Mąka Arachidowa - Ol'Vita 250g
  • Mąka Arachidowa - Ol'Vita 250g
  • Mąka Arachidowa - wartości odżywcze

Mąka Arachidowa - Ol'Vita 250g

Mąka arachidowa powstaje z częściowo odtłuszczonych, nieprażonych orzechów arachidowych zachowując ich naturalny smak, aromat i kolor.

Mąka arachidowa jest produktem wysokobiałkowym, niskotłuszczowym i niskowęglowodanowym.

Jest doskonałym źródłem białka, błonnika oraz witamin: B3 (niacyna) oraz B1 (tiamina). Zawiera żelazo, magnez, fosfor, potas i cynk.

9,35 zł
Dostawa: do 4 dni roboczych
Ilość
Dostawa: do 4 dni roboczych

Maka arachidowa

Cechuje się wysoką zawartością błonnika oraz białka. Doskonała do diety niskowęglowodanowej. Zawiera cenne składniki odżywcze i witaminy: B3 i B1; oraz żelazo, magnez, fosfor, potas i cynk.

Mąka arachidowa jest doskonała dla osób dbających o zdrowie w tym sportowców i osób na diecie wysokobiałkowej, oraz dla ludzi ograniczających spożycie węglowodanów. Mąka ta jest gęsta odżywczo więc zapewnia zdrową energię na długi czas.

Zastosowanie:

Nie wymaga obróbki termicznej.

  • fantastyczna do koktajli, smoothie, owsianki, jako dodatek do owoców oraz wypieku ciast, chleba, naleśników itd.
  • doskonale zagęszcza zupy i sosy.
  • po połączeniu z niewielka ilością wody/mleka powstaje z niej niskokaloryczne, odżywcze „masło arachidowe”.
  • można ją łączyć z innymi mąkami lub stosować samodzielnie.

Skład:

100% mąka z częściowo odtłuszczonych orzechów arachidowych,

omar250 omar250

Opis

100% naturalny, bez konserwantów i sztucznych barwników
TAK
Produkt naturalnie bezglutenowy
TAK
Wartość energetyczna / 100 g
kcal 401 (1695 kJ)
Wymaga obróbki termicznej
NIE
Białko w 100 g
59 g
Tłuszcz w 100 g
8 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 1 g)
Węglowodany w 100 g
24 g (w tym cukry - 3 g)
Kraj pochodzenia:
Wyprodukowano w Polsce (Kraj pochodzenia surowca użytego do produkcji mąki jest inny niż kraj pochodzenia mąki)

Napisz swoją opinię

Mąka Arachidowa - Ol'Vita 250g

Mąka arachidowa powstaje z częściowo odtłuszczonych, nieprażonych orzechów arachidowych zachowując ich naturalny smak, aromat i kolor.

Mąka arachidowa jest produktem wysokobiałkowym, niskotłuszczowym i niskowęglowodanowym.

Jest doskonałym źródłem białka, błonnika oraz witamin: B3 (niacyna) oraz B1 (tiamina). Zawiera żelazo, magnez, fosfor, potas i cynk.

Napisz swoją opinię

Zobacz także