g
0,05 g
Wartość odżywcza w 100 g produktu
167 kJ / 39.5 kcal
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,01 g
Węglowodany w 100 g
8,75 g
- w tym cukry
7,5 g
Białko w 100 g
0,4 g
Sól w 100 g
0,035 g

Specyficzne kody

ean13
5907752683510

Napisz swoją opinię

Sok Marchwiowo-Jabłkowy, ekologiczny, NFC, Biofood

Sok marchwiowo-jabłkowy to bomba witamin i składników odżywczych. Wzmocni naszą odporność, polepszy koncentrację i pobudzi trawienie. Ponadto zadba o nasz wzrok, zapobiegnie próchnicy i zapewni zdrowy wygląd skóry. Dzięki jego wszechstronnemu działaniu, można go spożywać w profilaktyce wielu chorób, w tym nowotworów.

Pozyskiwany jest poprzez bezpośrednie tłocznie (NFC - Nie z koncentratu).

Napisz swoją opinię

Zobacz także