Strona niniejsza używa mechanizmu cookies. Kontynuując korzystanie z niej wyrażasz na to zgodę. Polityka cookies.
Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny, BioFood Zobacz większe

Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny, BioFood

Sok wielowarzywny kiszony jest zdobywcą Złotego medalu na targach Natura Food 2013.

To doskonała kompozycja soków z kiszonych buraków, pomidorów, kapusty, ogórków, marchwi i selera. Dzięki takiemu połączeniu w jednym soku dostarczamy całe spektrum fantastycznych prozdrowotnych właściwości.

Więcej szczegółów

Dostawa: do 2 dni roboczych

5,69 zł

  • 300 ml
  • 500 ml

Opis

Sok wielowarzywny kiszony

firmy BioFood to produkt w 100% naturalny, nie zawiera wzmacniaczy smaku, konserwantów, sztucznych barwników i żadnych innych chemicznych dodatków. Nie z koncentratu (NFC), bez dodatku wody i cukru. Zawiera naturalnie występujące cukry. Naturalnie mętny, pasteryzowany. Produkt rolnictwa ekologicznego - posiada certyfikat BIO nr PL-EKO-07-04494. Kwasowość 3,5-4 pH. Termin przydatności do spożycia 540 dni od daty produkcji.

Skład:

Sok bezpośrednio tłoczony z ekologicznych kiszonych: buraków ćwikłowych 35%, pomidorów 30%, kapusty 10%, ogórków 10%, marchwi 10%, selera 5%, ekologiczny czosnek, sól

  • Buraki to źródło naturalnych barwników - betanin (129mg/100g buraka) oraz witamin: B9 (kwas foliowy), C, i B6, a także: manganu, potasu, magnezu i żelaza.
  • Pomidory dostarczają: likopen (2573mcg/100g pomidorów) i beta-karoten pełniące funkcję witaminy A, oraz witaminy: C i K, a także: potas i mangan.
  • Kapusta zawiera substancję zwaną witaminą U oraz witaminy: K, C, B9 (kwas foliowy), oraz: mangan, potas, wapń. 
  • Ogórki to doskonałe źródło flawonioidów, lignanów i witaminy K.
  • Marchew to przede wszystkim źródło - karotenoidów: alfa i beta karotenu oraz luteiny z zeaksantyną - pełniące funkcje witaminy A. Zawiera także: mangan, potas i żelazo.
  • Seler natomiast zawiera: olejk etereczny (d-limonen), flawonoidy (apiina), kwas chlorogenowy oraz witaminy: K, A i B9 oraz potas.

Kiszenie warzyw

sprawia, że wszystkie zawarte w nich składniki mineralne stają się lepiej przyswajalne, natomiast zawartość witaminy C oraz witamin z grupy B rośnie względem warzyw surowych. Cenne związki antocyjanowe (barwniki) naturalnie zawarte w warzywach podczas kiszenia ulegają utrwaleniu – to właśnie te związki sprawiają, że soki z warzyw kiszonych stanowią profilaktykę, oraz wspomagają leczenie chorób układu pokarmowego i krwionośnego oraz chorób nowotworowych.

Sok wielowarzywny to kompleksowy prozdrowotny produkt – bomba witaminowa. Łączy on w sobie właściwości sokow składowych wykazująć działanie:

  • antynowotorowe;
  • ochronne na serce i układ krążenia;
  • regulujace dla układu trawiennego;
  • wzmacniające organizm;
  • usprawniające widzenie i poprawiające stan zdrowia oczu;
  • rozkurczowe i moczopędne.

Więcej informacji

Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznegoTAK
Bezpośrednio tłoczony - nie z koncentratuTAK
Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukryTAK
Wartość odżywcza w 100 g produktu156 kJ / 37 kcal
Tłuszcz w 100 g0g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone0g
Węglowodany w 100 g6g
- w tym cukry5g
Białko w 100 g0.5g
Sól w 100 g0.1g

Opinie

Oceń 
2017-11-10

Nie ma nic lepszego

Dotąd znałam soki z kiszonej kapusty i ogórków, a dzisiaj pierwszy raz za namową Pani sprzedawczyni spróbowałam wiel9warzywnego i...jest przepyszny, teraz będę piła tylko taki i to codziennie.

    Napisz swoją opinię !

    Napisz opinię

    Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny, BioFood

    Sok Wielowarzywny Kiszony, ekologiczny, BioFood

    Sok wielowarzywny kiszony jest zdobywcą Złotego medalu na targach Natura Food 2013.

    To doskonała kompozycja soków z kiszonych buraków, pomidorów, kapusty, ogórków, marchwi i selera. Dzięki takiemu połączeniu w jednym soku dostarczamy całe spektrum fantastycznych prozdrowotnych właściwości.

    Napisz opinię

    Produkty powiązane

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: